Ο Αναστασιάδης κάνει λόγο για “χωρίς ηθικούς φραγμούς προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του”

Ο Αναστασιάδης κάνει λόγο για “χωρίς ηθικούς φραγμούς προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του”

Τοποθέτηση ενόψει του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών της προσεχούς (12.2.2023) Κυριακής.- 

Με γραπτή δήλωση ο πρόεδρος Αναστασιάδης  τοποθετείται για τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στον ΔΗΣΥ. Ο κ. Αναστασιάδης επικαλείται τον αείμνηστο ιστορικό ηγέτη και ιδρυτή του ΔΗΣΥ , Γλαύκο Κληρίδη, και επιχειρεί να δώσει μαθήματα για “νηφάλιο προβληματισμό για το που οδηγείται η ιστορική μας παράταξη”.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης από  την περασμένη Κυριακή το βράδυ μέχρι και την Δευτέρα το πρωί έκανε τρεις συσκέψεις για να επιβάλλει την προτίμηση του για τον β’γύρο.  Ωστόσο, υποστηρίζει: “Συνειδητά επιλέγω να μην εκφράσω τη δική μου θέση υπέρ ή εναντίον των δύο υποψηφίων”.

Στην δήλωση του ο Ν. Αναστασιάδης  βάλλει, αν και δεν τους κατονομάζει, κατά του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και άλλων στελεχών.  Συγκεκριμένα αναφέρει:«Αντιπαρερχόμενος την ενορχηστρωμένη προσπάθεια κάποιων απαξίωσης των μεγάλων επιτευγμάτων της δεκαετούς διακυβέρνησης και ιδιαιτέρως την χωρίς ηθικούς φραγμούς προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και με γνώμονα πάντα την διαφύλαξη της ενότητας της ιστορικής μας παράταξης, αλλά και του καλώς νοουμένου συμφέροντος της Κύπρου μας, κάνω έκκληση προς όλους να τερματιστούν αμέσως οι μεταξύ στελεχών αντιπαραθέσεις ώστε συνειδητά να αφεθούν τα μέλη και φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού να αποφασίσουν ελεύθερα». 

*Το πλήρες κείμενο της δήλωσης

Θλιμμένη παρέμβαση Αναστασιάδη by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post