Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για τις ευρωεκλογές

Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για τις ευρωεκλογές

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ αποφάσισε σήμερα το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για τις εκλογές ανάδειξης των 6 ευρωβουλευτών της Κύπρου στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Το ΑΚΕΛ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, μπαίνει στη μάχη των ευρωεκλογών «με θέσεις και προτάσεις για όλα τα μικρά και μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα και με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο με έξι υποψήφιους έτοιμους να εργαστούν και να αγωνιστούν για τα οράματα, τις αξίες και τις πολιτικές που έχει ο ανάγκη ο λαός της Κύπρου αλλά και οι λαοί της Ευρώπης».

Το ψηφοδέλτιο, προστίθεται, αποτελείται από τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες και συνδυάζει πολιτικά στελέχη του ΑΚΕΛ αλλά και προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της Κύπρου, «ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρίες, με διαδρομή στα δημόσια πράγματα και με τη δική τους σφραγίδα στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Κύπρου. Ταυτόχρονα, δίνουμε συνέχεια στο ιστορικό βήμα που κάναμε το 2019 με τη συμπερίληψη Τουρκοκύπριου στο ευρωψηφοδέλτιό μας, γιατί το ΑΚΕΛ είναι Κόμμα όλων των Κυπρίων, η κατ’ εξοχή δύναμη της επανένωσης και της επαναπροσέγγισης».

Οι υποψήφιοι και υποψήφιες του ΑΚΕΛ είναι ( στην φωτογραφία πάνω εικονίζονται κατά σειρά) οι εξής:

1.Γιώργος Γεωργίου, φιλόλογος, ευρωβουλευτής, 60 ετών

2.Άννα Θεολόγου, οικονομολόγος, πρώην βουλεύτρια, 38 ετών

3.Σταύρη Καλοψιδιώτη, νομικός- διεθνολόγος, επικεφαλής Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΑΚΕΛ, 43 ετών

4.Άντρος Καραγιάννης, φιλόλογος αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, δήμαρχος Δερύνειας, 50 ετών

5.Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ακαδημαϊκός, ευρωβουλευτής, 64 ετών

6.Μέλανη Στέλιου, ηθοποιός, τηλεοπτική παραγωγός, παρουσιάστρια, 47 ετών

«Βασικός εκλογικός μας στόχος είναι η αύξηση της δύναμης του ΑΚΕΛ σε σχέση με το ποσοστό που λάβαμε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε τις δύο έδρες που κατέχουμε από το 2004, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην ΕΕ», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για τις Ευρωεκλογές 2024.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και τα αιτήματα του κόμματος και άφησε καρφιά προς Κυβέρνηση, ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ αναφέροντας το εξής: «σημείο των καιρών ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι σε ολοένα και περισσότερες χώρες η επίσημη Δεξιά δεν διστάζει να συγκυβερνά, να συνεργάζεται ή να έχει δίαυλους επικοινωνίας με την ακροδεξιά, κάτι βέβαια που βλέπουμε να συμβαίνει και στην Κύπρο μεταξύ ΔΗΣΥ και του ΕΛΑΜ, αλλά και της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, όπως φάνηκε πρόσφατα με τους διορισμούς στους ημικρατικούς».


 

Share this post