Οι καλύτεροι προορισμοί για… σόλο ταξιδιώτες

Οι καλύτεροι προορισμοί για… σόλο ταξιδιώτες

Συνήθως προγραμματίζουμε να κάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό μαζί με το έτερο ήμισυ ή την παρέα μας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι και όσοι προτιμούν να ταξιδεύουν μόνοι τους, έχοντας ως συντροφιά τον… εαυτό τους. 

Και ο ιδανικός προορισμός γι’ αυτούς τους ανθρώπους βρίσκεται μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα. Και συγκεκριμένα, στην Κωνσταντινούπολη. 

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική εταιρεία KAYAK, η μεγαλύτερη πόλη της γειτονικής χώρας αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για τους σόλο ταξιδιώτες.  

Άλλωστε, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να δεις, να επισκεφτείς και να δοκιμάσεις, ώστε θα δυσκολευτείς αρκετά να… βαρεθείς.  

oi-kalyteroi-proorismoi-gia-solo-taxidiotes0

Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν περισσότερα από 3.000 ισλαμικά τεμένη, ενώ κάθε ταξιδιώτης οφείλει να κάνει μια βόλτα στο Μεγάλο Παζάρι, όπου μπορεί να βρει το οτιδήποτε. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή.  

Μια βόλτα στον Βόσπορο, παράλληλα, μπορεί να καλύψει τον κενό χρόνο και να βοηθήσει τον καθένα να βρει την εσωτερική του ηρεμία. 

Εάν για κάτι δεν φημίζεται η πόλη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι το αλκοόλ και τα τσιγάρα. Οι υψηλοί φόροι, άλλωστε, είναι απαγορευτικοί. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος αγοράς τσιγάρων και ποτών έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 50% από τις αρχές του 2022, ως απόρροια του υψηλού πληθωρισμού.  

oi-kalyteroi-proorismoi-gia-solo-taxidiotes1

Πέραν της Κωνσταντινούπολης, εξίσου υψηλά στις αναζητήσεις της KAYAK για σόλο ταξίδια είναι και το Παρίσι, η πόλη του φωτός. Στην τρίτη θέση έπεται η Ρώμη -η αιώνια πόλη- ενώ στην τέταρτη ακολουθεί ακόμη μία ιταλική, το Μιλάνο. 

ΠΗΓΗ :moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Share this post