Μεγάλη επέτειος για την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μεγάλη επέτειος για την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η σημερινή ημέρα, 12 Ιουλίου 2023, είναι σημαντική για την Ρωμιοσύνη της Πόλης, καθώς αποτελεί την γενέθλια μέρα της εφημερίδας

« ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», η οποία μετά το 1964 δίνει , μέσα σε αντίξοες συνθήκες, αγώνα επιβίωσης.(ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ το σημερινό πρωτσέλιδιο)

Τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι της εφημερίδας βρίσκεται ο Μηνάς Βασιλειάδης, ο οποίος είναι και συνεργάτης της ιστοσελίδας μας και τον ευχαριστούμε θερμά. Δίπλα του ακλόνητος βράχος ο πατέρας του, Μιχάλης Βασιλειάδης, πολύπειρος Ρωμιός, ο οποίος ξενυχτά με τον Μηνά για την άψογη από κάθε άποψη έκδοση της εφημερίδας.

Μαζί με τις θερμές ευχές μας για επιτυχία στον αγώνα, που δίνει η εφημερίδα, μεταφέρουμε το σημερινό σημείωμα από την στήλη «ΘΕΣΕΙΣ».

Με το σημερινό της φύλλο η Απογευματινή εισέρχεται στο 99ο έτος τής έκδοσής της ως καθημερινή πολιτική εφημερίδα. Έχει πάρει την τελευταία στροφή και οδεύει προς τον τιμητικό τίτλο ‘Αιωνόβια’. Στόχοι μας πάντοτε, πρώτα, η ορθή ενημέρωση, αλλά ταυτόχρονα και η ανταπόκριση στις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει ο υπότιτλός μας “ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ”.  Πιστεύοντας ότι το επάγγελμα του δημοσιογράφου αποτελεί λειτούργημα —όπως πρέπει σε όλους όσοι πιστεύουν ότι εκτελούν (προσοχή η λέξη μπορεί να ερμηνευτεί διττά) λειτούργημα— απλώνουμε ‘ευήκοον ους’ (με μια ελάχιστη παρέμβαση) στον εθνικό μας ποιητή: …Γνώμες, καρδιές, όσοι Ρωμιοί, ό,τι είστε, μην ξεχνάτε, δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, όχι. Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ’ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί». (Κωστής Παλαμάς)

 «Α»

*Για να τα 100στήσει και να  ξεπεράσει αυτό το μεγάλο ορόσημο η « Α» μπορεί καθένας να θέσει το μικρό του λιθαράκι. Αρκεί μια εγγραφή στην παρακάτω διεύθυνση για να έρχεται η «Απογευματινή»  κάθε μέρα ηλεκτρονικά στον υπολογιστή και στο τηλέφωνο σας.

email: apo.istanbul @gmail.com .

Share this post