ΚΤΚ: Το τραπεζικό σύστημα δεν θα υποστεί ζημιά από τα ομόλογα της Credit Suisse

ΚΤΚ: Το τραπεζικό σύστημα δεν θα υποστεί ζημιά από τα ομόλογα της Credit Suisse

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) σε ανακοίνωσή της καλωσορίζει τα μέτρα που έλαβαν οι Ελβετικές αρχές για διατήρηση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Παράλληλα η ΚΤΚ ενημερώνει ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν έχουν οποιανδήποτε έκθεση σε ομόλογα AT1 της Credit Suisse. Συνεπώς, το τραπεζικό  σύστημα της Κύπρου δεν θα υποστεί ζημιά σε σχέση με τα εν λόγω ομόλογα.

Τέλος, η ΚΤΚ σημειώνει ότι το τραπεζικό  σύστημα διαθέτει ψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας, χαρακτηριστικά που αυξάνουν σημαντικά την ανθεκτικότητα του.

Η έκθεση των τραπεζών της Ευρωζώνης στην Credit Suisse είναι «πολύ περιορισμένη» και σε εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε στις αγορές από την εξαγορά της ελβετικής τράπεζας από την UBS.

Η έκθεση – ιδιαίτερα σε σχέση με τα ομόλογα “AT1” και τη διαγραφή δισεκατομμυρίων κατά την εξαγορά (της Credit Suisse) – είναι “πολύ περιορισμένη”, δήλωσε η κ. Λαγκάρντ σε ακρόαση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Δεν μιλάμε για δισεκατομμύρια, μιλάμε για εκατομμύρια», σημείωσε.

 

 

Share this post