Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν είμαι Μεσσσίας

Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν είμαι Μεσσσίας

Ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή και δήλωσε  πανέτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ως ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

” Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από αυτό που αντικρύζω σήμερα ΕΔΩ σε αυτή την κατάμεστη και γεμάτη ζωή και πάθος αίθουσα. Και είμαι πεπεισμένος ότι κάτι  καλύτερο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έρχεται”. Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σήμερα, 29.1. 2023, στην τελική Παγκύπρια Συγκέντρωση, πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Η συγκέντρωση έγινε στο περίπτερο 6 στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία. Ο Ν. Χριστοδουλίδης έφθασε, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Φιλίππα Κρασερά-Χριστοδουλίδη και δύο από τις τέσσερις κόρες του. Με την είσοδο του στο περίπτερο δέχθηκε τις επεφημίες των φίλων και υποστηρικτών του. 

Ανέβηκε στο βήμα και χαιρέτισε όλους, ενώ ένας μικρός του πρόσφερε λουλούδια.

Στην ομιλία του ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι δεν είναι Μεσσίας και ότι δεν διαθέτει μαγικά ραβδιά. Έστειλε το σαφές μήνυμα ότι  θα είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων και ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «η εθνική ενότητα είναι μια ιστορική αναγκαιότητα που δεν μπορεί να παρεμποδιστεί», προσθέτοντας πως «αυτό ακριβώς είναι που αντιλήφθηκαν όλοι από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά και συνενώνονται, ακριβώς, γιατί υπεράνω όλων είναι η πατρίδα. Και όταν η πατρίδα προχωρά, αυτό δεν είναι απειλή για κανένα κόμμα. Αντιθέτως, είναι δείγμα προόδου για όλους και για όλα». Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Αναλογιστείτε τι μπορεί να κάνει η Κύπρος όταν ενωθεί και σπάσει φραγμούς του παρελθόντος που εμποδίζουν την προκοπή της». Κάλεσε  όλους να κοιτάξουν τους διπλανούς τους και να νιώσουν περήφανοι,  “γιατί όλοι έκαναν υπερβάσεις αφήνοντας κατά μέρους προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες και εγωισμούς, επειδή αυτό προστάζει το εθνικό συμφέρον”.

Δήλωσε  πανέτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ως ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και  τόνισε “είμαι πανέτοιμος για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης το οποίο δεν αποτελείται από γενικόλογες μεγαλοστομίες, ούτε επικαλείται μαγικά ραβδιά, αλλά περιλαμβάνει συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις”.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΕ μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά λαμβάνοντας υπόψη και το πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων και των τουρκικών απαιτήσεων, δημιουργώντας εκείνα τα δεδομένα που θα οδηγήσουν σε μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση πραγμάτων και στην πολυπόθητη επανένωση της πατρίδας μας.
«Έχω την εμπειρία και τις γνώσεις, έχω τις σχέσεις και έχω πάνω από όλα το όραμα να δω την πατρίδα μου λεύτερη και επανενωμένη», είπε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του για το πάθος, την ανιδιοτελή στήριξη, την έμπρακτη συνεισφορά τους και την εμπιστοσύνη που του επιδεικνύουν.

«Είμαι ευγνώμον και ευλογημένος για όλα αυτά που μου μάθατε, που με κάνετε μέρος της δικής σας οικογένειας, που γίναμε όλοι μαζί η δύναμη της ανανέωσης, της προοπτικής και της ελπίδας. Και που σε επτά μέρες, να είστε σίγουροι, θα γίνουμε η δύναμη Νίκης», δήλωσε. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος κάλεσε όλους  να προσέλθουν στις κάλπες και  τόνισε : «η αποχή δεν είναι επιλογή. Η αποχή διασφαλίζει τη συνέχεια όλων αυτών που μας ενοχλούν, όλων αυτών που μας απομακρύνουν από τις κάλπες, όλων αυτών που πρέπει, και εμείς, Ναι, θα αλλάξουμε».


 

 

Share this post