Μονή Αββακούμ: Σιωπά η κυβέρνηση για το στέλεχος της ΚΥΠ

Μονή Αββακούμ: Σιωπά η κυβέρνηση για το στέλεχος της ΚΥΠ

Με την γνωστή επωδό «τα ζητήματα της ΚΥΠ δεν είναι ζητήματα, τα οποία σχολιάζονται δημοσίως» απάντησε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας αναφορικά με τον ρόλο στελέχους της ΚΥΠ , το οποίο βρέθηκε στην Μητρόπολη Ταμασσού , στις 5 Μαρτίου 2024, όταν έγινε η έφοδος στην Μονή Αββακούμ. 

Ο κ. Λετυμπιώτης ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα μας  τι ενέργειες έχει κάνει ο διοικητής της  ΚΥΠ για το στέλεχος της Υπηρεσίας του και αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πιέζει τον διοικητή να καλύψει την υπόθεση.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  δεν είχε, αν και παρήλθε ένας μήνας,  τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν γραπτώς, 11 Απριλίου. 

Κύριε κυβερνητικέ εκπρόσωπε, 

Σε συνέχεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης εκ μέρους σας  των δημοσιογράφων (9.4. 2024), παραθέτω  ερωτήσεις αναφορικά με Πλανητάριο στην Μητρόπολη Ταμασσού στο Επισκοπειό (Εγκαινιάστηκε το Πλανητάριο στην Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής – Δείτε φωτογραφίες (politis.com.cy)τις μονές Αββακούμ στο Φτερικούδι, Αγίου Γεωργίου  Σπηλαίων στην Ερήμη,  τον Ναό  Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και τον γύρο από αυτόν οικοδομών  στον Κοτσιάτη, τον υπό ανέγερση Ναό στην περιοχή Κάβο Γκρέκο. 

Για όλα τα παραπάνω  εξασφαλίστηκαν   πριν την  ανέγερσή τους ή την έναρξη εργασιών

*    Περιβαλλοντική μελέτη

*     Πολεοδομική άδεια

*    Άδεια οικοδομής

*      «Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης» για παράδειγμα για το  Πλανητάριο

* Μήπως μέρος της Μονής Αββακούμ βρίσκεται σε περιοχή Natura?

* Αν ισχύει αυτό, όπως και είναι βέβαιο ότι ισχύει με τον υπό ανέγερση Ναό στο Κάβο Γκρέκο , εξασφαλίστηκε Μελέτη δέουσας εκτίμησης επιπτώσεων; (  Οδηγία ΕΕ για τους οικοτόπους, (https://www.era-comm.eu/Introduction_EU_Environmental_Law/EL/module_9/part_2/part_2_10.html) για χερσαία φλωρίδα και πανίδα). 

* Για την ανέγερση της Μονής Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων ρωτήθηκε πριν την ανέγερση το Τμήμα Αρχαιοτήτων; Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μονή αυτή βρίσκεται σε χαλίτικη και σε τουρκοκυπριακή γη. Πως συμβαίνει αυτό; 

* Πληροφορίες αναφέρουν ὀτι το τεμάχιο 275 στον Λυθροδόντα είναι χαλίτικο και περιφράχτηκε από τον αρχιμ. Νεκτάριο ( Ιωάννη Γεωργίου). Είναι ορθές οι πληροφορίες και τι ακριβώς συνέβη; (Σχετικά  με το συγκεκριμένο τεμάχιο διαβάστε  και στον σύνδεσμο Ιδιοκτησίας της Μονής Αββακούμ παράνομη μίνι φάρμα με ελάφια στον Λυθροδόντα | AlphaNews.Live

* Τα σχετικά με όλες τις απαιτούμενες άδειες ισχύουν και στην περίπτωση της  ανοικοδόμηση της παλαίφατης Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Πιτυδιώτη, που ανήκει στην Μητρόπολη Μόρφου; Ανασύσταση και ανοικοδόμηση της παλαίφατης Μονής του Αγίου Γεωργίου Πιτυδιώτου (Reconstruction and remodelling of the ancient Monastery of Saint George Pitidiotis) – Ιερά Μητρόπολις Μόρφου (immorfou.org.cy)

 

Θα αναμένω τις απαντήσεις, οι οποίες μπορούν να δοθούν σε όλα τα Μέσα ενημέρωσης, αφού τα παραπάνω θέματα σας τα είχα θέσει ενώπιον των συναδέλφων.

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ.png

 

Share this post