Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ

Θα έχει συννάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο Αναστασιάδη. 

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) θα έρθει την Παρασκευή , 17 Ιουνίου, στην Κύπρο με πρόσκληση του ΔΗΣΥ για να μιλήσει το απόγευμα στο  Πολιτικό – Ιδεολογικό Συνέδριο του κόμματος.

Το  Συνέδριο θα γίνει στο Στάδιο “Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία”, στη Λευκωσία, θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις  6:00 μ.μ – 9:00 μ.μ.και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου, 9:30 π.μ – 2:00 μ.μ.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ | AlphaNews.Live

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε μιλήσει στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ.

Την Παρασκευή,  στις 11:00 το πρωί, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα  δεχθεί στο προεδρικό μέγαρο τον Έλληνα πρωθυπουργό ,   με τον οποίο θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις τουρκικές προκλήσεις και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η Ενέργεια και το Μεταναστευτικό.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας , Ανδρέας Ιωσήφ, σε γραπτή δήλωση αναφέρει:  “Η τουρκική προκλητικότητα, όπως εξελίσσεται, κυρίως αυτή την περίοδο, στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, αλλά και γενικότερα  η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο έναντι της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, όπως επίσης οι αναθεωρητικές θέσεις που εξακολουθεί να προβάλλει η Τουρκία για το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου με τον Πρωθυπουργό. Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου.

Ν. Αναστασιάδης: Άριστος συντονισμός Αθήνας- Λευκωσίας

ΦΩΤΟ: Αρχείο

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται ακόμα το Μεταναστευτικό, ενεργειακά ζητήματα, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που πάντοτε καθοδηγούσαν τις κοινές πολιτικές που ακολουθούν Κύπρος και Ελλάδα και που έχουν καθιερώσει τις δύο χώρες ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

Στις 7μμ της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα μιλήσει στο συνέδριο του ΔΗΣΥ”.

Share this post