M. Σιζόπουλος : “Δεν υπάρχει πια λόγος για συνάντηση με τον Γ. Βαρνάβα εκτός αν οι ίδιοι αποσύρουν τις καταγγελίες τους”

M. Σιζόπουλος : “Δεν υπάρχει πια λόγος για συνάντηση με τον Γ. Βαρνάβα εκτός αν οι ίδιοι αποσύρουν τις καταγγελίες τους”

Γ. Βαρνάβα: “Τιμή μου το γεγονός ότι ο πιο στενός συνεργάτης του Μαρίνου Σιζόπουλου, κ. Γιώργος Κουτούκης, έχει υποβάλλει ένσταση για την υποψηφιότητα μου”

Στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ υποβλήθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος στις εκλογές , που θα γίνουν στις 30 Οκτωβρίου. Θα προηγηθεί, στις 24 του μηνός , το Συνέδριο του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, διεκδικεί επανεκλογή, έχοντας ανθυποψήφιο τον πρώην βουλευτή και ανθυποψήφιο του το 2015 , Γιώργο Βαρνάβα. 

Σε ερώτηση , που υπέβαλε ο ageliaforos.com για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον κ. Βαρνάβα , πριν από το Συνέδριο για να ξεπεραστούν και τα προβλήματα αναφορικά με το μητρώο του κόμματος , ο κ. Σιζόπουλος απάντησε: “αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει πια λόγος” και πρόσθεσε : ” αν οι ίδιοι αποσύρουν τις καταγγελίες τους και θελήσουν να γίνει μία πλήρης ενημέρωση είμαι  έτοιμος για διάλογο”.

*Βέβαια, δεν είναι ο κ. Βαρνάβα , που προσέφυγε στο Δικαστήριο και ζήτησε την έκδοση διατάγματος, αλλά τρία μέλη της Κ.Ε. 
Σε άλλη ερώτηση μας ,  αν αληθεύει αυτό που λέγεται σε πολιτικά πηγαδάκια ότι έγινε συμφωνία με τον ΔΗΣΥ πως στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2023 η ΕΔΕΚ θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως “δεν έχει γίνει καμία συμφωνία, ούτε και η όποια συνάντηση για αυτά τα ζητήματα”. Παρατήρησε πως είναι «πάρα πολύ πρόωρα να συζητούμε τέτοια θέματα».
Πρώτος υπέβαλε την υποψηφιότητα του , στις 10 το πρωί, ο Γιώργος Βαρνάβα. Σε ερωτήσεις μας για διαγραφές , που έγιναν επί ηγεσίας Λυσσαρίδη , και για την αδιαφάνεια στα οικονομικά με τα χρήματα από την Λιβύη του Καντάφι, είπε ότι δεν μπορεί να έχει άποψη, γιατί τότε ήταν ακόμη μαθητής του Γυμνασίου. Ο κ. Βαρνάβα δεν συναντήθηκε με τον κ. Σιζόπουλο , αφού ο δεύτερος προσήλθε στα γραφεία του κόμματος λίγο πριν την υποβολή της υποψηφιότητας του, η οποία ήταν καθορισμένη για τις 11 το πρωί. 

Η δήλωση Βαρνάβα

Χρειάζεται πραγματικά ένα ισχυρό Σοσιαλιστικό Κίνημα by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Ο Μ. Σιζόπουλος

Παραλάβαμε ένα κόμμα με 1,2 εκατομμύρια χρέη by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Ένσταση Γιώργου Κουτούκη κατά της υποψηφιότητας Βαρνάβα
Ένσταση εναντίον της υποψηφιότητας του Γιώργου Βαρνάβα, υπέβαλε ο Γιώργος Κουτούκης, ο οποίος είχε παραιτηθεί πρόσφατα από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της ΕΔΕΚ. Άλλη  ένσταση αφορούσε την υποψηφιότητα του Μάριου Χαννίδη για την Αντιπροεδρία της ΕΔΕΚ. Την υπέβαλε ο Νικόλας Χρίστου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ένσταση  Κουτούκη αφορά δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί εναντίον του Γιώργου Βαρνάβα. Η ένσταση θα εξεταστεί , όπως και του Νικόλα Χρίστου , από την Επιτροπή Διαπιστευτηρίων, η οποία θα κρίνει το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεχτή ή όχι για εξέταση.

Αργότερα με γραπτή δήλωση, ο κ. Βαρνάβα τοποθετήθηκε επί της ένστασης που υπέβαλε για την υποψηφιότητα του, ο Γιώργος Κουτούκης, αναφέροντας ότι θεωρεί τιμή του το γεγονός ότι «ο πιο στενός συνεργάτης του Μαρίνου Σιζόπουλου, ο Γιώργος Κουτούκης έχει υποβάλλει ένσταση», προσθέτοντας ότι αυτό δείχνει ότι η υποψηφιότητα του ενοχλεί κάποιους, όπως και η διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος την οποία έχει εξαγγείλει.
* Αυτούσια η δήλωση:

“Θα πρέπει να θεωρήσω τιμή μου το γεγονός ότι ο πιο στενός συνεργάτης του Μαρίνου Σιζόπουλου, κ. Γιώργος Κουτούκης έχει υποβάλλει ένσταση για την υποψηφιότητα μου. Αυτό δείχνει ότι η υποψηφιότητα μου ενοχλεί κάποιους, όπως και η διαφάνεια στα οικονομικά του Κόμματος την οποία έχω εξαγγείλει. Φαίνεται να έχει δημιουργήσει πρόβλημα και πανικό σε κάποιους οι οποίοι προσπαθούν με το κάθε ανέντιμο τρόπο να αποτρέψουν ακόμη και την υποψηφιότητα μου.

Όσο αφορά τους λόγους τους οποίου επικαλείται στην ένσταση του ο Γ. Κουτούκης θα ήθελα να του αναφέρω ότι πλανάται πλάνη οικτρά. Φαίνεται ότι οι πληροφοριοδότες του τον έχουν αφήσει εκτεθειμένο. Φαίνεται ότι ο κ. Κουτούκης, ο οποίος παρουσιάστηκε στο κόμμα ως ο από μηχανής Θεός το 2015, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ασχολείτο με τις επιχειρήσεις του και διάφορα άλλα πράγματα στην Μεγάλη Βρετανία, να μην έχει ασχοληθεί με το τι εισέφερε ο κάθε Πολιτειακός Αξιωματούχος στο Κίνημα. Αντί αυτού ασχολείτο με οτιδήποτε άλλο, όπως το γεγονός το οποίο είδε πριν μερικούς μήνες το φως της δημοσιότητας.

Θα ήθελα με την δήλωση μου αυτή να ενημερώσω τον κ. Κουτούκη για τα εξής:

  1. Από το Μάιο του 2001, όπου εξελέγηκα Βουλευτής του Κινήματος μέχρι και την 31η Μαϊου 2016, όπου απεχώρησα από την θέση αυτή, εισέφερα στο Κίνημα, από την αντιμισθία μου ως Βουλευτής, το ποσό των 73,611 Ευρώ. Επίσης, να τον ενημερώσω ότι αφού επικαλείται το 2014, όπου θα έπρεπε να εισφέρω στο Κίνημα το 10% της αντιμισθίας μου, δηλαδή 390 Ευρώ το μήνα, ότι εγώ εισέφερα το ποσό των 470 Ευρώ το μήνα. Επίσης να ενημερώσω τον κ. Κουτούκη, ο οποίος φαίνεται να μην έχει ενημερωθεί σωστά, ότι τότε τις εισφορές μας τις κάναμε στις Επαρχιακές μας Οργανώσεις. Γι αυτό τον παραπέμπω στην Επαρχιακή Οργάνωση ΕΔΕΚ Αμμοχώστου για να του παρουσιάσουν όλες τις τραπεζιτικές αποδείξεις των πιο πάνω εισφορών.
  1. Απαξιώ να απαντήσω στο δεύτερο αιτιολογικό της ένστασης του κ. Κουτούκη γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση παρουσιάζεται ως κριτής, επικριτής και δικαστής ο οποίος έχει βγάλει ήδη απόφαση. Τον παραπέμπω για νομική συμβουλή στους δικηγόρους του, οι οποίοι μπορούν να του υποδείξουν ότι μια αστική αγωγή η οποία έχει κατατεθεί από τον οποιονδήποτε και η οποία μπορεί να διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια, δεν σημαίνει και ενοχή. Παράλληλα να του εκμυστηρευθώ ότι σε πρόσφατη συνάντηση με τους Ρώσους δικηγόρους του εν λόγω Ρώσου, οι οποίοι ήρθαν ειδικά στην Κύπρο ώστε να ελέγξουν όλα τα έγγραφα της μεταξύ μας συμφωνίας, δήλωσαν πλήρως ικανοποιημένοι για την νομιμότητα της πράξης, αλλά και γενικότερα για όλες τις απαντήσεις τις οποίες έλαβαν για το θέμα το οποίο προέκυψε.
  1. Θα δυσαρεστήσω τον κ. Κουτούκη γιατί η οποιαδήποτε προσπάθεια να συνδέσουν εμένα, αλλά και την εταιρεία της οποίας είμαι ένας εκ των Διευθυντών, με παράτυπες πράξεις δεν θα βρει ανταπόκριση. Να δηλώσω ότι είμαι Διευθυντής σε μία εκ των εταιρειών του Ομίλου, και καμία σχέση δεν έχω με την εταιρεία η οποία αναφέρεται στα δημοσιεύματα και η οποία είχε νομότυπα αιτηθεί τεμάχιο γης, προς διόρθωση του κ. Κουτούκη όχι στο Ζύγι, αλλά στο Βασιλικό, για κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού. Τον παραπέμπω σε πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια του κ. Κουτούκη και των πολύ στενών συνεργατών του να πλήξουν εμένα, αλλά και την εντιμότητα της εταιρείας στην οποία είμαι ένας εκ των Διευθυντών θα πέσει στο κενό.

Προτρέπω το κ. Κουτούκη να ασχοληθεί με τα του οίκου του γιατί όσοι ζουν σε ραγισμένο γυάλινο σπίτι δεν πρέπει να πετροβολούν”.

Share this post