Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Η Τηλεόραση κάνει την ειδοποιό διαφορά”

Συμπληρώνονται  24 χρόνια από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να αναδείξει την 21η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης. 

Στόχος της σημερινής μέρας  είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε ανακοίνωση της εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους τους Λειτουργούς της Τηλεόρασης, για την πολύτιμη συμβολή τους στην καθημερινή ενημέρωση και ψυχαγωγία του κοινού και αναφέρει:

“Έχοντας ως κεντρικό για φέτος θέμα το Η Τηλεόραση κάνει την ειδοποιό διαφορά” (TV makes difference) οργανισμοί όπως η European Broadcasting Union (EBU), το Association of Commercial Television in Europe (ACT) και το Association of Television and Radio Sales Houses (EGTA) ενώνουν δυνάμεις με άλλους εταίρους της τηλεοπτικής βιομηχανίας για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεόρασης. Μέσα από το φετινό επετειακό τηλεοπτικό σποτ καταδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος της Τηλεόρασης στον κοινωνικό μετασχηματισμό και τίθεται στο προσκήνιο η συμβολή της στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης για σημαντικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα του σύγχρονου πολίτη. Θέματα όπως οι φυλετικές αδικίες, η κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τα δικαιώματα των γυναικών είναι στο επίκεντρο, ενώ υπογραμμίζεται ο ρόλος της τηλεόρασης στην υποστήριξη πολιτών και επιχειρήσεων την εποχή της πανδημίας. Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου αναγνωρίζει και επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο της τηλεόρασης και την επίδρασή της στην καθημερινότητα του κοινωνικού συνόλου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα όπως όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον”. 

Η ιστοσελίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης είναι https://www.un.org/en/events/televisionday/ και ο επίσημος λογαριασμός στο Twitter είναι @WorldTVDay.

 

https://twitter.com/WorldTVDay/status/1065149269244616704?s=20

https://twitter.com/WorldTVDay/status/1064446481824968704?s=20

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του τόπου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, ” δίνοντας καθημερινά μάχες για άμεση, έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση, αλλά και την ετοιμασία προγραμμάτων με στόχο την ενδυνάμωση του πολιτισμού και την προσφορά ποιοτικής ψυχαγωγίας για όλους, αναφέρει ανακοίνωση για την σημερινή ημέρα. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Ως Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αναγνωρίζουμε το σοβαρό ρόλο που επιτελούμε στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης για τα σημαντικά θέματα που επηρεάζουν τη ζωή όλων των πολιτών και δίνουμε μάχες για να επιτελούμε, παραγωγικά τον ρόλο και την αποστολή που μας έταξε η Πολιτεία.

Στόχος των τηλεοπτικών προγραμμάτων του ΡΙΚ είναι να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό και εδώ εδράζεται η αποστολή μας.

Ευχαριστούμε όλους τους λειτουργούς της τηλεόρασης του ΡΙΚ για τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν καθημερινά αλλά πιο πολύ ευχαριστούμε την κοινωνία των πολιτών που μας παρακολουθεί και μας στηρίζει”.

Share this post