Μαίνεται ο πόλεμος Σιζόπουλου-Παπαδάκη

Μαίνεται ο πόλεμος Σιζόπουλου-Παπαδάκη

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει ο ανοικτός πόλεμος μεταξύ του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου και του διαγραφέντα ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, τον οποίο το Π.Γ. κάλεσε να παραδώσει την έδρα στο κόμμα.
Στο Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες ως προς το χειρισμό του θέματος Σιζόπουλου – Παπαδάκη, θα αποταθεί η Αστυνομία.
Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι το μεσημέρι μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου, επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΕΔΕΚ για λήψη κατάθεσης από τον πρόεδρο του Κινήματος, Μαρίνο Σιζόπουλο, σε σχέση με δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή, για κατ’ ισχυρισμόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη.
Προστίθεται ότι ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε στους ανακριτές ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε κατάθεση και αντ’ αυτού παρέδωσε γραπτή δήλωσή του.
Οι καταγγελίες του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, δεν μπορούν να διερευνηθούν από τη στιγμή, που ο ίδιος δεν επιθυμεί να δώσει στοιχεία στην Αστυνομία, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.
Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κύριος Κληρίδης είπε ότι η διερεύνηση αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη, αφού όπως εξήγησε, το άτομο που είχε προβεί στις καταγγελίες, δεν επιθυμεί να δώσει στοιχεία.
Ελλείψει στοιχείων, τόνισε ο κύριος Κληρίδης, δεν μπορεί να γίνει διερεύνηση, προσθέτοντας ότι θα αναμένει να του αποσταλεί τη Δευτέρα ο φάκελος της υπόθεσης για τα περαιτέρω.
Μετά την επίσκεψη των μελών του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου στον κ. Σιζόπουλο, ο τελευταίος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στις οποίες επεσήμανε: «από εδώ και πέρα ως ΕΔΕΚ δεν πρόκειται πια να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το θέμα της διαγραφής του Δημήτρη Παπαδάκη».
*Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΔΕΚ:
«Μετά από επικοινωνία που είχα σήμερα με το Αρχηγείο Αστυνομίας, κάλεσα τους εκπροσώπους του, να τους ενημερώσω ότι ήδη από την πλευρά της ΕΔΕΚ από τις 10 Φεβρουαρίου όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία τα οποία είχαν κατατεθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο έχουν ήδη κοινοποιηθεί σε αρμόδια όργανα της Ε.Ε., του Ευρωκοινοβουλίου, για περαιτέρω διερεύνηση. Επίσης πληροφόρησα τους εκπροσώπους του Αρχηγείου Αστυνομίας ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε από αυτά τα όργανα σε περίπτωση που θα χρειαστούν τη συνδρομή των κυπριακών αρχών θα απευθυνθούν αυτοί στις κυπριακές αρχές. Η δική μας η ευθύνη έχει τελειώσει και θέλω να σας πληροφορήσω ότι από εδώ και πέρα ως ΕΔΕΚ δεν πρόκειται πια να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το θέμα της διαγραφής του Δημήτρη Παπαδάκη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν δόθηκαν γραπτώς αυτοί οι ισχυρισμοί, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε:«Δόθηκαν όλα τα τεκμήρια και όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν το Σάββατο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν έχουν πει στον κ. Σιζόπουλο ότι θα επανέλθουν για κάποιες περαιτέρω πληροφορίες, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε: «Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά δεν είναι πληροφορίες που μπορώ να τις γνωρίζω. Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι σε περίπτωση που θα χρειαστούν την συνδρομή των κυπριακών αρχών θα απευθυνθούν αυτοί στις κυπριακές αρχές, ως εκ τούτου αυτό δεν είναι υπόθεση δική μας».
Σε ερώτηση για τις παραιτήσεις στελεχών και αν αυτό τον προβληματίζει, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε: «Αυτό είναι αναμενόμενο, εάν μάλιστα διαπιστώσουμε ότι αρκετά από τα στελέχη αυτά είναι οι συνεργάτες του Δημήτρη Παπαδάκη, οι εργοδοτούμενοι του και μέλη των οικογενειών του, είναι αναμενόμενο».


Σε άλλη ερώτηση για το τι εννοεί μέλος των οικογενειών του ο κ. Σιζόπουλος διευκρίνισε:
«Παραιτήθηκε μέλος της Νεολαίας που η μητέρα του είναι εργοδοτούμενη από τον Δημήτρη Παπαδάκη. Δεν είμαστε δικαστήριο αυτό είναι θέμα του Δικαστηρίου και των ανακριτικών αρχών, εμείς είχαμε υποχρέωση από την στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ενδεχόμενες παρατυπίες, με βάση τα σχετικά στοιχεία αφού ο ευρωβουλευτής και ο δικηγόρος του αρνήθηκαν να προσέλθουν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ενδεχομένως να τεκμηριώσουν το ανυπόστατο κάποιων από αυτά τα στοιχεία. Εμείς οφείλαμε τα στοιχεία αυτά στο σύνολο τους να τα κοινοποιήσουμε στις αρμόδιες Ευρωπαϊκές αρχές για διερεύνηση. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι η διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη δεν έγινε για αυτά τα στοιχεία, η διαγραφή είναι καθαρά πολιτική υπόθεση και αφορά το γεγονός ότι συστηματικά, έχει παραβιάσει ομόφωνες αποφάσεις συλλογικών οργάνων του κόμματος, σε αρκετές από τις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος και έλαβε μέρος και ψήφισε. Είναι λοιπόν για αντικομματική συμπεριφορά. Όλα τα υπόλοιπα εμάς δεν μας ενδιαφέρουν και δεν μας αφορούν.
Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία Παπαδάκη για «μια εγκληματική οργάνωση, που συλλέγει στοιχεία με δόλιο τρόπο ο κ. Σιζόπουλος τον κάλεσε να το τεκμηριώσει και να το επιβεβαιώσει. « Και εύχομαι και ελπίζω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα τον καλέσει για δώσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες και τα συγκεκριμένα στοιχεία», πρόσθεσε .
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για βίντεο που σχετίζεται με τον Δ. Παπαδάκη ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε:
«Έχω ενημερωθεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπόρεσα να δω το βίντεο. Οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν, αλλά δεν το είδα ακόμα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι από το πρωί που ασχολούμαι μαζί σας για να μπορέσω να διευκρινίσω τα θέματα που είχαν σχέση με το Αρχηγείο Αστυνομίας και τα υπόλοιπα».
Σε σχόλιο δημοσιογράφου για το ότι βλέποντας το βίντεο κάποιος μπορεί να πει ότι ενδεχομένως να προέρχεται από την ΕΔΕΚ ή να έχουν υποκλέψει στοιχεία της ΕΔΕΚ προκειμένου να προβληθεί αυτό το βίντεο, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει. Γι’ αυτό, αν θέλουν οι ανακριτές αρχές, ας το διερευνήσουν».

Η απάντηση του ευρωβουλευτή

Ο Δ. Παπαδάκης πέρασε στην αντεπίθεση ,μετά τη δημοσιοποίηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οπτικογραφημένου υλικού, στο οποίο καταγράφεται η κατ’ ισχυρισμόν συστέγαση του πολιτικού γραφείου του με ιδιωτική επιχείρηση, με την οποία φαίνεται να διασυνδέεται. Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει:

“Ως Ευρωβουλευτής και αξιωματούχος της Ε.Ε. προβαίνω σε δημόσια καταγγελία για εύλογες υπόνοιες σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την παρακολούθηση και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του υποφαινόμενου και των συνεργατών μου, με κίνητρο την πολιτική μου εξόντωση.

Υπενθυμίζω:

1ον την δημόσια δήλωση του κ. Σιζόπουλου με την οποία μου επιρρίπτει ρητά αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα «…επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδοτήσει μία ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση..» ,

2ον την απόφαση του στημένου Πειθαρχικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα την αναφορά «..από πλευράς του μάρτυρα κατηγορίας (κ. Σιζόπουλου) κατετέθηκε αριθμός τεκμηρίων με τα οποία πιστοποιείται η εν λόγω συστέγαση» και

3ον το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα πιο πάνω δείχνουν εύλογες υποψίες άμεσης εμπλοκής και γνώσης του κ. Σιζόπουλου στην απόσπαση των στοιχείων, τα οποία προφανώς αποσπάστηκαν παράνομα και για παράνομο σκοπό. Άλλωστε, στο βίντεο φαίνονται και αποκαλύπτονται πρόσωπα, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με τον κ. Σιζόπουλο.

Επίσης, με δεδομένη την άρνηση του κ. Σιζόπουλου να δώσει όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία τα οποία ο ίδιος άλλωστε κατάθεσε στο Πειθαρχικό και μάλιστα ως ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, για να ερωτηθεί προφανώς, κάτω υπό ποιες συνθήκες τα συνέλεξε και από ποιους και με ποιο τρόπο, προκύπτουν εύλογες υποψίες εναντίον του για τα εξής αδικήματα:

1. Κατάρτισης πλαστών αποδεικτικών στοιχείων ως προνοεί το άρθρο 116 του Ποινικού Κώδικα.

2. Δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων ως προνοεί το άρθρο 50 του Ποινικού Κώδικα.

3. Δυσφήμησης αξιωματούχου και στην συγκεκριμένη περίπτωση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προνοεί το άρθρο 68 του Ποινικού Κώδικα.

4. Συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων ως προνοεί το άρθρο 63Β του Ποινικού Κώδικα.

5. Συνομωσίας για διάπραξη Κακουργημάτων και/ή Αδικημάτων ως προνοούν τα άρθρα 371 και 372 του Ποινικού Κώδικα.

Με αυτή μου την ανακοίνωση καλώ δημόσια τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσουν με πάσα σοβαρότητα την υπόθεση, το οποίο αναπόφευκτα επιβάλλει την λήψη ανακριτικής κατάθεσης τόσο από τον κ. Σιζόπουλο, όσο από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ αλλά και από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που σχετίζονται με την απόσπαση, συλλογή, φύλαξη και χρησιμοποίηση αυτών των στοιχείων.
Δηλώνω ότι θα ενημερώσω επίσημα τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και την OLΑF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης – European Anti-Fraud Office) για τα τεκταινόμενα.

Τέλος, δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα ασκήσω όλα τα νόμιμα μέσα που έχω στην διάθεση μου.

Νοείται ότι δεν θα ανεχθώ, τον κ. Σιζόπουλο να κρύβεται πίσω από την βουλευτική του ασυλία και πίσω από τα συλλογικά όργανα του κόμματος και της στημένης δίκης του

Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο τελευταίο αξιολόγησε κατ’ ισχυρισμό του δήθεν αμερόληπτα τα στοιχεία που τους έδωσε ο κ. Σιζόπουλος και τα οποία αρνείται να τα δώσει στην Αστυνομία για να τύχουν αντικειμενικής αξιολόγησης”.

*Απόψε ο Δ. Παπαδάκης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του alpha.cy

 

 

Share this post