Ο Πάπας αποδοκιμάζει όσους χλευάζουν τα σώματα των άλλων

Ο Πάπας αποδοκιμάζει όσους χλευάζουν τα σώματα των άλλων

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποδοκίμασε την κουλτούρα χλευασμού του σωματότυπου, η οποία είναι συχνή ανάμεσα στους νέους ανθρώπους, εξομολογούμενος και ο ίδιος ότι, όταν ήταν μικρό αγόρι στην Αργεντινή, είχε υποπέσει σε αυτή την πρακτική.

Ο Φραγκίσκος είχε συζήτηση μέσω Διαδικτύου με φοιτητές πανεπιστημίου στην Ασία.

Κατά τη συζήτηση, μια γυναίκα από την Ινδία τού είπε πως, όταν ήταν έφηβη, ένιωθε ντροπή και υποδεέστερη από τους συμμαθητές της λόγω του σωματικού της βάρους και του σχήματος του σώματος και ότι βίωνε εκφοβισμό.

«Ανεξάρτητα από το αν είναι κανείς χοντρός, αδύνατος, κοντός, ψηλός, το σημαντικό είναι να ζείτε σε αρμονία, σε αρμονία με τη ψυχή σας… Κάθε άντρας, κάθε γυναίκα έχει τη δική του ομορφιά και πρέπει πραγματικά να μάθουμε πώς να την αναγνωρίζουμε», είπε ο Πάπας, απαντώντας στην γυναίκα.

Η γυναίκα μίλησε επίσης και για τις πιέσεις που ασκούνται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ ο Πάπας αφηγήθηκε μια προσωπική του ιστορία.

«Θυμάμαι έναν φίλο μου που ήταν λίγο χοντρός και τον κοροϊδεύαμε, τολμώ να πω ότι τον εκφοβίζαμε, κάποτε τον σπρώξαμε και έπεσε κάτω», είπε ο Φραγκίσκος. «Όταν γύρισα σπίτι, ο πατέρας μου το έμαθε αυτό και με πήγε στο σπίτι αυτού του συμμαθητή μου για να ζητήσω συγγνώμη».

Ο 86χρονος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είπε ότι ξανασυνδέθηκε με τον φίλο του χρόνια μετά και έμαθε ότι εκείνος είχε γίνει Ευαγγελικός πάστορας. Ο άνδρας αυτός πέθανε πρόσφατα.

Στη συζήτησή του με τους φοιτητές ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στην πλαστική χειρουργική.

«Η πλαστική χειρουργική δεν εξυπηρετεί τίποτε γιατί η ομορφιά που δίνει θα εξασθενίσει εν τέλει», είπε, παραθέτοντας μια γνωστή φράση της Ιταλίδας ηθοποιού Άννα Μανιάνι που είχε πει: «Παρακαλώ μην κάνετε ρετούς στις ρυτίδες μου. Μου πήρε τόσο καιρό για να τις κερδίσω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post