Λεύκωμα: Ο ήρωας Τάσος Μάρκου

Λεύκωμα: Ο ήρωας Τάσος Μάρκου

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει ότι το Λεύκωμα Ο ήρωας Τάσος Μάρκου έχει εκδοθεί τον Δεκέμβριο 2021. Το  Λεύκωμα αποτελεί ένα μνημόσυνο για τον σύγχρονο ήρωα, ο οποίος με την αγωνιστικότητα, την παλληκαριά και την αφοσίωσή του έχει λαμπρύνει την Ιστορία μας. Ο Τάσος Μάρκου αποτελεί σύμβολο και ιδανικό για όλους μας και δίκαια έχει πάρει μία θέση στο Πάνθεο των Ηρώων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε τελετή στην Αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, με την οποία η  Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης επιβράβευσε τους/τις μαθητές/-τριες που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό «Ο Ήρωας Τάσος Μάρκου». Έναν Διαγωνισμό, ο οποίος θεσμοθετήθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 3/4/2019, μετά από κατάθεση σχετικής πρότασης. “Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας η καθιέρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξάγεται κάθε πέντε (5) χρόνια, με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές/-τριες τη ζωή, τη δράση και τη θυσία του ήρωα της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, Τάσου Μάρκου”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το συγκεκριμένο Λεύκωμα έχει αποσταλεί σε όλα τα Δημόσια Σχολεία της Κύπρου. Ήδη αναρτήθηκε σχετική εγκύκλιος με αριθμό ypp13396 και με ημερομηνία 4/1/22.

Η Επιτροπή Εκδόσεων του εν Λευκώματος αγκάλιασε με ιδιαίτερη αγάπη και ευσυνειδησία την προετοιμασία του Λευκώματος, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού covid – 19.

Το ΥΠΠΑΝ προτίθεται να διοργανώσει συνέντευξη τύπου σε χρόνο και χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Share this post