Ο Ερντογάν επαναβεβαίωσε την πολιτική του για “δύο κράτη”

Ο Ερντογάν επαναβεβαίωσε την πολιτική του για “δύο κράτη”

Την πολιτική του στο Κυπριακό επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα κατεχόμενα  , όπου συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ και έκανε δηλώσεις που παραπέμπουν στην πολιτική  «δύο κρατώ».

Ο κ. Ερντογάν συνοδευόταν από τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, τον υπουργό Ενέργειας και γαμπρό του Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, τον επικεφαλής της MİT Ιμπραήμ Καλίν, τον διευθυντή επικοινωνίας της Προεδρίας Φαχρεττίν Αλτούν και άλλους.

Στις τοποθετήσεις του ο κ. Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι η θέση της Άγκυρας για «δύο κράτη» στο νησί θα συνεχιστεί, ότι οι προσπάθειες να αναγνωριστεί το έδαφος στον βορρά διεθνώς ως «ΤΔΒΚ» θα ενταθούν, και ότι στους πόρους γύρω από το νησί (είτε βόρεια είτε νότια) η Τουρκία δικαιούται να έχει λόγο.

Εξάλλου ο ίδιος είχε πρόσφατα αξιώσει, όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην «ενεργειακή εξίσωση» στην Ανατολική Μεσόγειο να συγκεντρωθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι σε μια διεθνή διάσκεψη, συμπεριλαμβανομένης της «ΤΔΒΚ», μία πρόταση την οποία συχνά επαναλαμβάνει.

Τέλος, σύμφωνα με το νέο δόγμα του κ. Ερντογάν για το Κυπριακό, για να μπει η Άγκυρα σε διαπραγματεύσεις για τη λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα να αναγνωριστεί η «ΤΔΒΚ», ανεξάρτητα από το τι έχει ψηφιστεί στον ΟΗΕ.

ΦΩΤΟ: Presidency of the Republic of Türkiye

Share this post