Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη, Α. Διακόπουλος

Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη, Α. Διακόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλλε  στον πρωθυπουργό της Ελλάδος , Κυριάκο Μητσοτάκη,  ο σύμβουλος του για θέματα  Εθνικής Ασφαλείας, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος. Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Ο κ. Διακόπυλος  σημειώνει σε δήλωσή του ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες για την σύγχυση που δημιούργησε η πρόσφατη δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό και γι αυτό υποβάλλει την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι την έντονη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του κ. Διακόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι το Oruce Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο αντιναύαρχος ε.α. ανέφερε για το τουρκικό σκάφος ότι «έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα».

Ο κ. Διακόπουλος είχε υποστηρίξει ότι «τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς “το σηκώσαμε” το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες».

Σε διευκρινιστική του δήλωση, ο κ. Διακόπουλος έκανε λόγο πως η πιο πάνω αναφορά του αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Εξάλλου, θέμα είχε προκύψει και τον περασμένο μήνα, όταν ο κ. Διακόπουλος, με αφορμή τις έρευνες που ετοιμάζονταν να κάνει  το τουρκικό σκάφος Barbaros στην Κύπρο, είχε δηλώσει «είναι δύο διαφορετικά πράγματα, άλλο η Ελλάδα, άλλο η Κύπρος».

 

 

Share this post