Ο επιχειρηματίας Yusuf Kisa φέρεται να αγόρασε ξενοδοχεία στην περίκλειστη Αμμόχωστο

Ο επιχειρηματίας Yusuf Kisa φέρεται να αγόρασε ξενοδοχεία στην περίκλειστη Αμμόχωστο

Ο Yusuf Kisa , o οποίος ασχολείται μεταξύ άλλων με νομισματικές συναλλαγές, φέρεται , σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ότι είναι ο επιχειρηματίας που αγόρασε 4 ξενοδοχεία, 86 διαμερίσματα και 20 στρέμματα γης στην περίκλειστη Αμμόχωστο. Επίσης, ο Yusuf Kisa φέρεται να ελέγχει οικονομικά την  τουρκοκκυπριακή εφημερίδα  Yeni Bakış , στην οποία χθες (18.07.23) δημοσιεύτηκε η είδηση για την αγορά των ξενοδοχείων, διαμερισμάτων και γης  στην περίκλειστη Αμμόχωστο. Πάντως, η εφημερίδα απέφυγε να αποκαλύψει το όνομα του επιχειρηματία.

 

Ο Yusuf Kisa

Πληροφορίες του τουρκικού τύπου αναφέρουν ότι προ διετίας ομάδα από το Τμήμα Καταπολέμησης Οικονομικών Εγκλημάτων της Επαρχιακής Διεύθυνσης Ασφαλείας της Σμύρνης διεξήγαγε έρευνα υπό τις οδηγίες της Γενικής Εισαγγελίας της Σμύρνης. Η ομάδα διαπίστωσε ότι υπάλληλοι της  Hüma Group Investment Consultancy Company, που δραστηριοποιείται στη Σμύρνη, ενήργησαν από κοινού με τους υπαλλήλους της Gifa Holding YK.  Οι Οι ύποπτοι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ,  ήρθαν σε επαφή με βιομηχάνους και επιχειρηματίες σε διάφορες επαρχίες, ειδικά στη Σμύρνη, με την υπόσχεση να παράσχουν δάνεια, που συνδέονται με το εξωτερικό και πληρωμές φόρων και ασφαλίσεων στο όνομα της υψηλής βιομηχανίας.

Η εφημερίδα Yeni Bakış υπενθυμίζει ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας είχε ανακοινώσει πριν ορισμένο χρονικό διάστημα ότι αγόρασε από τον ιδιοκτήτη τους 3 ξενοδοχεία στην κλειστή περιοχή του Βαρωσιού (Αμμόχωστος) , κάτι το οποίο «έπεσε σαν βόμβα στην ημερήσια διάταξη», κατά την έκφραση της εφημερίδας. Ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει επίσης ότι μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα άνοιγε για κρατήσεις τα ξενοδοχεία για το έτος 2025.  Διπλωματικοί κύκλοι εξέφραζαν προβληματισμό από την δήλωση του επιχειρηματία ότι , αν η “κυβέρνηση” δεν αφαιρέσει το Βαρώσι από την στρατιωτική ζώνη,  “λέω με λύπη ότι θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε όλες τις κρατήσεις τον Σεπτέμβριο του 2024”

Σύμφωνα με το σημερινό δελτίο του ΓΤΠ/ Επισκόπιση Τουρκοκυπριακού Τύπου, η Yeni Düzen (19.07.23), με τίτλο  «Μια παράξενη ‘κράτηση’», γράφει ότι από τα 1189 δολάρια ξεκινά το κόστος για μία διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία Cleo Hotel, Golden Seaside Aegean Court και Loizos Christofides, τα οποία βρίσκονται στην περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού και ένας ανώνυμος Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα αγόρασε, δήλωσε θα δέχονται κρατήσεις για το 2025 από την ιστοσελίδα «varoshahotels.com».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην ιστοσελίδα δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, αλλά  αναφέρεται ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην λεωφόρο John F. Kennedy στο κλειστό κομμάτι του Βαρωσιού.

Πηγές από την «Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών» ανέφεραν στην Yeni Düzen ότι δεν πραγματοποιήθηκαν «επισήμως» οι διαδικασίες πώλησης των ξενοδοχείων για τα οποία γίνονται δεχτές κρατήσεις.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, Ντιμάγ Τσαγίνερ δήλωσε στην εφημερίδα ότι για να λειτουργήσει ένα ξενοδοχείο πρέπει πρώτα να υποβληθεί αίτηση στο «υπουργείο» τουρισμού και ύστερα να ληφθεί έγκριση από την «επιτροπή ξενοδοχείων» και «έγγραφο λειτουργίας» από την «ένωση» ξενοδόχων.

Ο Τσαγίνερ ανέφερε ότι καμία από αυτές τις διαδικασίες δεν έγινε για τα εν λόγω ξενοδοχεία και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τις «αρμόδιες αρχές» για το θέμα.  

Στο μεταξύ, η εφημερίδα απεύθυνε σειρά ερωτήσεων για το θέμα προς το  “υπουργείο” τουρισμού. Όμως, προσθέτει, ο “υφυπουργός” τουρισμού, Σερχάν Ακτούντς, άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα της .

 

 

Share this post