Ο Κάρολος θέλει, σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα, να κάνει τα Βαρώσια « Βέγκας της Μεσογείου»

Ο Κάρολος θέλει, σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα, να κάνει τα Βαρώσια « Βέγκας της Μεσογείου»

 

Η Βασιλική Οικογένεια έχει κινηθεί για να απομακρύνει τον Βασιλιά Κάρολο από μια τεράστια διπλωματική διαμάχη σχετικά με μια προσπάθεια να μεταμορφωθεί μια πόλη-φάντασμα των Βαρωσίων στην Κύπρο σε «το Βέγκας της Μεσογείου».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, έδωσε εντολή στους διπλωμάτες να διεξαγάγουν πλήρη έρευνα για τα σχέδια ανάπλασης της εγκαταλελειμμένης πόλης-φάντασμα των Βαρωσίων στο τουρκικό τμήμα του νησιού.

Η εφημερίσα  Express.co.uk αποκάλυψε τα σχέδια μιας κοινοπραξίας δισεκατομμυριούχων να μετατρέψει το εγκαταλελειμμένο θέρετρο Βαρόσα (Maras στα Τουρκικά) Vegas of the Med».(ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ:Plans to transform Varosha/ Maras (Image: Supplied) 

Ο  Τατάρ, είπε στο express.co.uk. ότι πιστεύεται ότι ο Βασιλιάς είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Golden Sands στο θέρετρο. «Το Ηνωμένο Βασίλειο, ως εγγυήτρια και πρώην αποικιοκρατική δύναμη, κατανοεί το Κυπριακό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει τι έχει γίνει στην Κύπρο, αλλά έχει λάβει μια πολύ άδικη θέση και δεν αντιμετωπίζει τους Τουρκοκύπριους σε ισότιμη βάση», δήλωσε Ερσίν Τατάρ στην Express.

Όταν άνοιξε το 1974, ήταν το πρώτο ξενοδοχείο επτά αστέρων στον κόσμο και ήταν τόσο μεγάλο που είχε ένα μίνι σιδηρόδρομο μέσα για να μεταφέρει τους επισκέπτες στα δωμάτιά τους. Αλλά το ξενοδοχείο αναγκάστηκε να κλείσει μετά από μερικές εβδομάδες, όταν ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος στην Κύπρο, το νησί διαιρέθηκε και τα Βαρώσα/Μάρας εγκαταλείφθηκαν.

Τώρα όμως έχει καταρτιστεί ένα σχέδιο για να ξαναζωντανέψει το θέρετρο που ήταν ο χώρος παιχνιδιού των σταρ, συμπεριλαμβανομένων των Sophia Loren, Raquel Welch και Richard Burton.

TRNC officials claim King Charles owns the Golden Sands Hotel (Image: David Maddox

Πηγές,  που δεν κατονομάζονται και μίλησαν στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα “κατευθυνόμενα”. Επίσης, υποστήριξαν ότι τα δημοσιεύματα  “επιχειρούν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες για επάνοδο στον διάλογο για λύση του Κυπριακού”.

Είναι δημοσιεύματα, σημείωσαν , προς την κατεύθυνση δημιουργίας στεβλών εντυπώσεων και πρόσθετων προβλημάτων αντί υποστήριξης της προσπάθειας άρσης του αδιεξόδου. Εξάλλου, πρόσθεσαν, οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν πάντοτε κάθε ισχυρισμό, από όπου κι αν προέρχεται.

 

Share this post