Ο Αναστασιάδης ψήφισε , κατηγορώντας την Κ. Κληρίδη για “χυδαιότητες”.

Ο Αναστασιάδης ψήφισε , κατηγορώντας την Κ. Κληρίδη για “χυδαιότητες”.

Άσκησαν το εκλογικό τους  Αννίτα Δημητρίου, Αβέρωφ Νεοφύτου, Στ. Στεφάνου- Η Αννίτα Δημητρίου θα αποφασίσει , αν θα διεκδικήσει κάποιο αξίωμα  στον ΔΗΣΥ.

Ο πρόεδρος  Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη και τα εγγόνια τους, άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα για τον β΄ γύρο των Προεδρικών Εκλογών, στο Λανίτειο Λύκειο, Κέντρο Α’.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ και ερωτηθείς αν θα βρίσκεται στο πλευρό όποιου εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι «αυτό είναι το καθήκον του καθενός από μας. Σήμερα, ο λαός αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος. Θα πρέπει να τον περιβάλουμε, όποιος και αν είναι, και με αγάπη και με εμπιστοσύνη και όπου ο καθένας μπορεί να συμβάλει έτσι ώστε να επιτύχει στο έργο του.

Αυτό είναι το καθήκον μας. Και αν είναι κάτι που θέλω είναι να επαναλάβω αυτό που υπαγορεύουν οι κανόνες της δημοκρατίας. Ο λαός αποφασίζει, η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειοψηφία σέβεται.

Να καλέσω τον λαό μαζικά να συμμετάσχει σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Το έχουμε πει πολλές φορές, ανεξάρτητα των αισθημάτων που τρέφουν οι οποιοιδήποτε θα πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και καθήκον, αν θέλετε, προς τη δημοκρατία, ανεπηρέαστα, με βάση τα δικά τους κριτήρια».

Ερωτηθείς, αν ανοίγει ένας νέος κύκλος για τον ίδιο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν είναι θέμα να ανοίξει άλλος κύκλος. Θα είμαι παρών, πάντοτε διακριτικά, και εκεί και όπου θα χρειαστεί η παρέμβαση μου θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση και όχι την αρνητική».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της Καίτης Κληρίδη χθες περί διαφθοράς, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «δεν θέλω να σχολιάζω χυδαιότητες. Δεν θέλω να σχολιάζω αυτό που προσπάθησαν άλλοι να περάσουν μέσα στον λαό. Θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μιλά με πικρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «και βεβαίως με πικρία. Είναι δυνατόν ποτέ, επειδή φέρεις ένα όνομα να πρέπει να μην το τιμάς κιόλας». 

Η Καίτη Κληρίδη σε ανάρτηση στο fb έγραψε:

«Έκθρεψε τον Νίκο Χριστοδουλίδη με σκοπό να τον βγάλει πρόεδρο για να καλύψει τα νώτα του και να μη αποκαλυφθεί η προσωπική του ανάμειξη στην διαφθορά.
Δεν σεβάστηκε τον Γλαυκό Κληρίδη και τις αρχές και αξίες που πρέσβευε. Δεν σεβάστηκε το κόμμα που τον ανάθρεψε και τον ανέδειξε».
Η κα Κληρίδη ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη σαν Δούρειο Ίππο των Αναστασιάδη, Παπαδόπουλου, Σιζόπουλου, Κάρογιαν και Θεοχάρους.
«Σαν θυγατέρα του ιδρυτή και παντοτινή πυξίδα μας, Γλαύκου Κληρίδη, θερμή μου παράκληση προς ούλους τους πιστούς Συναγερμικούς που ψήφισαν τον αρχηγό και μαχητή του κόμματος μας Αβέρωφ Νεοφύτου, να μη ψηφήσουν τον δούρειο ίππο του Αναστασιάδη, Παπαδόπουλου, Σιζόπουλου, Κάρογιαν και Θεοχάρους».
Τέλος η  κα. Κληρίδη, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον Ανδρέα Μαυρογιάννη και καλεί τους πολίτες να τον ψηφίσουν.
«Ψηφίστε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ειναι καθαρός, προέρχεται απο οικογένεια αγωνιστών, είναι Πίτσιλος και φθάνει και μακρινός συγγενής του Γλαύκου Κληρίδη.
Καλή Ψήφο αύριο!»Η απάντηση της Καίτης Κληρίδη

Η Καίτη Κληρίδου η οποία συνόδευσε τον Αβέρωφ Νεοφύτου για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα επανήλθε. «Νομίζω έχει καιρό που άρχισε να φθείρεται το όνομα του κ. Αναστασιάδη»


Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων , Αννίτα Δημητρίου, άσκησε σήμερα το εκλογικό της δικαίωμα για τον β’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών, στο Δημοτικό Σχολείο Τρούλλων, Κέντρο Β’, στην επαρχία Λάρνακας.

Μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «σήμερα η Κύπρος αποφασίζει για τον όγδοο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι μέρα ευθύνης, είναι μέρα συνείδησης. Να καλέσω για άλλη μια φορά τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες γιατί μόνο με την ψήφο μας, μόνο με τη συμμετοχή μας μπορούμε να διασφαλίσουμε το μέλλον που θέλουμε για την Κύπρο μας και για τα παιδιά μας. Οπότε καλή επιτυχία, καλή ψήφο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπήρξε μικρή καθυστέρηση στην προσέλευση της στο εκλογικό κέντρο, διότι μιλούσε στο τηλέφωνο και ερωτηθείσα για το τηλεφώνημα, η κα Δημητρίου είπε ότι «ήταν οικογενειακά. Θα πάω να επισκεφθώ τη γιαγιά και τον παππού, αφού είμαι στην κοινότητα μου. Να είστε καλά, όλα καλά. Ανυπομονούμε και εμείς για το αποτέλεσμα και εννοείται ότι θα είμαστε εκεί μαζί να εργαστούμε για το καλό του τόπου μας. Αυτό ορίζει και θεσμικά τουλάχιστον και η δική μου ιδιότητα ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά είμαι βεβαία ότι όλοι και όλες θα κάνουν αυτό που πρέπει. Πάνω από όλα η Κύπρος μας».

Για την επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ δήλωσε:  « θα βρει τον Δημοκρατικό Συναγερμό ενωμένο και αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό πρέπει να γίνει και εδώ έγκειται η ευθύνη όλων μας».

Σε ερώτηση, αν θα υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΔΗΣΥ, η κυρία Δημητρίου είπε ότι «δεν έχω ακόμα σκεφτεί,  αν θα συμμετέχω, αν θα διεκδικήσω κάποιο αξίωμα εσωκομματικά στον ΔΗΣΥ. Εντός των ημερών, όμως, αφού αύριο κιόλας θα συγκληθεί το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος για να πάρει αποφάσεις για τα χρονοδιαγράμματα, θα λάβω και εγώ τις αποφάσεις μου».

Επίσης, είπε ότι  το μήνυμα της προς τον συναγερμικό κόσμο είναι ότι «μπορεί ο ΔΗΣΥ να μην έχει κάποιον υποψήφιο (στον β΄ γύρο των εκλογών), παρόλα ταύτα όλοι όπου και να ανήκουμε σήμερα ψηφίζουμε για την Κύπρο μας. Οπότε να ευχηθώ καλή επιτυχία. Έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις μικρές και μεγάλες τις οποίες πρέπει να διαχειριστούμε με συλλογικότητα και ενότητα. Αυτό αφορά το μήνυμα της ενότητας και εσωκομματικά τον ΔΗΣΥ, αφορά βεβαίως και όλους τους χώρους για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο, και αυτό είναι που αναμένουν από μας οι πολίτες, να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση και μαζί να εξασφαλίσουμε το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας».

Άρα, είπε, «η επόμενη μέρα πρέπει να βρει όλο τον κόσμο ενωμένο γιατί με ενότητα και συγκλίσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία και δόξα Τω Θεώ έχουμε αρκετές».

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Γυμνάσιο Ακρόπολης (Αγ. Ομολογητών), Κέντρο Δ’, στη Λευκωσία.

 Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε τα εξής: «Αγαπητοί μου, ακόμα ένα πανηγύρι για τη δημοκρατία. Μέρα της Δημοκρατίας. Να καλέσω τον κόσμο μαζικά να προσέλθει στην κάλπη για να επιλέξει αυτόν που θεωρεί καλύτερο για τη χώρα μας. Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς τους δύο υποψηφίους, όποιος και αν κερδίσει να υπολογίζει στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Όχι στη μοιρασιά των καρεκλών, αλλά στην ανάληψη ευθύνης για τα δύσκολα που έρχονται για τον τόπο μας. Θα είμαστε δίπλα από οποιονδήποτε εκλεγεί, γιατί πάντα για εμάς σημασία έχει η προκοπή και το μέλλον της χώρας μας».

 

Ερωτηθείς, αν έχει συγκαλέσει νέα συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για τα όσα τεκταίνονται στο κόμμα, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε: «Είχα καθορισμένη συνεδρία η ώρα 6 αύριο το απόγευμα για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν με βάση το καταστατικό μας».

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με τις διάφορες δηλώσεις σε σχέση με τα εσωκομματικά, ο κ. Νεοφύτου είπε: «Η δημοκρατία λειτουργεί, οι απόψεις σεβαστές και θα κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Χρειαζόμαστε μια δυνατή πατρίδα. Και ταπεινά το λέω. Είναι μια από τις προϋποθέσεις για μια δυνατή πατρίδα και έναν ενωμένο Δημοκρατικό Συναγερμό. Να είστε καλά».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ,  Στέφανος Στεφάνου, άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γερίου, Κέντρο Δ’, Γέρι.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο, ο κ.Στεφάνου είπε «Άσκησα το εκλογικό του δικαίωμα με το χέρι στην καρδιά και τη σκέψη στον Πενταδάκτυλο και στην κατεχόμενη πατρίδα μας, με τη σκέψη στην κοινωνία μας, τον λαό μας που περιμένει καλύτερες ημέρες. Ειδικά για τη νέα γενιά στην οποία οφείλουμε να αφήσουμε μια καλύτερη Κύπρο, να δημιουργήσουμε προοπτική, ευκαιρίες και ασφαλώς να τους δώσουμε προκοπή. Με αυτές τις σκέψεις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα και καλώ όλους τους πολίτες να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα. Είναι η μέρα της δημοκρατίας σήμερα. Και ασφαλώς η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους με σεβασμό ο ένας στον άλλον, με συναίνεση και κοινή προσπάθεια για να μπορέσουμε να πάρουμε τον τόπο μας μπροστά. Για εμάς πάνω από όλα είναι η Κύπρος, ο λαός μας, οι άνθρωποί της. Να είστε καλά! Ευχαριστούμε»

ΦΩΤΟ : ΓΤΠ

Share this post