Ο Χριστοδουλίδης υπουργοποίησε τον αρχιτέκτονα της οικίας του στο Ιδάλιο;

Ο Χριστοδουλίδης υπουργοποίησε τον αρχιτέκτονα της οικίας του στο Ιδάλιο;

Την ερχόμενη εβδομάδα στο Προεδρικό πολιτικοί μηχανικοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης , απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα, που του στείλαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( ώρα 3:42 μ.μ. σήμερα) για το κατά πόσο αληθεύει ότι ήταν το 2013  ο αρχιτέκτονας της κατοικίας  του ζεύγους Χριστοδουλίδη στην περιοχή «Νέα Λήδρα» του Δήμου Ιδαλίου.

Παρατίθεται το ηλεκτρονικό μήνυμα:

Λευκωσία, 23/6/2023

Κύριο Αλέξη Βαφεάδη

Υπουργό Μεταφορών,

Επικοινωνιών και Έργων.

Κύριε υπουργέ , με λύπη διαπιστώνω ότι δεν έλαβα την απάντηση σας στην επιστολή, την οποία σας έστειλα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο , στις 21/6/2023 για τα αρχιτεκτονικά σχέδια και την σύμβαση εργασίας για τις ανακαινίσεις στην κατοικία του Προεδρικού Μεγάρου.

Παρακαλώ να μην βραδύνετε περισσότερο και επίσης να σχολιάστε τις πληροφορίες ότι το Αρχιτεκτονικό  σας Γραφείο είχε εκπονήσει, όταν δεν είσαστε υπουργός,  τα αρχιτεκτονικά σχέδια της ιδιωτικής οικίας του ζεύγους Χριστοδουλίδη, η οποία βρίσκεται στο Ιδάλιον.

Αναμένω την απάντηση σας

Αριστείδης Βικέτος

 

Πρώην γείτονες του ζεύγους υποστηρίζουν ότι , όταν κτιζόταν η κατοικία , αλλά και μετά υπήρχε πινακίδα , στην οποία, σύμφωνα με την νομοθεσία,  αναγραφόταν το όνομα του αρχιτέκτονα του έργου, ο οποίος ήταν ο κ. Αλέξης Βαφεάδης. Η κατοικία κτίστηκε, σύμφωνα με την δήλωση περιουσιακών στοιχείων του προέδρου Χριστοδουλίδη, σε οικόπεδο έκτασης 549τ.μ, το οποίο αγοράστηκε το 2010.

Από τις 6/9/2022 η κατοικία νοικιάστηκε έναντι του ποσού των 3. 500 ευρώ το μήνα για δύο χρόνια. Μετά την ενοικίαση η οικογένεια Χριστοδουλίδη νοίκιασε άλλο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, κοντά στην Πολυκλινική της Λευκωσίας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ , πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας πολιτικοί μηχανικοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα πάνε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ελέγξουν τις εργασίες της Ενεργειακής Αναβάθμισης. Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Αλήθεια» αποκάλυψε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία εισηγήθηκε την ακύρωση της προσφοράς για την ενεργειακή αναβάθμιση του Προεδρικού Μεγάρου, αλλά αγνοήθηκε και οι εργασίες ξεκίνησαν κανονικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προσφορά κατακυρώθηκε 25% πιο πάνω από την εκτιμώμενη αξία. Πιο συγκεκριμένα, η εκτιμώμενη αξία ανερχόταν στο 1.150.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και η προσφορά που έλαβε το Συμβούλιο Προσφορών ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Όπως αναφέρει η Αλήθεια, η κατακύρωση της προσφοράς δημοσιεύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2023, όταν ακόμα ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν είχε παραλάβει επισήμως τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, όμως η εισήγηση για ακύρωση έγινε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Σημειώνεται ότι η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει θερμομόνωση του κελύφους ενός κτιρίου ή  οικίας, αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση συστημάτων σκίασης,  καθώς επίσης και την εγκατάσταση ή/και αντικατάσταση τεχνικών συστημάτων.  

Στο προεδρικό οι πολιτικοί μηχανικοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας , όπως πληροφορείται ο ageliaforos.com, θα εξετάσουν και το ζήτημα της ανακαίνισης της προεδρικής κατοικίας, το οποίο είχαμε θέσει , με τις ερωτήσεις μας, στον πρόεδρο Χριστοδουλίδη στην συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης δεσμεύτηκε να δώσει στην δημοσιότητα τα αρχιτεκτονικά σχέδια , αλλά δεν το έπραξε, και επίσης δεν τήρησε τον λόγο του: “αν θέλετε πριν να φύγετε από το Προεδρικό, μπορείτε να το επισκεφθείτε να δείτε από μόνος σας”.

 

 

Share this post