Ο Πάπας Φραγκίσκος έρχεται στην Κύπρο στις 2 Δεκεμβρίου για Αποστολική επίσκεψη .

Ο Πάπας Φραγκίσκος έρχεται στην Κύπρο στις 2 Δεκεμβρίου για Αποστολική επίσκεψη .

Ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από την Αγία Έδρα και την Προεδρία της Δημοκρατίας ότι Ο Πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη (στην ορολογία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αποκαλείται Αποστολική  )  στην  στην Κύπρο στις 2 με 4 Δεκεμβρίου 2021, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κύπρο, ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της επίσκεψης θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω.

ΦΩΤΟ: Vaticannews

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Πάπας θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή , όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο  και στην συνέχεια θα μεταβούν μαζί στον νέο Καθεδρικό Ναό , ο οποίος είναι αφιερωμένος στον ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας Κύπρου Απόστολο Βαρνάβα. 

Ο ageliaforos δημοσιεύει πάνω ψηλά το λογότυπο της Αποστολικής Επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο, το οποίο διαμόρφωσε η  Αγία Έδρα. Στο φόντο του λογοτύπου βρίσκεται ο χάρτης της Κύπρου. Στα αριστερά, ο Πάπας Φραγκίσκος στρέφει το βλέμμα του στον Απόστολο ο Βαρνάβα.  Στα δεξιά, ένα κλαδί ελιάς δένει με ένα  σιτάρι, σημάδια ειρήνης και κοινωνίας.

Στην κορυφή και στο κάτω μέρος, στα ελληνικά και τα αγγλικά, το σύνθημα της  Αποστολικής Επίσκεψης : “Στηρίζοντας  ο ένας τον άλλον με πίστη”- “Comforting each otrer in faith” . Εμπνευσμένο από το όνομα του Αποστόλου Βαρνάβα, “που μπορεί να σημαίνει παιδί προτροπής ή παρηγοριάς (πρβλ. Πράξεις 4:36), υποδηλώνει τη σημασία της άνεσης και της αμοιβαίας ενθάρρυνσης, των βασικών διαστάσεων για διάλογο, συνάντηση και αποδοχή και των χαρακτηριστικών της ζωής και της ιστορίας του νησιού”.

Το λογότυπο αναδεικνύει τα πορτοκαλί και πράσινα χρώματα της κυπριακής σημαίας δίπλα στο λευκό και κίτρινο της σημαίας του Βατικανό.

Ο πρώτος Πάπας , που έκανε Αποστολική επίσκεψη στην Κύπρο (Ιούνιος 2010)  , ήταν  ο προκάτοχος του Φραγκίσκου,  Βενέδικτος 16ος .

ΕΞΑΛΛΟΥ, σήμερα ο πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του Αποστολικού Νούντσιου της Αγίας Έδρας στην Κύπρο, Αρχιεπισκόπου  Adolfo Tito Yllana.

ΦΩΤΟ: Σταύρος Ιωαννίδης

Share this post