Κύπρου Χρυσόστομος: Οι πράξεις του Πούτιν δείχνουν ότι δεν είναι χριστιανός

Κύπρου Χρυσόστομος: Οι πράξεις του Πούτιν δείχνουν ότι δεν είναι χριστιανός

Αυτό που κάνει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει λογική. Είναι απαράδεχτο δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος B’, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ “ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”. “Καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία”, ανέφερε χαρακτηριστικά. ​ ​O Μακαριώτατος τόνισε ότι δεν υπάρχει λογική στα όσα πράττει ο Ρώσος Πρόεδρος στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως “οι πράξεις του Βλαντιμιρ Πούτιν, δείχνουν ότι δεν είναι χριστιανός”.

Διερωτήθηκε , ” εάν ο Ρώσσος πρόεδρος έχει σώας τας φρένας”. Ερωτηθείς κατά πόσον ένας ιεράρχης μπορεί να ευλογήσει ένα πόλεμο, εξήγησε πως μπορεί να ευλογήσει ένα αμυντικό πόλεμο.

Επίσης, ο Μακαριώτατος επέκρινε  την απόφαση ορισμένων ιεραρχών να πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς να προηγηθεί συζήτηση, καταδεικνύοντας πως την εξωτερική πολιτική στην εκκλησία την χαράζει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως: «ο καθένας θέλει να κάνει το κομμάτι το δικό του. Προχθές με ειδοποίησε μέσω τρίτου ο Άγιος Ταμασού, ότι θα πάει στο εξωτερικό. Ρώτησα πού θα πάει. Είπα αν θα πάει στη Μόσχα, να μην πάει».

«Διότι την εξωτερική πολιτική της Εκκλησίας, δεν την εφαρμόζουν οι δεσποτάδες, την εφαρμόζει ο Προκαθήμενος», εξήγησε, ενώ παράλληλα πρόσθεσε: «μετά άκουσα ότι θα πάει στην Ουκρανία, τελικά κατέληξε στην Πολωνία».

«Από πού έβγαλε άδεια; Βλέπετε πως συμπεριφερόμεθα;», διερωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και επεσήμανε πως «δε σέβονται μερικοί τη Σύνοδο, την Εκκλησία, τον άνθρωπο που είναι εικόνα του Θεού και δεν υπηρετούν τον άνθρωπο».

 

Share this post