Μεσίστια κυματίζει σήμερα η εθνική σημαία  της Παλαιστίνης

Μεσίστια κυματίζει σήμερα η εθνική σημαία  της Παλαιστίνης

Για να υπενθυμίζει στον κόσμο και στο Ηνωμένο Βασίλειο ειδικότερα, τα δεινά του παλαιστινιακού λαού και τα δικαιώματά του για να επιτύχει την ανεξαρτησία, την κρατική υπόσταση και την αυτοδιάθεση του.

Ο Πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης,  Μαχμούντ Αμπάς, εξέδωσε προεδρικό διάταγμα, με το οποίο ορίζεραι  κάθε χρόνο στις 2 Νοεμβρίου, η εθνική σημαία  της Παλαιστίνης  να κυματίζει μεσίστια, σηματοδοτώντας την επέτειο της   Διακήρυξης του Balfour.

Η Διακήρυξη του Balfour ήταν μια δημόσια διακύρηξη, που εκδόθηκε από τη Bρετανική κυβέρνηση το 1917, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοινώνοντας την υποστήριξη της για την ίδρυση μιας “εθνικής πατρίδας για τον εβραϊκό λαό” στην Παλαιστίνη, η οποία αργότερα οδήγησε στα δεινά του παλαιστινιακού λαού και τον εκτοπισμό του από τη γη τους, από το Σιωνιστικό Κίνημα.

Ανακοίνωση της πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο αναφέρει:

“Την εποχή εκείνη, οι Άραβες-Παλαιστίνιοι πολίτες αποτελούσαν το 93% του συνόλου των κατοίκων της Παλαιστίνης, ενώ οι Εβραίοι ήταν μόνο το 7%. Αλλά, το διεθνές σιωνιστικό κίνημα δήλωνε ότι αυτή η διακύρηξη ήρθε για να χαρίσει «γη χωρίς λαό σε έναν λαό χωρίς γη». Μετά από αυτό, και μέχρι το 1948, το ποσοστό των Εβραίων κατοίκων αυξήθηκε και έφτασε στο 31,5% λόγω των διευκολύνσεων της βρετανικής εντολής και της υποστήριξης της διαδικασίας της παράνομης μετανάστευσης.

Την ίδια περίοδο, οι σιωνιστικές εγκληματικές πολιτοφυλακές οργάνωσαν πολλές επιθέσεις εναντίον των παλαιστινιακών κοινοτήτων και των βρετανικών δυνάμεων ταυτόχρονα, για να αποκτήσουν τον έλεγχο της Παλαιστίνης. Αυτές οι επιθέσεις οδήγησαν στην ανακύρηξη  του Menachem Begin, αρχηγού της πολιτοφυλακής Hagenah και αργότερα πρωθυπουργού του Ισραήλ, ως καταζητούμενου τρομοκράτη από τις Βρετανικές Δυνάμεις.

Το διάταγμα που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο Abbas, καθορίζει  η σημαία του Κράτους  της Παλαιστίνης να κυματίζει μεσίστια σε όλα τα κυβερνητικά Υπουργεία και τμήματα και σε όλες τις Παλαιστινιακές Πρεσβείες και τα γραφεία αντιπροσωπείας στο εξωτερικό.

Το διάταγμα αποσκοπεί στο να υπενθυμίζει στον κόσμο και στο Ηνωμένο Βασίλειο ειδικότερα, τα δεινά του παλαιστινιακού λαού και τα δικαιώματά του για να επιτύχει την ανεξαρτησία, την κρατική υπόσταση και την αυτοδιάθεση του”.

*Στην φωτογραφία η σημαία της Παλαιστίνης κυματίζει μεσίστια στην Παλαιστινιακή πρεσβεία στην Λευκωσία

Share this post