Μια μη απάντηση από τον γ. δ. του ΥΠΕΣ

Μια μη απάντηση από τον γ. δ. του ΥΠΕΣ

Μετά από παρέλευση δύο ημερών ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΣ, Κύπρος Κυπριανού, ο οποίος έχει οριστεί ως αναπληρωτής διευθυντής του ΓΤΠ, δέησε  να  “απαντήσει” στις γραπτές ερωτήσεις  , που του υποβάλαμε στις 13 Μαΐου. Η απάντηση είναι η ακόλουθη: 

Elengo Frangoulidou

9:16 π.μ. (πριν από 1 ώρα)

προς εγώ

Αγαπητέ κ. Βικέτο,

Σε απάντηση της πιο κάτω γραπτής ερώτησης σας, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι τόσο η υπηρεσιακή συσκευή φορητού τηλεφώνου όσο και το υπηρεσιακό laptop που ήταν στην κατοχή της κας Σόφης Μιχαηλίδου είναι στην κατοχή του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Με εκτίμηση,
\
Ελέγκω Φραγκουλίδου
Για Αναπλ. Διευθυντή Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών

From: Permanent Secretary of Ministry of Interior
Sent: Friday, May 15, 2020 8:56 AM
To: Elengo Frangoulidou
Subject: Fw: ΓΤΠ

Κατ’ αρχάς στην επιστολή , στην οποία ο κ. Γενικός   απέφυγε να βάλει την υπογραφή του , δεν υπάρχει απάντηση  επί της ουσίας. Θυμίζουμε την ερώτηση “ήθελα να με πληροφορήσετε  κατά πόσον έχουν βάση πληροφορίες , οι οποίες φέρουν την κ. Σόφη Μιχαηλίδου να πήρε μαζί της το υπηρεσιακό φορητό τηλέφωνο  και το υπηρεσιακό Laptop.
Αν οι πληροφορίες είναι αβάσιμες , που βρίσκονται αυτά; Αν είναι βάσιμες έχουν ληφθεί και ποια μέτρα;”

Συνεπώς , ο κ. Γενικός δεν έχει απαντήσει. Απλώς , μας έστειλε την σημερινή επιστολή , προφανώς επειδή, με χθεσινή επιστολή μας , θέσαμε το θέμα στον Γενικό Εισαγγελέα.

Αφού λοιπόν ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΣ προσπαθεί να “ρίξει στάχτη στα μάτια μας”, του θέτουμε ακόμη δύο ερωτήσεις:

Α) Αληθεύει ότι πήγε υπηρεσιακό αυτοκίνητο του ΓΤΠ στο σπίτι της κ. Μιχαηλίδου για να παραλάβει το υπηρεσιακό φορητό τηλέφωνο και το υπηρεσιακό Laptop;

Β) Αληθεύει ότι όσο ήταν στο ΓΤΠ η κ. Μιχαηλίδου λειτουργοί του Γραφείου του  είχαν υποβάλει γραπτές και επώνυμες καταγγελίες για την συμπεριφορά της; Αν ναι , τις εξέτασε  και σε ποιο  συμπέρασμα κατέληξε; 

Ειλικρινά , αν ισχύουν οι πληροφορίες, δεν μπορώ να διανοηθώ,  γιατί ο κ. Γενικός δεν ανέλαβε τις ευθύνες του;  

Κύριε Κύπρο Κυπριανού, έχετε μια πολύ υψηλή θέση στην Δημόσια Υπηρεσία, γι’ αυτό δεν χωρούν οι υπεκφυγές . Μιλήστε ανοικτά και ντόμπρα!

Α. ΒΙΚΕΤΟΣ

ΣΗΜ: Αν δεν υπάρξουν οι τεκμηριωμένες απαντήσεις θα επανέλθουμε τόσο για τα πιο πάνω θέματα  , όσο και για την ΕΔΥ, για την οποία λέγεται ότι περιφρονεί αποφάσεις των Δικαστηρίων.

Share this post