Πάπας Φραγκίσκος: Η Καθολική Εκκλησία «δεν έχει πολιτική ατζέντα»

Πάπας Φραγκίσκος: Η Καθολική Εκκλησία «δεν έχει πολιτική ατζέντα»

Η πρώτη του ιστορική επίσκεψη Ποντίφηκα  στην Μογγολία

Η Καθολική Εκκλησία «δεν έχει πολιτική ατζέντα» διαβεβαίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Μογγολία, σε μία αναφορά που θεωρείται ότι απευθύνεται περισσότερο στην κυβέρνηση της Κίνας, παρά στο ποίμνιο των Καθολικών της Μογγολίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε την πρώτη του ιστορική επίσκεψη στην Μογγολία , με στόχο να ενισχύσει την παρουσία της Καθολικής Εκκλησίας στην Ανατολή και είχε  σειρά συναντήσεων με θρησκευτικούς και πολιτειακούς παράγοντες 

“Οι κυβερνήσεις και οι κοσμικοί θεσμοί δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από το έργο του ευαγγελισμού της Εκκλησίας, γιατί δεν έχει πολιτική ατζέντα να προωθήσει, αλλά υποστηρίζεται από τη σιωπηλή δύναμη της χάρης του Θεού και από ένα μήνυμα ελέους και αλήθειας, που έχει σκοπό να προάγει το καλό για όλους”, τόνισε ο Πάπας , ο οποίος  μίλησε στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, μια μικρή εκκλησία χτισμένη σε σχήμα γιούρτας -της παραδοσιακής μογγολικής νομαδικής σκηνής. Εκεί έχει τοποθετηθεί ένα άγαλμα της Παναγίας που βρέθηκε στα σκουπίδια πριν από 10 χρόνια.

Στο κοινό ήταν ο κορυφαίος καθολικός κληρικός του Χονγκ Κονγκ, ο Αρχιεπίσκοπος Στίβεν Τσόου, ο οποίος τον Απρίλιο πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ο Τσόου, ο οποίος θα γίνει καρδινάλιος από τον Πάπα αυτόν τον μήνα, είπε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει  ότι η Εκκλησία στο Χονγκ Κονγκ να αποτελέσει μια «Εκκλησία γέφυρα» με την ηπειρωτική Κίνα.

Επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας περίπου 40 Καθολικών από το Χονγκ Κονγκ, ο Τσόου είπε ότι η Καθολική Εκκλησία στην Ασία μεγαλώνει. Προσέθεσε ότι το γεγονός ότιο Πάπας έκανε τον κόπο να διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση για να επισκεφτεί μια τόσο μικρή εκκλησία δείχνη «ότι η Εκκλησία επεκτείνεται στις περιφέρειες. Η Εκκλησία δεν είναι (μόνο) η Εκκλησία της Ρώμης».

Στη Μογγολία έχουν καταγραφεί μόλις 1.450 Καθολικοί, ωστόσο η τοπική Εκκλησία διατηρεί καλές σχέσεις με την κυβέρνηση, που προσπαθεί να διασφαλίσει ένα περιβάλλον ανεξιθρησκείας.

*Διαβάστε και στον σύνδεσμο

A whisper in the silence of the steppe – Vatican News

ΦΩΤΟ: vaticannews.va

Share this post