Ο Λ. Κωστρίκης δεν συνιστά επί του παρόντος άνοιγμα σχολείων

Ο Λ. Κωστρίκης δεν συνιστά επί του παρόντος άνοιγμα σχολείων

Σύμφωνος για την  Γ Λυκείου απλά και μόνο για να βοηθηθούν  οι τελειόφοιτοι, αλλά για οποιεσδήποτε άλλες τάξεις θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεχτικοί για να μην κάνουμε απότομο πισωγύρισμα

Ο επιστήμονας από την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, Λεόντιος Κωστρίκης, μίλησε χθες βράδυ  (7/5) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OMEGA με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανακοινώσει την έναρξη της σχολικής περιόδου στις 21 Μαΐου.
Ο επιστήμονας ανέφερε ότι πρόκειται για μία καταρχήν απόφαση της Κυβέρνησης και ότι η θέση της επιδημιολογικής ομάδας ήταν ο καθορισμός με ακρίβεια της πρώτης φάσης της άρσης των περιοριστικών μέτρων και όσον αφορά τα επόμενα βήματα θα γινόταν μία επίβλεψη της επιδημιολογικής εικόνας με τα κρούσματα και μετά θα αποφασίζονταν οι οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις άρσεις μέτρων.
«Εμείς δεν έχουμε εξουσία να βγάζουμε διατάγματα, εμείς απλά συμβουλεύουμε», ανέφερε ο κύριος Κωστρίκης.
Αν η επιδημιολογική εικόνα πριν το άνοιγμα των σχολείων θα είναι η ίδια με αυτήν την εικόνα που έχουμε σήμερα, τότε ο κύριος Κωστρίκης ανέφερε ότι η προσωπική του άποψη είναι ότι θα ανοίξουν πολύ πρόωρα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.
Είναι σύμφωνος για το άνοιγμα της Γ Λυκείου απλά και μόνο για να βοηθηθούν, αλλά για οποιεσδήποτε άλλες τάξεις θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεχτικοί για να μην κάνουμε απότομο πισωγύρισμα, ανέφερε ο επιστήμονας.
Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό με την ίδια ευκολία όπως και οι ενήλικες υποστήριξε ο κύριος Κωστρίκης, κάνοντας αναφορά σε μία πρόσφατη έρευνα. Μεγάλη δυσκολία για αυτούς που έχουν στο σπίτι άτομα με ευπαθείς ομάδες γιατί τόσο καιρό παλεύαμε με νύχια και με δόντια για τον περιορισμό του ιού γι αυτό θα πρέπει να βρεθούν λύσεις αποτροπής, ανέφερε ο κύριος Κωστρίκης.

*Δείτε το βίντεο

Share this post