Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ πήρε το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ πήρε το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές

Το Ανώτατο Συμβούλιο τήρησε μονόλεπτη σιγή για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
Μικές κορδέλες στο πέτο, με τα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας,  έφεραν  σήμερα  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης , ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και τα περίπου 2000 μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος. 

Το ανώτατο συμβούλιο του ΔΗΣΥ επικύρωσε  την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Στην αρχή τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος ,  Χάρης Γεωργιάδης,  ο οποίος δήλωσε πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπηρέτησε δίπλα στον Γλαύκο Κληρίδη και υπήρξε ο στενός συνεργάτης του Νίκου Αναστασιάδη.

«Είσαι εσύ που σεβάστηκες τη δημοκρατία, τους ανθρώπους και την ιστορία της παράταξης μας. Έθεσες την υποψηφιότητα σου στην κρίση του συνόλου των μελών του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε μια ανοικτή και δημοκρατική διαδικασία, όπως ακριβώς θα μπορούσε να πράξει και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο στέλεχος μας. Ξέρω ακόμα, ότι με τον πρόεδρο Αναστασιάδη κάνατε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να διασφαλίσετε την ενότητα της παράταξης μας. Από σήμερα, η ενότητα της παράταξης μας είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση όλων μας. Και ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα σταθούμε ανάχωμα, θα σταθούμε απέναντι σε κινήσεις και σχεδιασμούς που στόχο έχουν την παράκαμψη και αποδυνάμωση του Δημοκρατικού Συναγερμού», ανέφερε .

Αναστασιάδης: Μόνο αν επικρατήσει η διχόνοια θα χαθεί η εξουσία

“Μόνο αν επικρατήσει η διχόνοια, θα χαθεί η εξουσία”, ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης, απορρίπτοντας τα όσα εδώ και καιρό φημολογούνται ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ κυβέρνησης και Προεδρικό. Όπως είπε δεν αναφερόταν ποτέ plan b, αλλά δεύτερος γύρος. Επίσης, δήλωσε  πως “ουδείς  που έχει πιστέψει στις αρχές και αξίες του κόμματος, δεν έχει το δικαίωμα να διχάσει το κόμμα, ώστε να χάσει όχι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά ο τόπος”. Διαφυλάξετε την ενότητα της παράταξης,ήταν η προτροπή του και  συνέστησε στους συναγερμικούς : ” δεν θα πρέπει να έρθετε  σε αντιπαράθεση με άλλα στελέχη που έχουν άλλη θέση. Θερμή μου παράκληση μην περιοριστείτε στο να επιχειρηματολογήσετε στους φίλους και στα μέλη”. Επίσης, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε: ” Στόχος  είναι η συνεργασία με άλλες δυνάμεις. Σταθείτε δίπλα στον Αβέρωφ Νεοφύτου, σταθείτε δίπλα στην παράταξη και είμαι βέβαιος οτι θα κερδίσουμε”. 

Αβέρωφ: Ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να γίνει στυλοβάτης Δούρειων Ίππων

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενότητα του Δημοκρατικού και υπογράμμισε πως σχέδιο β’ –σε ο,τι δηλαδή αφορά το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητάς του- δεν υπήρξε ποτέ για τον ΔΗΣΥ ούτε θα υπάρξει. 

Μιλώντας για την αντιπολίτευση ανέφερε σχετικά: “Να καταλάβουμε ένα πράγμα: δεν είναι με τα πρόσωπα που τα έχουν. Είναι με τον Δημοκρατικό Συναγερμό το πρόβλημά τους, τον μοναδικό εγγυητή της σταθερότητας του τόπου.Γι’ αυτό χτυπούσαν τον Κληρίδη. Γι’ αυτό χτυπούν τον Αναστασιάδη. Γ’ αυτό χτυπούν σήμερα τον Αβέρωφ. Το πρόβλημά τους πάντα ήταν ένα και μόνο: να φύγει ο Δημοκρατικός Συναγερμός από την εξουσία! Στην προσπάθειά τους αυτή δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και Δούρειους Ίππους! Σας το λέω από τώρα ξεκάθαρα: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, στυλοβάτης Δούρειων Ίππων δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!Συναγωνίστριες και συναγωνιστές. Την απάντηση σε αυτά τα ζητήματα την έδωσε ο ίδιος ο Γλαύκος Κληρίδης πριν από πολλά χρόνια. Και την επανέλαβε και ο Νίκος Αναστασιάδης πολλές φορές:Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας.Είναι κόμμα αρχών και αξιών. Για εμάς, ένα είναι το σχέδιο και κανένα άλλο. Μέχρι τέλους για τη νίκη.Ειδικά όταν μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουμε δώσει κάθε δημοκρατική ευκαιρία εντός του κόμματος. Σχέδια «Β» αυτή η ιστορική παράταξη, δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ!”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΔΗΣΥ

Share this post