Ο γ.γ. του ΟΗΕ διόρισε την Κολομβιανή Μαρία Άνχελα Ολγκίν ως προσωπική απεσταλμένη του στην Κύπρο

Ο γ.γ. του ΟΗΕ διόρισε την Κολομβιανή Μαρία Άνχελα Ολγκίν ως προσωπική απεσταλμένη του στην Κύπρο

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε σήμερα το διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν από την Κολομβία ως προσωπικής του απεσταλμένης για την Κύπρο. Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από την κ. Ολγκίν να αναλάβει ρόλο καλών υπηρεσιών εκ μέρους του για να αναζητήσει κοινό έδαφος για την πορεία προς τα εμπρός και να τον συμβουλεύσει για το Κυπριακό.

Η κ. Ολγκίν διαθέτει εκτεταμένη διπλωματική εμπειρία σε υψηλά επίπεδα, μεταξύ άλλων ως Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας (2010-2018). Διετέλεσε επίσης αντιπρόσωπος του Προέδρου της Κολομβίας στις διαπραγματεύσεις για την Ειρηνευτική Διαδικασία στην Αβάνα της Κούβας (2015-2016) και ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου για τη Μεταπολίτευση (2017-2018). Προηγούμενες θέσεις στη διπλωματική της σταδιοδρομία περιλαμβάνουν τη θέση της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Κολομβίας στα Ηνωμένα Έθνη, της Πρέσβειρας στη Βενεζουέλα και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών.

Η κ. Ολγκίν είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών από το Universidad de Los Andes στη Μπογκοτά. Σπούδασε επίσης στο Centre d´Études Diplomatiques et Stratégiques και στο Université Paris-Sorbonne στο Παρίσι. Εκτός από τα ισπανικά, μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Share this post