Μέλη ΕΔΕΚ για Σιζόπουλο: «Είναι στο φρόνημα του τυράννου να βλέπει παντού συνωμοσίες»

Μέλη ΕΔΕΚ για Σιζόπουλο: «Είναι στο φρόνημα του τυράννου να βλέπει παντού συνωμοσίες»

Παρά το διάταγμα του Δικαστηρίου ο Σιζόπουλος προχωρά αύριο στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Λευκωσίας. -Όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα βυσσοδομούν εναντίον του κόμματος είναι για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και αλλότρια συμφέροντα και όχι το καλώς νοούμενο συμφέρον της ΕΔΕΚ

Ένα μήνα πριν από το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ , στο οποίο ο πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος θα επαναδιεκδικήσει την επανεκλογή του , με ανθυποψήφιο τον Γιώργο Βαρνάβα, στελέχη του κόμματος τον κατηγόρησαν ότι διακατέχεται από “φρόνημα τυράννου” και “βλέπει παντού συνωμοσίες”

Ο  πρόεδρος της ΕΔΕΚ παρουσιάζεται αποφασισμένος να προχωρήσει αύριο κανονικά με την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Λευκωσίας,  επικαλούμενος τον νόμο περί πολιτικών κομμάτων. Θέση,  η οποία προκάλεσε για πρώτη φορά σε αυτή την κρίση στο κόμμα, ξεκάθαρη αντίδραση από τον βουλευτή του κόμματος και νομικό Κωστή Ευσταθίου, ο οποίος από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν χαρακτήρισε σε παρέμβαση του στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, απαράδεχτες τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΔΕΚ. Την ίδια ώρα επεσήμανε πως η θέση του και ως βουλευτής και ως νομικός δεν του επιτρέπει να μη δείξει σεβασμό προς αποφάσεις του Δικαστηρίου και δικαστικά διατάγματα.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, κληθείς  να σχολιάσει αποφάσεις δικαστηρίου για μη διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών στην ΕΔΕΚ, είπε ότι «θα γίνουν κανονικά οι εκλογές γιατί η νομοθεσία καλύπτει απόλυτα την ΕΔΕΚ». Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «τα νομικά ζητήματα θα τα χειριστούν οι νομικοί σύμβουλοι του κόμματος». «Εμείς στηριζόμαστε σήμερα στην πολιτική διάσταση των ζητημάτων», πρόσθεσε. Ανέφερε επίσης ότι «ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα βυσσοδομούν εναντίον του κόμματος είναι για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και αλλότρια συμφέροντα και όχι το καλώς νοούμενο συμφέρον της ΕΔΕΚ, ειδικά σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο».

Σε ερώτηση  πώς θα αντιμετωπίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «με δημοκρατικές διαδικασίες και με την ετυμηγορία των μελών του κόμματος, όπως την αντιμετωπίσαμε πολλές φορές στο παρελθόν».

Σε δηλώσεις της  η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Παναγιώτου, σημείωσε ότι ως θέση αρχής η ΕΔΕΚ δεν σχολιάζει την απόφαση του δικαστηρίου και ότι αυτή θα την εξετάσουν οι νομικοί σύμβουλοι του κόμματος.

Η ομάδα των μελών της ΕΔΕΚ οι οποίοι προσέφυγαν στο Δικαστήριο εξασφαλίζοντας δικαστικά διάταγμα αναστολής της εκλογικής διαδικασίας για την Επαρχιακή Λευκωσίας την Κυριακή, επανήλθε στο θέμα μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης Σιζόπουλου, με επιστολή των δικηγόρων του.

Είναι «αδιανόητο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να περιφρονεί αποφάσεις δικαστηρίων και να επιχειρεί να διεξαγάγει εκλογές που έχουν ανασταλεί με απόφαση Δικαστηρίου και στη βάση παραποιημένου εκλογικού μητρώου», αναφέρει το Δικηγορικό Γραφείο «Α&Α Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός και Συνεργάτες ΔΕΠΕ» σε σχέση με τη δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, να πραγματοποιηθεί κανονικά η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λευκωσίας του κόμματος, παρά το απαγορευτικό διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Το Δικηγορικό Γραφείο «Α&Α Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός και Συνεργάτες ΔΕΠΕ» που εκπροσωπεί τα στελέχη της ΕΔΕΚ, Ανδρειανή Οδυσσέως, Νίκο Νικολάου και Ηλιάνα Κανάρα, οι οποίοι και ζήτησαν την έκδοση του σχετικού διατάγματος, απέστειλε επιστολή στην ΕΔΕΚ αναφορικά με τη γραπτή δήλωση του προέδρου της για διεξαγωγή τελικά της συνδιάσκεψης.

«Είναι με έκπληξη που έχουμε διαβάσει δήλωση του προέδρου της ΚΣ ΕΔΕΚ με την οποία αναφέρεται ότι η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λευκωσίας της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί κανονικά και έχουμε μάλιστα ενημερωθεί ότι αποστέλλονται προς τούτο και μηνύματα προς μέλη του κινήματος», αναφέρει η επιστολή προς την ΕΔΕΚ. 

Προσθέτει ότι «σας έχει επιδοθεί σήμερα διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με το οποίο έχει ανασταλεί η σύγκληση της εκλογικής Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας μέχρι την τελική εκδίκαση της αγωγής ή νεότερης διαταγής του Δικαστηρίου».

«Η αγωγή καταχωρήθηκε, και το προσωρινό διάταγμα εκδόθηκε, από υποψήφιους στην εκλογική διαδικασία, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές με παραποιημένο εκλογικό μητρώο, θέση που αποδέχθηκε το Δικαστήριο εκδίδοντας το προσωρινό διάταγμα» συνεχίζει η επιστολή.

Αναφέρει, ακόμη ότι «η λειτουργία των πολιτικών κομμάτων πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές, τις δικαστικές αποφάσεις, και οι εκλογές να διεξάγονται με τρόπο που να διασφαλίζει το αδιάλειπτο της διαδικασίας». 

«Οι πελάτες μας δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε διαδικασία εκλογών που θα διεξαχθεί παράνομα κατ’ αντίθεση με απόφαση Δικαστηρίου και με παραποιημένο μητρώο, κατά τρόπο που να αποσκοπεί εν τέλει σε εκλογική νοθεία. Κατά συνέπεια δηλώνουν πως θα συμμετάσχουν σε εκλογές μόνο εφόσον αυτές θα διεξάγονται νόμιμα και πως δεν θα συμμετάσχουν στις παράνομες εκλογές της Κυριακής» αναφέρουν οι δικηγόροι των τριών στελεχών της ΕΔΕΚ.

Προσθέτουν ότι «οι πελάτες μας εξάλλου σας ενημερώνουν πως σε περίπτωση διεξαγωγής των παράνομων αυτών εκλογών, θα αιτηθούν από το Δικαστήριο την άμεση ακύρωση των παράνομων εκλογών και ότι θα θεωρήσουν ως προσωπικά υπεύθυνους έκαστο πρόσωπο που λαμβάνει την παράνομη αυτή απόφαση».

«Η παρούσα επιστολή θα τύχει άμεσης δημοσιοποίησης και με αυτήν καλείστε να απέχετε από τη διενέργεια περαιτέρω παράνομων πράξεων» καταλήγει το Δικηγορικό Γραφείο «Α&Α Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός και Συνεργάτες ΔΕΠΕ».

Αιχμές για υποψηφιότητα Χαννίδη από Παπαδάκη

Καταπελτική και ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη για τα όσα τεκταίνονται στην ΕΔΕΚ. «Παίρνει απόφαση η Κ.Ε της ΕΔΕΚ οι εκλογές να γίνουν με το μητρώο μελών του 2017 και ο άλλος εξαγγέλλει υποψηφιότητα για αξιωματούχος. Μήπως εννοούσαν και το μητρώο του ΑΚΕΛ;», έγραψε σε ανάρτηση του την Πέμπτη στο Facebook. Μια αναφορά η οποία ξεκάθαρα έχει αποδέχτη την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Μάριου Χαννίδη για τη θέση του αντιπροέδρου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαννίδης είχε αποχωρήσει από την ΕΔΕΚ και τον Μάιο του 2016 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΑΚΕΛ, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος ΑΚΕΛ στο Στρόβολο. Επέστρεψε στην ΕΔΕΚ διεκδικώντας θέση βουλευτή στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αποχωρώντας από τη δημοτική ομάδα ΑΚΕΛ το 2020.

Σε ανάρτηση του  στο twitter ο Δημήτρης Παράδακης ήταν ακόμα πιο αιχμηρός, με τα βέλη να στρέφονται κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου. «Αναμένω αντίδραση της συντεταγμένης πολιτείας στην έκκληση για ανυπακοή των δικαστηρίων. Υπόσκαψη του κράτους δικαίου και της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η στάση ανοχής εδώ μας οδήγησε. Πιθανή συγκάλυψη καθιστά συνενόχους τους ίδιους τους θεσμούς».

Καταγγελία από Λεμεσό

Στο κάδρο της γενικής σύρραξης προστέθηκε χθες και η καταγγελία του Γιώργου Χαρή, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Επαρχιακής της ΕΔΕΚ Λεμεσού. Σε ανακοίνωση του κάνει λόγο περί «εξόφθαλμης ανομίας» που νόθευσε το αποτέλεσμα των εκλογών της επαρχιακής Συνδιάσκεψης της ΕΔΕΚ στη Λεμεσό, για εκλογή της νέας ηγεσίας και των μελών της επαρχιακής επιτροπής. Υποστηρίζει ακόμα ότι στη διαδικασία συμμετείχαν άτομα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΔΕΚ και τα οποία γράφτηκαν παράνομα και παράτυπα στο μητρώο μελών του Κόμματος τις τελευταίες μέρες, κατόπιν σαφών οδηγιών του προέδρου του κόμματος. Αναφέρει δε ότι ψήφισαν άτομα που δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη και πως πληροφορίες και μαρτυρίες αναφέρουν ότι «ψήφισαν άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Σιζόπουλου και των εμμίσθων, που δεν ήταν ποτέ μέλη, όπως σύντροφοι, γονείς, παιδιά και αλλοδαποί οι οποίοι επιστρατεύτηκαν την τελευταία στιγμή». Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χαρή υποστηρίζει ότι δίνονταν αποδείξεις είσπραξης συνδρομής  χωρίς είσπραξη χρημάτων, ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου άτομα που δεν κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή τους.

Με τη φράση από την Αντιγόνη του Σοφοκλή «είναι στο φρόνημα του τυράννου να βλέπει παντού συνωμοσίες», απαντούν στις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, η ομάδα των μελών του κόμματος, οι οποίοι προσέφυγαν στο Δικαστήριο εξασφαλίζοντας δικαστικά διάταγμα αναστολής της εκλογικής διαδικασίας για την Επαρχιακή Λευκωσίας την Κυριακή.

“Σαν ΕΔΕΚίτες νοιώθουμε απέραντη οδύνη για τον τρόπο που η ηγεσία της ΕΔΕΚ μας επιχειρεί να αλλοιώσει την αγνή και αγωνιστική βάση του Κινήματός”, αναφέρουν σε ανακοίνωση. “Ταυτόχρονα δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να συμμετέχουμε σε διαδικασίες που είναι διαβλητές και σκιώδεις. Από την αρχή ζητήσαμε να γίνει διασταύρωση των στοιχείων για να διαλυθούν οι οποιεσδήποτε σκιές και αμφιβολίες. Αντί αυτού εισπράττουμε δηλώσεις για υπόσκαψη και θεωρίες συνωμοσίας”, τονίζουν.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της Ανδρειανής Οδυσσέως (Μέλος ΠΓ, Κ.Σ ΕΔΕΚ), Ηλιάνας Καναρά (Μέλος Κ.Ε Κ.Σ. ΕΔΕΚ) και του Νίκου Νικολάου (Μέλος Κ.Ε. Κ.Σ ΕΔΕΚ):

“Με γλυκόπικρη γεύση εορτάσαμε την 61ο Επέτειο από την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό την σκιά όμως της συνεχιζόμενης Κατοχής αλλά και των τραγικών τετελεσμένων που επιχειρεί να επιβάλλει η Τουρκία η οποία συνεχίζει τον καλπασμό της χωρίς να βρίσκει ουσιαστική και σθεναρή αντίσταση.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που για την  πατρίδα μας, η ΕΔΕΚ βιώνει μια από τις χειρότερες κρίσεις που πέρασε ποτέ.

Είναι η σκοτεινότερη περίοδος που έχουμε ζήσει αφού υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για την αλλοίωση του μητρώου μελών και την καταστρατήγηση του καταστατικού του κόμματός μας . Απόδειξη τούτου είναι ότι στην προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι υπάρχει κατ’ αρχήν υπόθεση που θα πρέπει να διερευνηθεί, απαιτώντας την αναστολή της εκλογικής διαδικασίας στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λευκωσίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρούμε τουλάχιστον ανέντιμο από πλευράς μας να συμμετέχουμε σε μια κίβδηλη διαδικασία.

Σαν ΕΔΕΚίτες νοιώθουμε απέραντη οδύνη για τον τρόπο που η ηγεσία της ΕΔΕΚ μας επιχειρεί να αλλοιώσει την αγνή και αγωνιστική βάση του Κινήματός. Ταυτόχρονα δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να συμμετέχουμε σε διαδικασίες που είναι διαβλητές και σκιώδεις.

Από την αρχή ζητήσαμε να γίνει διασταύρωση των στοιχείων για να διαλυθούν οι οποιεσδήποτε σκιές και αμφιβολίες. Αντί αυτού εισπράττουμε δηλώσεις για υπόσκαψη και θεωρίες συνωμοσίας.

Χωρίς καμιά τεκμηρίωση και μη έχοντας κανένα αντεπιχείρημα να προτάξει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, αντί για πειστικές απαντήσεις επαναλαμβάνει την επαίσχυντη αποστροφή για «πρωτοφανή οργανωμένη φράξια η οποία υποκινούμενη από αλλότρια συμφέροντα αποσκοπεί στην αποδόμηση του, τη διάσπαση του και τη σίγαση της πατριωτικής του φωνής». Υποχρεωτικά θα επικαλεστούμε τη ρήση της Αντιγόνης προς τον Κρέοντα πως «είναι στο φρόνημα του τυράννου να βλέπει παντού συνωμοσίες».

Και απαντούμε με τεκμήρια:

  1. Όντες και οι τρεις μέλη της Κεντρικής.Επιτροπής (Κ.Ε), αποδεχθήκαμε την υιοθέτηση του «επικαιροποιημένου» μητρώου, πιστεύοντας πως αυτό θα ανταποκρινόταν στον προσδιορισμό που αποσαφηνίστηκε και καταγράφηκε από τον Γραμματέα της Κ.Ε στο πρακτικό της συνεδρίασης της 30ης Ιουνίου 2021. Ο «προσδιορισμός» αυτός περιγράφεται σαφώς στην επιστολή του Γραμματέα της Κ.Ε της 29ης Σεπτεμβρίου 2021.
  2. Σαν μια υπεύθυνη αντίδραση στις αντεγκλήσεις των δύο υποψηφίων προέδρων στα ΜΜΕ για πιθανή αλλοίωση του μητρώου και εκφράζοντας την αγωνία μας για το μέλλον του κινήματος, και κυρίως για να αποτρέψουμε οποιεσδήποτε φυγόκεντρες τάσεις, συνυπογράψαμε την προσπάθεια για σύγκληση Κ.Ε ώστε να λύσουμε το ζήτημα εσωκομματικά την 1η εβδομάδα του Σεπτέμβρη (το μητρώο δόθηκε στην επιτροπή διαπιστευτηρίων στο τέλος Αυγούστου). Η προσπάθεια αυτή πολεμήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ με την επαναλαμβανόμενη αιτίαση ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση Κ.Ε. Μια απόφαση η οποία στην ουσία λήφθηκε μετά από εξαπάτηση των μελών της αφού όπως καταδεικνύεται από τις μαρτυρίες του Γραμματέα της Κ.Ε το μητρώο που παραδόθηκε δύο μήνες αργότερα ήταν σαφώς διαφοροποιημένο από εκείνο που πιστεύαμε πως αποφασίζαμε. Και καθηκόντως αναρωτηθήκαμε τι ακριβώς είχε να κρύψει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και παρεμπόδιζε ενσυνείδητα την όποια διερεύνηση σχετικά με το μητρώο.
  3. Αποφασίσαμε, όπως και άλλοι Συναγωνιστές, σε μια πολύ δύσκολη ώρα να θέσουμε τους εαυτούς μας, ελεύθεροι, ανεξάρτητοι και χωρίς «συνασπισμούς» στην διάθεση του λαού της Επαρχίας Λευκωσίας, την οποία και έχουμε διαχρονικά υπηρετήσει από διαφορετικές θέσεις. Η πορεία μας μέσα στην ΕΕΕΛ έχει αφήσει αποτύπωμα στην καρδιά πολλών ΕΔΕΚιτών το οποίο ψηλαφήθηκε κατά την σύντομη αλλά ιδιαίτερα αποδοτική προεκλογική μας πορεία. Μέχρι και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου το βράδυ, ο καθένας ξεχωριστά, όπως και άλλοι συναγωνιστές υποψήφιοι για διάφορες θέσεις, βρισκόμασταν σε επαφή με τον κόσμο της ΕΔΕΚ, δίνοντας τον άνισο αλλά καθαρό μας αγώνα παρά τον ανελέητο πόλεμο που μεθοδευόταν εναντίον μας μέσα από τα γραφεία της ΕΔΕΚ, όταν σε ώρα εργασίας υψηλόβαθμοι έμμισθοι με εντολές του Προέδρου απαιτούσαν από φίλους να μας καταψηφίσουν. Γιατί πιστεύουμε στο καθαρό αισθητήριο του ΕΔΕΚίτη, δεδομένου ότι ψηφίζει και επιλέγει ο κόσμος της ΕΔΕΚ και όχι μέλη μίας χρήσης μέσα από αντικαταστατικές εγγραφές και μεθοδεύσειςΓιατί δεν φοβόμαστε καμιά εκλογική ήττα. Και αυτό το βροντοφωνάζει η πρόσφατη πορεία μας στις βουλευτικές εκλογές όπου δώσαμε στον αγώνα μέχρι τέλους, αναλώνοντας την τελευταία ικμάδα μας για την ΕΔΕΚ και τον υπέροχο κόσμο της.
  4. Η τεκμηριωμένη και άκρως αποκαλυπτική επιστολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής καθώς και προσωπική επικοινωνία «νέων μελών», δηλαδή ατόμων που κάποιοι ενέγραψαν στην ΕΔΕΚ μέσα στο Καλοκαίρι του 2021 μετά την σύνοδο της Κ.Ε της 30ης Ιουνίου 2021και οι οποίοι έλαβαν το τηλεφωνικό μήνυμα του Κινήματος για την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη, αδιάσειστα δηλαδή πειστήρια της εκ προοιμίου προσπάθειας αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος , λειτούργησαν καταλυτικά για την οριστικοποίηση της απόφασης μας για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Στόχος ήταν και παραμένει η προσωρινή αναστολή των εκλογών μέχρι την αντιπαραβολή και αποσαφήνιση του ηλεκτρονικού αποτυπώματος του μητρώου μελών.

Η Ιστορία ενός εκάστου, οι αγώνες και η πορεία του είναι ενώπιον του λαού της ΕΔΕΚ. .Δεν μπορούμε όμως να συμμετέχουμε σε διαδικασίες που περιφρονούν το Κράτος και τη Δικαιοσύνη.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ότι θα γίνουμε κοινωνοί στα όποια σχέδια έχουν αποδομήσει και αποδυναμώσει τη μόνη Σοσιαλιστική Δύναμη της χώρας μας.

Κλείνοντας θα προσυπογράψουμε και πάλι μια ρήση της Αντιγόνης: «Τα πιο σκληρά φρονήματα είναι εκείνα που καταβαραθρώνονται στο τέλος».


Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση της αναφέρει:

“Υπό το φως του  διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο απαγορεύει την σύγκληση της Επαρχιακής Εκλογικής Συνδιάσκεψης της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή, καλούμε τα μέλη του Κινήματος όπως μη συμμορφωθούν με την έκκληση του Μ. Σιζόπουλου, με την οποία καλεί τα μέλη της ΕΔΕΚ να λάβουν μέρος σ΄ αυτήν.

Μια τέτοια συμμετοχή είναι παράνομη, αφού συνιστά παρακοή διατάγματος Δικαστηρίου και συνεπώς αποτελεί υπόσκαψη του κράτους δικαίου, στο οποίο βασίζεται κάθε σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία.

Ως γνωστό η παρακοή διατάγματος Δικαστηρίου συνιστά αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο.

Η έκκληση του Μ. Σιζόπουλου, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση ως προς την διαβεβαίωση που έδωσε μόλις πρόσφατα, όταν επανεξελέγη βουλευτής ότι θα σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η όλη συμπεριφορά του Μ. Σιζόπουλου υποδηλεί ξεκάθαρη ενοχή, την οποία θέλει να αποκρύψει, ασεβώντας έναντι των νόμων και της δημοκρατίας.

Θα μπορούσε, έστω και τώρα, να δώσει διέξοδο στο Κίνημα, αποδεχόμενος έλεγχο του μητρώου μελών, με διαφανείς και αμερόληπτες διαδικασίες”.

Share this post