Ο Αναστασιάδης επιδιώκει να επιβάλλει τον Χριστοδουλίδη στον ΔΗΣΥ

Ο Αναστασιάδης επιδιώκει να επιβάλλει τον Χριστοδουλίδη στον ΔΗΣΥ

Αντιδράσεις από σημαντικά στελέχη .-Ο Κ. Πετρίδης και η Νατάσα Πηλείδου δεν πήγε στο προεδρικό- Δυσαρέσκεια για την παρουσία Ιωνά Νικολάου

Ο απερχόμενος πρόεδρος , Νίκος Αναστασιάδης, επιδιώκει πάση θυσία να «δώσει γραμμή», προκειμένου ο ΔΗΣΥ, σύμφωνα με πληροφορίες,  στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, να ταχθεί υπέρ του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Ν. Αναστασιάδης  το πρωί , ενόψει της αυριανής  απόφασης του Π. Γ. του ΔΗΣΥ, κάλεσε στο προεδρικό για σύσκεψη ανώτατα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος , στα οποία άσκησε πιέσεις για ανοικτή στήριξη προς τον Ν. Χριστοδουλίδη. Στην σύσκεψη δεν προσήλθε , θεωρώντας ότι είναι αντιθεσμική, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. Επίσης , στην σύσκεψη δεν προσήλθε η υπουργός Ενέργειας , Νατάσα Πηλείδου. Αντιθέτως , ήταν παρών ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης , Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος τώρα είναι απλό μέλος του κόμματος. Αρκετοί από τους παρόντες στην σύσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας , εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για την παρουσία του. 

Οι ίδιες πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο κ. Αναστασιάδης φοβάται ότι σε ενδεχόμενη εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα και να κληθεί να λογοδοτήσει για σκάνδαλα στην περίοδο της προεδρικής του θητείας.

Με την θέση Αναστασιάδη συμφώνησαν ένας υπουργός, ένας πρώην υπουργός, ο αναπληρωτής πρόεδρος και ακόμη δύο από τους παρόντες .  Η πλειοψηφία φέρεται να στήριξε την επιλογή «ψήφος κατά συνείδηση»,  είτε στήριξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Η ομάδα, που εισηγήθηκε στήριξη Μαυρογιάννη, υποστήριξε , σύμφωνα με πληροφορίες μας,  ότι το κόμμα δεν μπορεί να στηρίξει Χριστοδουλίδη , διότι έτσι «θα επιβραβεύσει τον ¨αποστάτη και τον διασπαστἠ  της παράταξης¨».

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι αντιπρόεδροι του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, Ευθύμιος Δίπλαρος και Γιώργος Γεωργίου, οι Υπουργοί της κυβέρνησης, Ιωάννης Κασουλίδης, Νίκος Νουρής, Πρόδρομου Προδρόμου, Κυριάκος Κούσιος, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, Γιάννης Καρούσος, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Πέτρος Δημητρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση, η εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου Τζώτρζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, ο Παναγιώτης Δημητρίου και ο Ιωνάς Νικολάου.

“Στη σύσκεψη εξέφρασαν σχεδόν όλοι την άποψη τους και πλέον, η διαδικασία οδηγείται στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος που συνέρχεται αυτή τη ώρα στα Γραφεία του ΔΗΣΥ στην Πινδάρου”, πρόσθεσε.

Φτάνοντας στα γραφεία του ΔΗΣΥ στην Πινδάρου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε τα εξής:

«Αγαπητοί μου μην με ρωτάτε τι είπε ο Πρόεδρος. Έχουν εκείνοι εκπροσώπους ρωτάτε τους ιδίους. Εγώ θα μιλήσω για το κόμμα μου. Ψες και το πρωί βρήκα μήνυμα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Του είπα ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες. Θα συζητήσουμε στο Εκτελεστικό. Εμείς δεν αρνούμαστε να συναντηθούμε με οποιοδήποτε. Αν έχουν κάτι να μας πουν θα τους ακούσουμε.

Όλα είναι ανοικτά σε ένα διάλογο. Όλες οι τυχών επιλογές είναι ανοικτές. Η απόφαση θα είναι μια και θα ληφθεί από το Πολιτικό Γραφείο που θα είναι αύριο.

Πολιτικά θα δούμε το ζήτημα, είμαστε κόμμα Αρχών, δεν είμαστε ούτε περαστικοί από την πολιτική, ούτε είναι παροδικό αυτό το ιστορικό».

Μετά το Εκτελεστικό Γραφείο εκδόθηκε ανακοίνωση του κόμματος. Σε αυτή αναφέρεται: “Σε σημερινή του συνεδρίαση το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, αποφάσισε τη σύγκληση του Πολιτικού Γραφείου, για αύριο Τρίτη 7.2.2023 η ώρα 6 σε χώρο που θα ανακοινωθεί, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις Προεδρικές εκλογές.

Περαιτέρω, ενημερώνουμε ότι η ανώτατη ηγεσία της παράταξης είναι έτοιμη να συναντηθεί με οποιονδήποτε από τους δυο υποψηφίους είτε με όποιο κόμμα τους στηρίζει, εφόσον αποταθούν επίσημα στο κόμμα. Η πόρτα της Πινδάρου είναι πάντα ανοικτή στον διάλογο και όλοι γνωρίζουν που βρίσκεται”.

 

 

Share this post