Οι στόχοι Αναστασιάδη για το 2020

Οι στόχοι Αναστασιάδη για το 2020

Την ευχή το 2020 να είναι η χρονιά που θα ευοδοθούν οι αγώνες για δικαίωση του τόπου με την επίλυση του Κυπριακού, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νϊκος Αναστασιάδης.

Στο Πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, τονίζει ότι παρά τις προκλήσεις, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει με επιμονή τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν, στη βάση της δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ της 26ης  Νοεμβρίου.
Αρκεί, βεβαίως, προσθέτει, να υπάρχει η ίδια πολιτική βούληση από πλευράς Τουρκοκυπρίων, αλλά ιδιαίτερα της Τουρκίας, χωρίς προτάξεις για θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου.
Τονίζει ότι είναι εξίσου σημαντικό να τερματιστούν οι όποιες έκνομες ενέργειες στο έδαφος ή τη θαλάσσια περιοχή, όπου με βάση το διεθνές δίκαιο η Κυπριακή Δημοκρατία ενασκεί κυριαρχικά δικαιώματα.
Εκφράζει, ταυτόχρονα, ανησυχία για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, η οποία παραγνωρίζοντας το διεθνές δίκαιο, με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και γειτονικών χώρων, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, απειλεί την ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Αναφερόμενος στην εσωτερική διακυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση, στηριζόμενη στη βιώσιμη ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί, συνέχισε την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, προχωρώντας σε σειρά μεταρρυθμίσεων.
Στόχος για το 2020, τονίζει, είναι να προχωρήσουν πρόσθετες, ευρείας κλίμακας μεταρρυθμιστικές δράσεις, για να επιτευχθεί ολική ανασυγκρότηση του κράτους.
Ιδιαίτερα αναφέρεται στην ολοκλήρωση του ΓεΣΥ, μέσω της εφαρμογής της δεύτερης φάσης και της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.
Κάμνει, επίσης, αναφορά στον εκσυγχρονισμό του συστήματος δικαιοσύνης, στην ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην συνολική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Στόχος του, διαβεβαιώνει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι η συνεργασία με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να επιτευχθεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αμέσως, για να μπορέσει το κράτος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και να ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

 

Share this post