Κρύβεται ο ΥπΥ για την υπόθεση Αβέρωφ

Κρύβεται ο ΥπΥ για την υπόθεση Αβέρωφ

Παρά το διάταγμα ο πρόεδρος του ΔΗΣY επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Λευκωσίας με τις ευλογίες ΟΚΥπΥ, που ανάρτησε και βίντεο.

Ο υπουργός Υγείας , Κωνσταντίνος Ιωάννου, φαίνεται να εφαρμόζει “αλά κάρτα” τα διατάγματα του με βάση τον περί Λοιμώξεως Νόμο. Δεν εξηγείται διαφορετικά , γιατί δεν έλαβε μέτρα , μετά την επίσκεψη χθες του προέδρου του ΔΗΣΥ , Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να ευχαριστήσει, όπως είπε, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλουν.

Την ενέργεια κατάγγειλαν με ανακοινώσεις τους ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Η ιστοσελίδα μας αναζήτησε τον ΥπΥ , Κωνσταντίνο Ιωάννου, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στο τηλέφωνο.

Στις 20: 24 του στείλαμε με SMS την ακόλουθη  ερώτηση:  “Η επίσκεψη του προέδρου του ΔΗΣΥ σε δημόσιο νοσηλευτήριο συνιστά παράβαση του περί Λοιμώξεως Νόμου και των σχετικών διαταγμάτων;”. Απάντηση δεν έχουμε λάβει. Προφανώς , ο κ. υπουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ο  πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εισήλθε στο Νοσοκομείο ,  φορώντας προσταυτευτική μάσκα, βάζοντας αντισηπτικό και αφότου του μέτρησαν την θερμοκρασία του, ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλουν.
«Το είδα ως υποχρέωσή μου να επισκεφθώ, το λέω και το εννοώ τους ήρωες. Είμαστε σε ένα πόλεμο και σε αυτόν τον πόλεμο αυτοί που είναι στο μέτωπο δεν είναι οι στρατιώτες αλλά οι γιατροί το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Είμαι εδώ στα δύσκολα για να σας πω ένα πράγμα: σε αυτό τον αγώνα που κάνετε θα μας δείτε κι εμάς πόσο θα σταθούμε δίπλα σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο ΟΚΥπΥ ανάρτησε βίντεο από την επίσκεψη

https://www.facebook.com/324073305188639/videos/240496423800636/?t=0

 

Η συνάδελφος Μαρίνα Οικονομίδου στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Καθημερινή” , με τίτλο : Γύρισε μπούμερανγκ στον Αβέρωφ η επίσκεψη στο Νοσοκομείο ” , γράφει:
Η κίνηση του Αβέρωφ Νεοφύτου να επισκεφθεί την περασμένη Δευτέρα το νοσοκομείο Λευκωσίας για να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τον αγώνα τους ενάντια στην εξάπλωση του ιού του γύρισε μάλλον μπούμερανγκ. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε δεχτεί σφοδρές κριτικές το τελευταίο διάστημα για δηλώσεις που έκανε το 2016, όταν οι νοσηλευτές διεκδικούσαν πανεπιστημιακή κλίμακα και ο ίδιος απαντούσε, πως αν δεν τους αρέσει να αλλάξουν εργοδότη. Ήταν μία κίνηση, όπως σημειώνεται, που εκτός από ευχαριστίες στο προσωπικό είχε ως στόχο να κλείσει την αντιπαράθεση του με την εν λόγω επαγγελματική ομάδα. Τόσο το ΔΗΚΟ όσο και το ΑΚΕΛ κατήγγειλαν τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ για κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά και για παραβίαση των διαταγμάτων της κυβέρνησης. «Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια αποσκοπεί στο να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη και την ίδια στιγμή θέτει σε κίνδυνο όλους εκείνους τους οποίους τάχα πήγε ο κ. Νεοφύτου για να ευχαριστήσει» ανέφερε σε δήλωσή του ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι ολονών μας οι ευχαριστίες που απευθύνονται στους λειτουργούς υγείας, οι οποίοι με κίνδυνο τη ζωή τους επιχειρούν να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στους συμπατριώτες μας οι οποίοι πάσχουν από επικίνδυνες καταστάσεις» ανέφερε ο κ. Κυπριανού. «Αυτό το οποίο όμως έγινε από το ΔΗΣΥ έγινε σε μια περίοδο όπου οι ασθενείς παραπέμπονται οπουδήποτε αλλού εκτός από τα δημόσια νοσηλευτήρια. σε μια περίοδο όπου απαγορεύεται στους συγγενείς των ασθενών να τους επισκέπτονται στα νοσοκομεία. σε μια περίοδο που ξέρουμε όλοι μας παρά πολύ καλά πόσο δύσκολες στιγμές έχουν περάσει τα δημόσια νοσηλευτήρια. και γνωρίζουμε όλοι μας πάρα πολύ καλά ότι σήμερα η προσπάθεια όλων επικεντρώνεται στο να λειτουργήσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια μαζί με τον ιδιωτικό τομέα για να μας προστατεύσουν από ένα επικίνδυνο ιό. Αυτή τη στιγμή λοιπόν επέλεξε ο ΔΗΣΥ, για να επιχειρήσει τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης. Πράξη απαράδεκτη».
«Πιο απαράδεκτη όμως» συνέχισε «είναι η ενέργεια του ΟΚΥπΥ, ο οποίος όχι μόνο έχει επιτρέψει αυτή την επίσκεψη, αλλά έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του αποσπάσματα από τη συγκεκριμένη επίσκεψη. Εμείς ως ΑΚΕΛ είχαμε καθιερώσει διαχρονικά να επισκεπτόμαστε τα δημόσια νοσηλευτήρια μία-δύο φορές το χρόνο. Δηλώνουμε όμως ξεκάθαρα ότι αυτή την περίοδο θα αποφύγουμε να τα επισκεφτούμε γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε τους λειτουργούς υγείας και όχι να επιχειρούμε να κερδίσουμε τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης με το να μεταβούμε εκεί για να τους συγχαρούμε. Επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν τους συγχαίρουμε απλώς, δεν τους ευχαριστούμε απλώς για το όλο έργο το οποίο επιτελούν αυτή τη στιγμή. Τους ευχαριστούμε διαχρονικά. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα, προσπαθούμε να τους στηρίξουμε με μέτρα τα οποία θα τους εξοπλίσουν και θα τους δώσουν όλες τις δυνατότητες να επιτελέσουν το έργο τους δίχως κινδύνους για τη ζωή τους».
Στο ίδιο πλαίσιο και το ΔΗΚΟ. «Είναι αδιανόητο ο πρόεδρος του Κυβερνώντος κόμματος να παραβιάζει αυτά τα περιοριστικά μέτρα και να επισκέπτεται νοσοκομείο, ενώ από την άλλη Υπουργός της Κυβέρνησης να ανακοινώνει αντισυνταγματικά μέτρα για έλεγχο των πολιτών στα σπίτια τους. Και να προσθέτει ότι το εάν είναι νόμιμα αυτά τα μέτρα θα διαφανεί στην πορεία! Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και του Συντάγματος. Ούτε οι Αρχηγοί Κομμάτων, ούτε οι Υπουργοί ούτε βεβαίως η κυβέρνηση που εκπροσωπούν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

 

Share this post