Ο Σπύρος Χριστοφίδης νέος πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας της ΕΔΕΚ

Ο Σπύρος Χριστοφίδης νέος πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας της ΕΔΕΚ

Ο Σπύρος Χριστοφίδης με 599 ψήφους είναι ο νέος πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας της ΕΔΕΚ, μετά τη σημερινή ψηφοφορία.

Οι άλλοι δύο διεκδικητές της προεδρίας, η Ανδριανή Οδυσσέως (μία εκ των τριών μελών της ΕΔΕΚ που προσέφυγαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για ακύρωση της διαδικασίας) και ο Χαράλαμπος Στρατουράς απέσπασαν 27 και 36 ψήφους αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚ, ψήφισαν 688 άτομα, σε αντίθεση με 550 άτομα που ψήφισαν το 2017 και 158 που ψήφισαν το 2014.

Η σημερινή Συνδιάσκεψη και Ψηφοφορία διεξήχθησαν στη σκιά μίας «εμφύλιας διαμάχης» που βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ της ηγεσίας και όσων μελών απαιτούν την επανεξέταση του μητρώου μελών, καταγγέλλοντας παραποίηση του από τον Μαρίνο Σιζόπουλου.

Τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής προσέφυγαν στο Δικαστήριο ζητώντας αναστολή της εκλογικής Συνδιάσκεψης και κατ΄ επέκταση επίλυση του ζητήματος με το μητρώο.

Πριν τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, το Γραφείο Τύπου της ΕΔΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την Εκλογική Συνδιάσκεψη της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας:

“Τα μέλη του κόμματος της Επαρχιακής  Οργάνωσης Λευκωσίας τόσο με την μαζική τους παρουσία κατά τη διάρκεια της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης όπου έγινε η πολιτική ενημέρωση και ο απολογισμός της Επαρχιακής Επιτροπής, όσο και με τη μαζική τους προσέλευση στην εκλογική διαδικασία, έδωσαν αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να αναστείλουν τη διαδικασία με δικαστικές αποφάσεις, ώστε να αποφύγουν μία εκλογική πανωλεθρία, αλλά και να διασύρουν το ιστορικό όνομα του κόμματος. Ειδικότερα, ψήφισαν 688 άτομα σε αντίθεση με 550 άτομα που ψήφισαν το 2017 και 158 που ψήφισαν το 2014.

Την ίδια στιγμή εκφράζουμε την βαθιά μας  λύπη γιατί η δικαστική εξουσία μέσα από μία μονομερή ενημέρωση χωρίς αντεπιχειρήματα εξέδωσε ένα παράτυπο διάταγμα στη βάση λανθασμένων πληροφοριών και στοιχείων.

Η απογοήτευσή μας είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί όταν η δικαστική εξουσία δεν προχωρεί στην έκδοση διατάγματος  αναστολής εκποιήσεων ακινήτων από τον τραπεζικό τομέα συνεπεία της αυθαιρεσίας του, επιχείρησε να παρέμβει με αυτό τον τρόπο σε θέματα  εσωκομματικών διαδικασιών ενός δημοκρατικού κόμματος οι αποφάσεις του οποίου λαμβάνονται με απόλυτη διαφάνεια, στη βάση δημοκρατικών διαδικασιών και των όσων προνοεί το καταστατικό του κόμματος.

Όλους αυτούς τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών αλλά πάνω απ’ όλα στην κρίση των μελών, των φίλων και ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ”.

Share this post