Λευκά λουλούδια άφησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο σημείο της φονικής έκρηξης στην Πόλη

Λευκά λουλούδια άφησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο σημείο της φονικής έκρηξης στην Πόλη

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης , Βαρθολομαίος, σήμερα, νωρίς το απόγευμα, μετέβη στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μεγάλη Οδό του Πέραν(İstiklal Cad.),στην περιοχή του Ταξίμ, όπου άφησε ένα μπουκέτο με λευκά λουλούδια και προσευχήθηκε για την ανάπαυση των θυμάτων.   Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους καταδίκασε  το αποτρόπαιο γεγονός και γενικά την τρομοκρατία. Επίσης, τόνισε  ότι η Εκκλησία προσεύχεται διαρκώς για την ειρήνη στον κόσμο, και για την ενότητα και συνεργασία ανθρώπων και λαών.

Νωρίτερα , εκδόθηκε ανακοίνωση του Πατριαρχείου, η οποία ανέφερε :”Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για τα θύματα της τρομακτικής έκρηξης που συνέβη, χθες το απόγευμα, στη Μεγάλη Οδό του Πέραν (İstiklal Cad.), στην περιοχή του Ταξίμ, η οποία, σύμφωνα με ανακοινώσεις των Αρχών, αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια.

Πρόκειται για μία πράξη αποτρόπαιη και απολύτως καταδικαστέα, που προκάλεσε μία πραγματική τραγωδία.  Ο Παναγιώτατος προσεύχεται ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων και να ενισχύει τους οικογενείς τους, στους οποίους καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ιδίου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ προς τους τραυματίες εύχεται εγκαρδίως ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους”.

ΦΩΤΟ: Νίκος Παπαχρήστου/Οικουμενικό Πατριαρχείο

Share this post