Μια Παλαιστίνια μητέρα ζητά από τις Ισραηλινές δυνάμεις να δει τον ετοιμοθάνατο γιό της

Μια Παλαιστίνια μητέρα ζητά από τις Ισραηλινές δυνάμεις να δει τον ετοιμοθάνατο γιό της

Εκτός από τον ετοιμοθάνατο γιο, ένας άλλος δολοφονήθηκε  και  τρεις εκτίουν ισόβια ποινή φυλάκισης

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία καταγγέλλει το δράμα μιας οικογένειας στην Παλαιστίνη, η οποία με βασανιστικά αργούς ρυθμούς ξεκληρίζεται από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Δελτίο Τύπου της Πρεσβείας αναφέρει:

“Η οικογένεια του Nasser Abu Hmaid αποτελούνταν από τη μητέρα του και τους 4 γιους της. Δυστυχώς, ο ένας γιος της δολοφονήθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, ενώ ο Nasser και οι υπόλοιποι τρεις εκτίουν ισόβια ποινή φυλάκισης σε διαφορετικά ισραηλινά «στρατόπεδα συγκέντρωσης» με την κατηγορία πως αντιστάθηκαν στις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, όταν έρχονται οι στρατιώτες κατοχής του Ισραήλ και κατεδαφίζουν το σπίτι μιας οικογένειας αρκετές φορές, τι υποτίθεται πως πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι που ζουν εκεί; Να τους υποδεχτούν και να τους ευχαριστήσουν που τους γκρέμισαν το σπίτι ή μήπως να αντισταθούν;

Ο Nasser, o 49 χρονος ισοβίτης, βρίσκεται στη φυλακή από το 2002.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει περάσει από αμέτρητες άγριες και παράνομες ανακρίσεις και τα τελευταία χρόνια υποφέρει από σοβαρά ιατρικά προβλήματα, που αρχικά προκλήθηκαν από την ιατρική αμέλεια στις Ισραηλινές κατοχικές φυλακές. Ωστόσο, αργότερα η υγεία του επιδεινώθηκε τρομερά και έπεσε σε κώμα, κάτι το οποίο οδήγησε σε εξετάσεις, που έδειξαν πως έχει καρκίκο που μάλιστα έχει φτάσει σε τελικό στάδιο.

Η μητέρα του, η τραγική φιγούρα της οικογένειας, είναι αυτή που κουβαλάει όλον τον πόνο για τα παιδιά της. Ποια μητέρα στον κόσμο έχει θάψει έναν γιο της και έχει άλλους 3 στην φυλακή, ισόβια καταδικασμένους, ο ένας εκ των οποίων είναι ετοιμοθάνατος; Ποια μάνα θα καθόταν με σταυρωμένα χέρια μπροστά στα βασανιστήρια των γιών της; H Latifa έκανε δημόσια έκκληση, στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ με δάκρυα στα μάτια να δει τον γιό της, Nasser, για τελευταία φορά πριν πεθάνει ο ίδιος. Νιώθει πως κάτι έχει να της πει, όπως τόνισε η ίδια. Το ίδιο ζητούν και τα αδέρφια του, τα οποία βρίσκονται ήδη σε απεργία πείνας για να ασκήσουν πιέσεις στο κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ με μόνο αίτημά τους απλά να δούνε τον αδερφό τους για τελευταία φορά.

Από την πλευρά μας, καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τις κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα όλου του κόσμου, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που υπερασπίζονται την ανθρωπότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλους εσάς, τους απλούς ανθρώπους που νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και απαιτούμε να ενεργήσουν έτσι, ώστε να επιτευχθεί η επανένωση της οικογένειας έστω για τελευταία φορά και το κατοχικό Κράτος του Ισραήλ να λογοδοτήσει για όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, τις παράνομες και καταστροφικές κατοχικές πρακτικές και τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διαπράττονται εναντίον του παλαιστινιακού λαού”.

Share this post