ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΜΙΑ SELFIE

ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΜΙΑ SELFIE

Του Αριστείδη Χ. Βικέτου

Στις 21 Μαΐου 2014, έφθασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας για μια εξαιρετικά συμβολική διήμερη επίσκεψη ο τότε αντιπρόεδρος και σήμερα πρόεδρος των ΗΠΑ , Τζο Μπάιντεν.  Το «Air Force Two» προσγειώθηκε στη Λάρνακα. Τον  Μπάιντεν υποδέχθηκε στην Κύπρο ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. 

Η επίσκεψη Μπάιντεν περιελάβανε δείπνο στο σπίτι του Προέδρου Αναστασιάδη στη Λεμεσό, με την πρώτη κυρία Άντρη Αναστασιάδη και τη σύζυγο του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζιλ. Επίσης, ο τότε αντιπρόεδρος είχε συνομιλίες με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων,Νίκο Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου, και στην συνέχεια κοινό δείπνο.

Αυτά λίγο -πολύ είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Όμως , υπάρχουν και ένα -δυο άγνωστα πραγματάκια, τα οποία εξέπληξαν το Υπουργείο Εξωτερικών , αλλά και την συνοδεία του Μπάιντεν , διότι δεν ήταν μέσα σε όσα είχαν συμφωνηθεί προκαταρκτικά.

Πρώτα , ανέλαβε χρέη πρακτικογράφου μια κυρία, που δεν ανήκε στην διπλωματική υπηρεσία. Αυτό έγινε, λόγω της φιλικής της σχέσης με το σημερινό προεδρικό ζεύγος. Τότε ο κ. Χριστοδουλίδης ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος , αλλά αγαπητός και εκλεκτός του Νίκου Αναστασιάδη. Το δεύτερο , η κυρία, ενώ δεν προβλεπόταν από το πρωτόκολλο, βρέθηκε  ομοτράπεζη του Αμερικανού αντιπροέδρου. Και το …καλύτερο του ζήτησε και έβγαλε μαζί του SELFIE φωτογραφία.

Σήμερα η κυρία είναι το «δεξί χέρι» του προέδρου στο Προεδρικό.

Μακάρι , με την SELFIE , η κυρία να καταφέρει να γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, πράγμα που το επιθυμεί διακαώς.

 

Share this post