Ο Γενικός Εισαγγελέας συγκάλυψε υπόθεση κατά του Μ. Σιζόπουλου;

Ο Γενικός Εισαγγελέας συγκάλυψε υπόθεση κατά του Μ. Σιζόπουλου;

Κόμματα , πολιτικοί και υποψήφιοι πρόεδροι, με εξαίρεση τον Κολοκασίδη, «ποιούν την νήσσαν»

Του Αριστείδη Βικέτου

Δυστυχώς , από την περασμένη Κυριακή η Γενική Εισαγγελία δεν έχει δώσει μια τεκμηριωμένη απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», με τίτλο : «Γιατί πάγωσε η ανάκριση Σιζόπουλου;» . Εξηγούμαι, σύμφωνα με την πάγια αρχή του Δικαίου,  όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Εισαγγελέας της Νομικής Υπηρεσίας παρέδωσε στους ανωτέρους του τον φάκελο υπόθεσης, που στρεφόταν κατά του προέδρου της ΕΔΕΚ, με εισήγηση την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Σιζόπουλου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

 

Ωστόσο, όπως γράφει η εφημερίδα τον Ιούλιο του 2020 δόθηκαν οδηγίες να μην προχωρήσει η υπόθεση και ο σχετικός φάκελος «ραφοποιήθηκε». Από τις ημερομηνίες προκύπτει ότι την εντολή για να μην αρθεί η ασυλία του κ. Σιζόπουλου έδωσε ο νυν Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης , ο οποίος ήταν υπουργός Δικαιοσύνης του Νίκου Αναστασιάδη και στις 10 Ιουλίου 2020 ανέλαβε επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας.

Γιατί πάγωσε η ανάκριση Σιζόπουλου; (politis.com.cy)

Χρυσά διαβατήρια πίσω από την υπόθεση Μαρίνου Σιζόπουλου; Η περίπτωση του Ιρακινού… (politis.com.cy)

Εξ ‘όσων θυμάμαι η απόφαση του για την υπόθεση Σιζόπουλου έμεινε «μυστικό επτασφράγιστο». Τώρα, που το θέμα βγήκε στο φως ο έντιμος Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος φαίνεται να έχει αλλεργία με την διαφάνεια , είναι « ιχθύος αφωνότερος».  Θεωρώ ότι, αν μιλήσει, θα καταφύγει στα γνωστά και τετριμμένα του τύπου «είναι θέματα απόρρητα» ἠ πρέπει «να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον».

Γιώργος Σαββίδης: «Το 2020 είναι έτος αναφοράς για τη μεταρρύθμιση της  Δικαιοσύνης» | ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Λυπάμαι, κ. Σαββίδη γιατί οι μέχρι τώρα ενέργειες και αποφάσεις σας δεν πείθουν ότι ενεργείτε για την Δικαιοσύνη ως  θα οφείλατε να πράττεται.  Κανονικά θα έπρεπε να είχατε πρότυπο τον μακαριστό προκάτοχο σας, Σόλωνα Νικήτα.  Το έργο του Γενικού Εισαγγελέα είναι πολύ δύσκολο. Αν δεν μπορείτε να το φέρετε εις πέρας, υπάρχει και η οδός της παραιτήσεως.

 

ΟΜΩΣ , μείζων ζήτημα δεν υπάρχει μόνο με την στάση του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και με αυτή των κομμάτων , των πολιτικών και των υποψηφίων προέδρων. Με εξαίρεση τον υποψήφιο πρόεδρο, Γιώργο Κολοκασίδη, ΟΥΔΕΙΣ αντέδρασε και ΟΥΔΕΙΣ ζήτησε εξηγήσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα. Γιατί αυτό; Μήπως φοβούνται ή έχουν ανάγκη τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ; Γιατί οι έντιμοι και καθαροί πολιτικοί μας «ποιούν την νήσσαν» ( κάνουν , κατά το κοινώς λεγόμενο τον «ψόφιο κοριό» και την «πάπια») . Τι άραγε να υποθέσει ο λαός;  

Share this post