Ο Πάπας επαινεί το έργο του Τζέιμς Μάρτιν στους ομοφυλόφιλους Καθολικούς

Ο Πάπας επαινεί το έργο του Τζέιμς Μάρτιν στους ομοφυλόφιλους Καθολικούς

“Ο  Θεός “πλησιάζει με αγάπη καθένα από τα παιδιά του, διότι καρδιά Του είναι ανοιχτή σε όλους”.

«Το ¨ύφος¨ του Θεού, έχει τρία χαρακτηριστικά: εγγύτητα, συμπόνια και τρυφερότητα», τονίζει ο Πάπας Φραγκίσκος σε ιδιόχειρη επιστολή στον πατέρα James Martin, τον Ιησουίτη ιερέα παγκοσμίου φήμης,  για το έργο που προσφέρει στους ομοφυλόφιλους και την ευρύτερη κοινότητα LGBTQ. 

Ο ιστότοπος της Αγίας Έδρας Vatican News” και πολλά Ιταλικά ΜΜΕ  αναφέρθηκαν στην επιστολή , στην οποία ο Πάπας , απευθυνόμενος  στον πάτερα Martin, σημειώνει : «Βλέπω ότι προσπαθείτε συνεχώς να μιμηθείτε αυτό το ύφος του Θεού. Είστε ιερέας για όλες και όλους, όπως και ο Θεός είναι ο Πατέρας όλων. Προσεύχομαι ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε με αυτόν τον τρόπο, να είστε κοντά, συμπονετικός και με πολλή τρυφερότητα».  

 

Επισημαίνεται ότι η επιστολή γράφτηκε με την ευκαιρία του διαδικτυακού σεμιναρίου του Outreach LGBTQ Catholic Ministry και σχετίζεται με την ποηγηθείσα θέση της Αγίας Έδρας για τον νόμο  κατά της ομοφοβίας.  Ο  καρδινάλιος, πρωθυπουργός,   του κράτους του Βατικανό ,  Πιέτρο Παρολίν,  σε συνέντευξη στο ” Vatican News” δήλωσε :  Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε στάση ή χειρονομία μισαλλοδοξίας ή μίσους απέναντι στους ανθρώπους λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, καθώς και της εθνικότητας ή των πεποιθήσεών τους. Η ανησυχία μας αφορά τα ερμηνευτικά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν υιοθετηθεί ένα κείμενο με αόριστο και αβέβαιο περιεχόμενο, το οποίο θα καταλήξει να αλλάξει τον ορισμό του τι είναι έγκλημα και τι όχι στο δικαστικό πεδίο. Αλλά χωρίς να δώσει στον κριτή τις απαραίτητες παραμέτρους για να γίνει διάκριση. Η έννοια των διακρίσεων παραμένει πολύ ασαφής στο περιεχόμενο.”  Επίσης, ο  Παρολίν ανέφερε πως η Ιταλική Επισκοπική  ” έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατυπώσει αντιρρήσεις στο νομοσχέδιο. Υπήρχαν δύο δηλώσεις σχετικά με το θέμα και η εφημερίδα των Ιταλών Καθολικών, Avvenire, παρακολούθησε τη συζήτηση πολύ προσεκτικά. Ακόμη και η CEI δεν ζήτησε τον αποκλεισμό του νόμου, αλλά πρότεινε αλλαγές” . 

 Ο Πάπας Φραγκίσκος στην επιστολή του, που είναι γραμμένη στα Ισπανικά,τονίζει πως ο Θεός “πλησιάζει με αγάπη καθένα από τα παιδιά του, διότι καρδιά Του είναι ανοιχτή σε όλους. Είναι Πατέρας”. Τέλος γράφει προς τον ιερέα : “Προσεύχομαι  να μπορέσετε να συνεχίσετε με αυτόν τον τρόπο, να είστε κοντά, συμπονετικός και με πολλή τρυφερότητα” .

*ΠΗΓΗ : Vatican News” /  Οι φωτογραφίες του “Vatican News”  είναι από παλαιότερη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον π. James Martin

Την ιδιόχειρη επιστολή  του Πάπα στα Ισπανικά , αλλά και σε αγγλική μετάφραση,  δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο  πάτερ Martin. 

 

Pope Francis compares work of U.S. priest whose ministry affirms LGBTQ people to the work of God – The Washington Post

Pope Sends More Mixed Messages on L.G.B.T.Q. Rights – The New York Times (nytimes.com)

Pope praises James Martin’s work with LGBT Catholics: reflects ‘closeness of God’ | National Catholic Reporter (ncronline.org)

 

Share this post