Μονόλεπτος σιγή για τους 100 δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Μονόλεπτος σιγή για τους 100 δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), ύστερα και από σχετικό κάλεσμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ), καλεί τους δημοσιογράφους της πατρίδας μας όπως την προσεχή Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 100 δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν σε ώρα καθηκόντος στη Λωρίδα της Γάζας το τελευταίο τετράμηνο.

Η 26η Φεβρουαρίου 2024 έχει κηρυχθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ως Διεθνής Ημέρα Στήριξης των Παλαιστινίων Δημοσιογράφων. Στη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο, όπως συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, ομιλίες κλπ. Όλες οι αίθουσες σύνταξης σε όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, στις 12 το μεσημέρι, θα σιγήσουν για ένα λεπτό.

Σ’ αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους δημοσιογράφους της Παλαιστίνης η δημοσιογραφική κοινότητα της Κύπρου δηλώνει παρούσα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους όπως ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και τηρήσουν τη μονόλεπτο σιγή για τους 100 συναδέλφους που έχασαν τη ζωή τους επιτελώντας τη δημοσιογραφική τους αποστολή και το επαγγελματικό τους καθήκον.

Share this post