Ημερίδα για τον ποιητή και πρέσβη ε.τ. Γιώργο Βέη

Ημερίδα για τον ποιητή και πρέσβη ε.τ. Γιώργο Βέη

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, στο πλαίσιο των Μορφωτικών και Πολιτιστικών Δράσεών της και σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα για τον καταξιωμένο ποιητή, Πρέσβη επί τιμή, Γιώργο Βέη και το έργο του.

Στην ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, από τις 10:00 έως τις 17:00, στη Μεσαιωνική Αίθουσα «Καστελιώτισσα» στη Λευκωσία, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου και ο Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας κ. Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος.

Παράλληλα, την ποιητική γραφή του Γ. Βέη θα αναλύσουν, από τη δική τους σκοπιά, πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, λογοτέχνες και ερευνητές, οι οποίοι θα αναφερθούν, μεταξύ άλλων, στην ποιητική κοινωνιογραφία του έργου του, καθώς και την  αξιοσημείωτη συμβολή του στην αλλαγή του παραδείγματος διδασκαλίας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν επίσης, απαγγελίες ποιημάτων του Γιώργου Βέη, συνοδεία μουσικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Γιώργος Βέης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Φεβρουαρίου το 1955.

Μαθήτευσε στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιώς και κατόπιν φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ακολούθησε τη διπλωματική σταδιοδρομία, υπηρετώντας στον Διπλωματικό Κλάδο του Υπουργείου Εξωτερικών. Του έχει απονεμηθεί ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Φοίνικος για τις υπηρεσίες του στον διπλωματικό κλάδο. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην UNESCO. Σήμερα είναι πρέσβης επί τιμή.

Βραβεία για το πεζογραφικό του έργο:
Ασία, Ασία
   ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2000

Από το Τόκιο στο Χαρτούμ   ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2010
Παντού   ΚΡΑΤΙΚ0 ΒΡΑΒΕΙΟ 2016

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε επτά ευρωπαϊκές γλώσσες και στα κινεζικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

ΦΩΤΟ:frear.gr

Share this post