Ν. Χριστοδουλίδης: “Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι δεν θα τους απογοητεύσω”.

Ν. Χριστοδουλίδης: “Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι δεν θα τους απογοητεύσω”.

Η τελετή ανακήρυξης του 8ου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Το σύνθημα «σεισμός, σεισμός, Συναγερμός» δονούσε απόψε (12.2.2023) το στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», όπου  έγινε η τελετή ανακήρυξης του Νίκου Χριστοδουλίδη στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.  στο «Ελευθερία» υπήρχαν πολλές  σημαίες του ΔΗΣΥ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο όγδοος Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  μετά την  επικράτηση του επί του  Ανδρέα Μαυρογιάννη. Μετά από μια σκληρή μάχη των δύο, ο νέος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης κατάφερε να αποσπάσει μια οριακή μεν, αλλά καθαρή πλειοψηφία της τάξης του 51,97% έναντι ενός 48,03% του κύριου Μαυρογιάννη. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλειοψήφησε σε όλες τις επαρχίες, εκτός από τη Λάρνακα, που του έδωσαν και τη νίκη, αν και η επαρχία που έκρινε το αποτέλεσμα ήταν η Πάφος. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κέρδησε , με μια διαφορά 15 χιλιάδων ψήφων από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

ΦΩΤΟ: kathimerini.com.cy

Στην ομιλία του ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε, «Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα και στον ΔΗΣΥ, τον Πρόεδρό του, την ηγεσία και τον κόσμο του. Ξέρω πολύ καλά ότι ζήσαμε δύσκολες στιγμές τόσο σε προσωπικό όσο και πολιτικό επίπεδο. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι δεν θα τους απογοητεύσω.

Έχω μιλήσει με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, έχω δεχθεί τα συγχαρητήρια του και θα επιδιώξω συνάντηση. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Νίκο Αναστασιάδη για την πολύχρονη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου με τα διάφορα αξιώματα που μου ανέθεσε. Είμαι ευγνώμων».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράφει το Διάταγμα της ανακήρυξης του ως προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών κ. Κώστας Κωνσταντίνου ανακήρυξε απόψε, τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη ως εκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Κύριε Χριστοδουλίδη,

Πριν διαβάσω το Διάταγμα της ανακήρυξής σας, όπως ορίζεται στον Νόμο, ως Γενικός Έφορος Εκλογών και εκ μέρους όλων των Εφόρων Εκλογής, καθώς και όλων των συναδέλφων, που εργάστηκαν για τη διοργάνωση και διεξαγωγή των εκλογών, σας εκφράζω τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογή σας στο ύψιστο αξίωμα, αυτό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι περί Εκλογής Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας Νόμοι του 1959 έως 2022, ανακήρυξη Προέδρου της Δημοκρατίας:

Επειδή, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, διενεργήθηκε ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Ένταλμα Προεδρικής Εκλογής που εκδόθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, με βάση τις πρόνοιες του άρθρου 9, των περί Εκλογής (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας) Νόμων.

Και επειδή, μετά τη συγκέντρωση και κατάταξη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας που διενεργήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος έλαβε περισσότερες ψήφους από το πενήντα τοις εκατόν του συνολικού αριθμού των έγκυρων ψήφων, έχει ανακηρυχθεί ως εκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 34(6) των πιο πάνω Νόμων.

Γι’ αυτό, εγώ, ο Κώστας Α. Κωνσταντίνου, Γενικός Έφορος Εκλογής, γνωστοποιώ με την παρούσα ότι ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, εκλέγηκε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το όνομά του δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 36(β) των πιο πάνω Νόμων.

Κύριε Πρόεδρε,

Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Ο λόγος είναι δικός σας».

.

Ν. Χριστοδουλίδης: “Σας κοιτάζω στα μάτια” by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


Συγχαρητήρια με αιχμές  προς τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, από τον ΥΠΟΙΚ , Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Ο ΥΠΟΙΚ, Κωνσταντίνος Πετρίδης ,  σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Αγαπητέ @Christodulides συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Παραλαμβάνεις μια ισχυρή οικονομία. Ευελπιστώ ότι τα όσα πετύχαμε θα διασφαλιστούν και οι όποιες προσωπικές μου ανησυχίες θα διαψευσθούν. Εύχομαι καλή διακυβέρνηση».

Share this post