Ο Όζερσαϊ επανήλθε στο θέμα της Αμμοχώστου

Ο Όζερσαϊ επανήλθε στο θέμα της Αμμοχώστου

Τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν  νέες δηλώσεις του αντιπροέδρου της «κυβέρνησης» και «υπουργού Εξωτερικών», Κουντρέτ Όζερσαϊ σχετικά με το τουρκικό σχέδιο του ανοίγματος της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου υπό τ/κ διοίκηση.

 Η εφημερίδα “Καθημερινή” Κύπρου στην η/ε γράφει ότι  Όζερσαϊ  δήλωσε πως πλέον οι εργασίες για το άνοιγμα της πόλης έχουν εισέλθει στην τελική φάση. Σημειώνεται πως η δήλωση του έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στον «Δήμαρχο» της Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ.

 Σύμφωνα με σχετικά τ/κ δημοσιεύματα, ο κ. Όζερσαϊ δήλωσε ότι η διαδικασία του ανοίγματος του Βαρωσιού υπό την τουρκοκυπριακή διοίκηση συνεχίζεται με τη δημιουργία μιας νέας επιτροπής και την έναρξη του τελικού σταδίου. Επισήμανε επίσης, ότι οι επιτόπιες εργασίες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο τους, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου που υπεγράφη με το «Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου».

 Σε προηγούμενη δήλωση για το Βαρώσι ο κ. Όζερσαϊ επεσήμανε ότι «το θέμα της επιστροφής της κλειστής πόλης στους πρώην ιδιοκτήτες δεν είναι ένα αστείο. Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα. Σημασία φέρει η διεθνής διάσταση του ζητήματος».

 Για το ζήτημα του Βαρωσιού τοποθετήθηκε και ο τέως διαπραγματευτής της τ/κ πλευράς, Οζντίλ Ναμί, ο οποίος άσκησε κριτική στον κ. Όζερσαϊ. «Έστω και αργά καλωσορίσατε στις πραγματικότητες. Παρακάμψατε τον ΟΗΕ και κάνατε show απέναντι στον ΟΗΕ», δήλωσε ο κ. Ναμί.

 

Share this post