Νομοσχέδιο για τις προσλήψεις Συμβούλων

Νομοσχέδιο για τις προσλήψεις Συμβούλων

 Έκτακτη συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφορικά με το θέμα της πρόσληψης Συμβούλων.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης , όπως δήλωσε ο Γενικός Ελεγκτής,  εξέφρασε τη βούληση για άμεση σύνταξη νομοσχεδίου στα πρότυπα του νόμου που υπάρχει ήδη για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες.

“Ο νόμος θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, και δεν βλέπω λόγο, γιατί η Βουλή να μην εγκρίνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο.   Ο πρόεδρος εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει από τώρα και προτού ψηφιστεί ο νόμος σε έλεγχο για το κατά πόσο όλοι αυτοί οι συνεργάτες ικανοποιούν τα κριτήρια, που προβλέπονται στον νόμο για τους συνεργάτες, και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οποιοσδήποτε δεν ικανοποιεί αυτά τα κριτήρια, τότε θα υπάρξει τερματισμός κάθε τέτοιας σύμβασης. Ενέργεια που κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει προτού οριστικοποιηθούν οι προσλήψεις”, είπε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Επίσης, ανέφερε ότι “δεν επιθυμούν τη σύγκρουση, αλλά να υπάρχει μια καλή συνεργασία για βελτίωση των διαδικασιών και των θεμάτων που προκύπτουν”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Share this post