Οι ποταπές μέθοδοι Κασουλίδη-Κορνηλίου

Οι ποταπές μέθοδοι Κασουλίδη-Κορνηλίου

Του Αριστείδη Βικέτου

Αντί ο υπουργός Εξωτερικών και ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου να δώσουν αυθημερόν την σωστή απάντηση , σε ερώτηση της εφημερίδας  «Χαραυγή» κατά πόσο η  διπλωμάτης Φιλίππα Καρσερά, σύζυγος του υποψηφίου προέδρου και πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη, έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών ή προσέρχεται κανονικά στην εργασία της μέχρι σήμερα «παίζουν την κολοκυθιά» για να αιωρούνται διάφορες φήμες. Αυτό όμως , ενώ έχει στόχο, όπως φαίνεται , να πλήξει την κυρία Καρσερά, μειώνει και απαξιώνει τους ίδιους, δείχνοντας ότι τα κίνητρα τους είναι ευτελή και ότι επιχειρούν να πουλήσουν εκδούλευση στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Εκτιμώ ότι ο κ. Νεοφύτου δεν θα χρησιμοποιούσε τέτοιες ποταπές μεθόδους για να πλήξει ένα πολιτικό του αντίπαλο, χρησιμοποιώντας την σύζυγό του.

Το γιατί το κάνουν αυτό οι κύριοι Κασουλίδης και Κορνηλίου,  πρέπει να το απαντήσουν οι ίδιοι. Όσο δεν το πράττουν η στάση τους δεν απέχει από την αγυρτεία (η ιδιότητα και η συμπεριφορά απατεώνα :οικονομική/πνευματική , άλλως αλητεία . Βλέπε Χρηστικό Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας της Ακαδημίας Αθηνών, 2014) .  

Και ενώ ο πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΞ και ο γενικός διευθυντής  αποφεύγουν να δώσουν μια τεκμηριωμένη απάντηση για την υπόθεση της Φιλίππας Καρσερά, χθες στην στήλη «Θου Κύριε» της εφημερίδας «Πολίτης» δημοσιεύτηκε το πιο κάτω:

 

 

Κύριε Κασουλίδη και κύριε Κορνηλίου αυτά είναι μασκαραλίκια, τα οποία δεν σας τιμούν. Η μόνη οδός είναι να πάρετε την ευθύνη και να εκδοθεί από το Υπουργείο μια επίσημη ανακοίνωση, η οποία να λέει τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα. Αν είναι δυσσάρεστη για την κυρία  Καρσερά και τον υποψήφιο σύζυγό της , ας είναι . Σημασία έχει η αλήθεια και να μην σπιλώνονται αδίκως , λόγω σκοπιμοτήτων , πρόσωπα. Φροντίστε όμως να μην εκθέτετε περισσότερο εσείς το Υπουργείο και τους εαυτούς σας. 

ΥΓ: Α) Φίλτατε πρέσβη κ. Κορνηλίου, αν κερδίσει τις εκλογές ο Ν. Χριστοδουλίδης από τους πρώτους στο Υπουργείο που θα κάνουν τεμενάδες σε αυτόν και στην σύζυγό του, θα είσαστε εσείς. Ο κ. Κασουλίδης θα έχει απέλθει και δεν αποκλείεται να τα φορτώσει όλα πάνω σας. Με την ευκαιρία μπορείτε να μας πείτε , αν υπάρχουν συνάδελφοί σας , οι οποίοι , ενώ υπηρετούν στο εξωτερικό,  πέρνουν ολιγοήμερη άδεια και ερχόμενοι στην Κύπρο “ξεχνούν να γυρίσουν πίσω στην έδρα τους;”. 

Β) Επίσης, κύριε πρέσβη, σας  σας θυμίζω ότι , στις 22 Ιανουαρίου,  αποχαιρετώντας εκ μέρους του προσωπικού του Υπουργείου τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος ήταν γνωστό πως θα διεκδικούσε τις εκλογές, του πλέξατε το εγκώμιο , λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: ” αυτός ( Ν. Χριστοδουλίδης) ανέλαβε το Υπουργείο χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γνώστης του αντικειμένου καθώς και των δυσκολιών και προκλήσεων, που συνοδεύουν το έργο του διπλωμάτη,  εργάστηκε αδιάκοπα για την προώθηση των θέσεων μας στο εξωτερικό κτίζοντας συμμαχίες και συνεργασίες διεθνώς. Κατά τη θητεία του, μεταξύ άλλων ενισχύθηκε περαιτέρω η παρουσία και ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή μας μέσω των τριμερών συνεργασιών και της εμβάθυνσης των διμερών μας σχέσεων. Συστάθηκε Γραμματεία τριμερών συνεργασιών, η Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, υιοθετήθηκε η στρατηγική για την οικονομική διπλωματία καθώς και η στρατηγική για την ΕΕ και γενικότερα εμπεδώθηκε η πολυδιάστατη φύση της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα,  ξεκίνησε μια διαδικασία μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού του Υπουργείου Εξωτερικών μέσω της υιοθέτησης του οράματος καθώς και της επίλυσης πολλαπλών διαχρονικών προβλημάτων, παρά τις δύσκολες συνθήκες και προκλήσεις που επέφερε η οικονομική κρίση και η πανδημία”.

Γ) Στην τελετή παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου ο Ιωάννης Κασουλίδης είχε δηλώσει: “ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα κάνει τις επιλογές του και τους δρόμους του και,  όπως ήταν πάντα επιτυχημένη η πορεία του,  εύχομαι να είναι και τώρα».

 

Share this post