Ο ομαδικός βιασμός στην Αγία Νάπα

Ο ομαδικός βιασμός στην Αγία Νάπα

 

Ό,τι έγινε μεταξύ των Ισραηλινών και της νεαρής γυναίκας, έγινε «με συναίνεση και αγάπη», υποστηρίζουν οι ύποπτοι.

 

Τρεις από τους δώδεκα Ισραηλινούς που καταγγέλθηκαν για ομαδικό βιασμό από 19χρονη Βρετανίδα τουρίστρια σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, ισχυρίζονται ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της, ενώ οι υπόλοιποι εννέα υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post.

Η εφημερίδα γράφει, επίσης, πως, σύμφωνα με πληροφορίες του Channel 12, η Αστυνομία Αμμοχώστου βρήκε στοιχεία που συνδέουν τους νεαρούς με την σκηνή του εγκλήματος.

Όπως μετέδωσε η Jerusalem Post, οι συλληφθέντες υποστηρίζουν πως ό,τι έγινε μεταξύ των Ισραηλινών και της νεαρής γυναίκας, έγινε «με συναίνεση και αγάπη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι 12 νεαροί βρίσκονταν για διακοπές στην Κύπρο πριν από την έναρξη της στρατιωτικής τους θητείας και αρνούνται τις κατηγορίες. Προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι η Βρετανίδα τουρίστρια ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με δύο από αυτούς, εκ των οποίων ο ένας βοηθούσε τον άλλο με την επικοινωνία από τα Αγγλικά στα Εβραϊκά.

Η μητέρα του ενός συλληφθέντα δήλωσε στο Channel 12 ότι ο γιος της δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά και δεν μπορεί να κατανοήσει την νομική διαδικασία στην οποία υποβάλλεται. Είπε ότι της τηλεφώνησε κλαίγοντας και της είπε «δεν έκανα τίποτα».

Σύμφωνα με το Channel 12, στο ξενοδοχείο διαμένουν πολλοί Ισραηλινοί αυτή την εποχή και μία μεγάλη ομάδα Βρετανών επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς, που πίστευαν ότι βρίσκονταν κοντά στο δωμάτιο της 19χρονης.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στην Haaretz, ο δικηγόρος Yaniv Habari, που εκπροσωπεί τους νεαρούς, είπε ότι τους μίλησε και είναι ευδιάθετοι, αλλά δεν τοποθετήθηκε σε σχέση με τις κατηγορίες.
Ενώπιον Δικαστηρίου οι ύποπτοι
Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου η διαδικασία προσωποκράτησης των 12 νεαρών από το Ισραήλ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη βιασμού και βιασμού εναντίον 19χρονης Βρετανίδας.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής υπέβαλε αίτημα στο Δικαστήριο για κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, επειδή όπως εξήγησε, ένας από τους υπόπτους δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το 18ο έτος της ηλικίας του.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα και με την σύμφωνο γνώμη των δικηγόρων υπεράσπισης των υπόπτων διέταξε όπως, η διαδικασία πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου παρέμειναν οι δικηγόροι, ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι συγγενείς των υπόπτων που έφθασαν από το Ισραήλ.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ενέκρινε το διάταγμα οκταήμερης κράτησης που αιτήθηκε η Αστυνομία εναντίον των 12 νεαρών.
Η διαδικασία στο Δικαστήριο είχε διεθνές ενδιαφέρον, αφού προσήλθαν μεγάλα διεθνή πρακτορεία , μεταξύ των οποίων το BBC και Ισραηλινοί δημοσιογράφοι.

ΦΩΤΟ: 24news

Σύμφωνα με την υπόθεση, η Βρετανίδα τουρίστρια, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στην Αγία Νάπα.

Η κοπέλα μετέβη στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου και κατήγγειλε ότι 30 περίπου λεπτά μετά τα μεσάνυχτα έπεσε θύμα βιασμού από 12 νεαρούς από το Ισραήλ, σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει.
Η 19χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε ότι είχε γνωρίσει τον έναν εκ των υπόπτων, με τον οποίο στη συνέχεια μετέβησαν στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διαμένει, ενώ, σε κάποια στιγμή, εμφανίστηκαν και οι υπόλοιποι ύποπτοι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 19χρονης, κάποιοι εξ αυτών ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς τη θέλησή της, ενώ οι υπόλοιποι βιντεογραφούσαν τις πράξεις

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας


Ανομία σε πολλά επίπεδα, αγανάκτηση και ανασφάλεια εκ μέρους των δημοτών της Αγίας Νάπας, αποτελούν τα στοιχεία των οποίων το άθροισμα είναι η καταγγελία από 19χρονη Βρετανίδα τουρίστρια για ομαδικό βιασμό της. Τα προβλήματα καλύπτουν πολλά επίπεδα, δηλώνει ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, καταγγέλλοντας έλλειψη πολιτικής βούλησης, η οποία θα μπορούσε να έδινε λύσεις νωρίτερα.
Όπως αναφέρει ο κ. Καρούσος στο 24News, ο Ιούλιος είναι κάθε χρόνο ο μήνας κατά τον οποίο παρατηρείται έξαρση σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες όπως η ηχορρύπανση, η πώληση ναρκωτικών (laughing gas) και αλκοόλ, ακόμα και σε περίπτερα ή υπεραγορές (χωρίς καθορισμένο ωράριο λειτουργίας) και η άγρα πελατών.
Ευθύνες για τα πιο πάνω επιρρίπτει στη Βουλή, λέγοντας ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πράξει οτιδήποτε ουσιαστικό για την αντιμετώπιση, τουλάχιστον, της ηχορρύπανσης, ενώ αναφέρει πως ούτε η Αστυνομία διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσει διάφορα περιστατικά. Το αποτέλεσμα είναι η αίσθηση της ελευθερίας για διάπραξη κάθε είδους παρανομίας από οποιονδήποτε το θελήσει, καθώς δεν υπάρχει ένα καθεστώς επιβολής της έννομης τάξης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καρούσο.
Στην τοποθέτηση καμερών ασφαλείας προχωρά ο δήμος Αγ.Νάπας για καταγραφή κάθε παραβατικού στοιχείου
Σε έντονο ύφος ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας έκανε λόγο για ανεπιθύμητους νεαρούς, οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο για μια βδομάδα με ελάχιστα λεφτά και καταναλώνουν άφθονο αλκοόλ. Αυτά τα άτομα δεν είναι επιθυμητά στο δήμο, από την στιγμή που καταβάλλονται οι προσπάθειες για αναβάθμιση του τουρισμού της περιοχής.
«Θέλουμε τον ποιοτικό, τον κοσμοπολίτικο τουρισμό και όχι αυτά τα έκτροπα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος. Οι πολίτες, καθώς και οι τουρίστες οι οποίοι έρχονται για σοβαρό τουρισμό στην Αγία Νάπα, πρόσθεσε, φωνάζουν και νιώθουν ανασφάλεια, καθώς την νύχτα στα σπίτια τους μπαίνουν άτομα υπό την επήρεια αλκοόλ και διατρέχουν κίνδυνο ανά πάσα στιγμή στους δρόμους, αφού καθώς οδηγούν, πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος να συγκρουστούν με μια τετράτροχη μοτοσυκλέτα.

Share this post