Η τουρκοκυπριακή έκθεση για τις παρεμβάσεις της Άγκυρας υπέρ του Τατάρ στην “εκλογική διαδικασία”

Η τουρκοκυπριακή έκθεση για τις παρεμβάσεις της Άγκυρας υπέρ του Τατάρ στην “εκλογική διαδικασία”

“Υπάρχουν συγκεκριμένα και πειστικά ευρήματα σχετικά με μια συστηματική σειρά επιχειρήσεων κοινωνικών μέσων που αποσκοπούν στη χειραγώγηση, προσπαθώντας να προκαλέσουν προκατάληψη στις πολιτικές προτιμήσεις της τουρκοκυπριακής κοινότητας από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2020, όταν πραγματοποιήθηκαν οι προεδρικές εκλογές της ΤΔΒΚ. Αυτές οι εικονικές επιχειρήσεις, ενώ στόχευαν ειδικά τον Μουσταφά Ακιντζί, τον στενό του κύκλο και την ομάδα της Προεδρίας της περιόδου, αποσκοπούσαν επίσης στον εκφοβισμό των προοδευτικών 
Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι υποστηρίζουν μια λύση στην Κύπρο με βάση μια δικοινοτική και διζωνική ομοσπονδία . Παρατηρήσεις και τεχνικά ευρήματα δείχνουν ότι οι αναφερόμενες πράξεις κοινωνικών μέσων προέρχονται από το εξωτερικό του νησιού και ήταν μη νησιωτικής προέλευσης και ήταν συντονισμένες. Αποκαλύφθηκε ότι αυτά διαδόθηκαν από ορισμένους οργανισμούς μέσων, αριθμούς και λογαριασμούς κοινωνικών μέσων κοντά στην κυβέρνηση της Τουρκία” . Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην έκθεση  σχετικά με την παρέμβαση της Άγκυρας στην εκλογική διαδικασία της ” ΤΔΒΚ”, τον Οκτώβριο του 202ο. Την έκθεση  , με εισηγητή τον Tacan Reynar,  συνέταξαν οι Mine Yücel, Abdullah Korkmazhan, Orhan Erönen, Mine Atlı, Derya Beyatlı. 

 

Ο ageliaforos.com είχε δημοσιεύσει το αγγλικό κείμενο της έκθεσης   (  https://ageliaforos.com/daktylos-erntogan-stis-toyrkokypriakes-ekloges/,  στις 18 Ιουνίου. Σήμερα παραθέτουμε το κείμενο της έκθεσης μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα.

Έκθεση για την παρέμβαση της Άγκυρας στην εκλογική διαδικασία στην “ΤΔΒΚ” ) by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post