Πάπας Φραγκισκος: “Μπορούν να συμβούν θαύματα όταν η Εκκλησία είναι ενωμένη”

Πάπας Φραγκισκος: “Μπορούν να συμβούν θαύματα όταν η Εκκλησία είναι ενωμένη”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Pope to Canada’s Jesuits: ‘Miracles can happen when Church is united’ – Vatican News

 

ΒΙΒΛΙΟ:  Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟ  TOY Kenneth Hackett

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΟΥ Kenneth Hackett by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


Θα κυκλοφορησει συντομα το βιβλιο “The Vatican Code” του Kenneth Hackett , ο οποιος διετελεσε πρέσβης των ΗΠΑ στην Αγία Έδρα .

Πάπας Φραγκίσκος και Kenneth  Hackett

Το βιβλιο προλογιζει ο πρέσβης της Κυπρου και για πρωτη φορα στην ιστορια απο το 2018 πρυτανης του Διπλωματικου Σωματος στην Αγία Έδρα, πρέσβης Γωργιος Πουλιδης. Ο Κυπριος πρεσβης ειχε μεγαλη συμβολη στην πραγματοποιηση των επισκεψεων στην Κυπρο του  Πάπα Βενέδικτου 16ου (2010) και Παπα Φραγκισκου (2021). Υπενθυμιζεται οτι τον περασμενο μηνα απονεμήθηκε στον Πρέσβη  , Γεώργιο Φ. Πουλίδη,  ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πάπας Φραγκίσκος  και Πρέσβης  , Γεώργιος Φ. Πουλίδης.

Στον προλογο για το βιβλιο The Vatican Code ο Πρέσβης  , Γεώργιος Φ. Πουλίδης, μεταξυ αλλων σημειωνει:

“Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους ιντριγκάρει ο θεσμός της Αγίας Έδρας υπό τον ποντίφικα του Πάπα Φραγκίσκου.  Το βιβλιο “Ο Κώδικας του Βατικανο”  ανοίγει αυλαία στην Αγία Έδρα από μια μοναδικη οπτικη.  Ξεφυλλίζει μερικά από τα σημαντικότερα σημεία του παπισμού από το 2013 έως το 2017 καθώς και μερικά από τα πιο σκοτεινά στοιχεία του. Χαρακτηρίζει ορισμένες από τις προσωπικότητες και τις καθημερινές και μακροχρόνιες σχέσεις της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών με το Βατικανό.
Ο “Κώδικας του Βατικανο”  παρέχει βασικές πληροφορίες για τις ευαίσθητες διαπραγματεύσεις ενός Αμερικανου  πρέσβη στην Αγία Έδρα και θα βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν τις περιπλοκές αυτού του μοναδικού ρόλου.

Το βιβλιο, που θα κυκλοφορησει συντομα ,  προσφέρει μια διαφωτιστική άποψη του Kenneth Hackett  ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Αγία Έδρα. Βασισμένος στις δεκαετίες του παγκοσμίου ανθρωπιστικου έργου, μέσω των Catholic Relief Services, ο Πρέσβης Hackett
φέρνει έναν διορατικό και βαθιά στοχαστικό φακό στην αναδιήγηση των χρόνων , που “ο διπλωματικός του ρόλος και οι μοναδικοί τρόποι με τους οποίους το Βατικανό μπορεί να λειτουργήσει ως  φωνή και συνήγορος για τα πιο ευάλωτα μέλη της παγκόσμιας κοινότητάς μας” .

 

*Ο συγγραφεας του βιβλιου  Kenneth Francis Hackett (γεννημένος στις 27 Ιανουαρίου 1947) υπηρέτησε ως πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγία Έδρα από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2017. Προηγουμένως ήταν πρόεδρος της Catholic Relief Services (CRS).

Ο Hackett  (Χάκετ)  φοίτησε στο Κολέγιο της Βοστώνης, αποφοίτησε το 1968. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο Σώμα Ειρήνης και υπηρέτησε στην Γκάνα. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στις Catholic Relief Services (CRS), υπηρετώντας στην Αφρική και την Ασία. Διορίστηκε πρόεδρος του CRS το 1993, αποχωρώντας το 2011.

Προτάθηκε στη θέση του Πρεσβευτή από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον Ιούνιο του 2013 και ο διορισμος επιβεβαιώθηκε από τη Γερουσία την 1η Αυγούστου 2013.

Παρέδωσε τις Διαπιστευτήριες Επιστολές του στον Πάπα Φραγκίσκο στις 21 Οκτωβρίου 2013. Τον Μάρτιο του 2016 ορίστηκε Ιππότης Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Πίου Θ΄, του υψηλότερου Παπικού Βραβείου που απονέμεται σε λαϊκούς άνδρες και γυναίκες. Επισης, ελαβε το βραβείο απο το Ιππικό Τάγμα  Άγιος Γρηγόριος (Ιππότης Διοικητής).

 

 

Share this post