Η Θέμις Ανθοπούλου στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ για τις ευρωεκλογές

Η Θέμις Ανθοπούλου στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ για τις ευρωεκλογές

Τους έξι υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφέιο της Δημοκρατικής Παράταξης να εισηγηθεί προς έγκριση στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

 

Η ανακοίνωση

Η Πολιτική Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο της Παράταξης, σε σημερινή συνεδρίαση με θέμα τις Εκλογές για ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της 9ης Ιουνίου 2024, ομόφωνα αποφάσισε να εισηγηθεί τις πιο κάτω υποψηφιότητες, προς έγκριση στο Πολιτικό Συμβούλιο:

  1. ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΜΙΣ – Αριστίνδην
  2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ – Στέλεχος Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΠΑ Λεμεσού & Δημοτικός Σύμβουλος Κάτω Πολεμιδιών
  3. ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – Αντιπρόεδρος ΔΗΠΑ & Δημοτικός Σύμβουλος Αγλαντζιάς
  4. ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – Αριστίνδην
  5. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΠΑ & Βουλευτής Λευκωσίας
  6. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ – Αριστίνδην

Η στελέχωση του ψηφοδελτίου έχει αμιγώς Ευρωπαϊκό προφίλ και στοχεύει στην ανανέωση προσώπων, πολιτικών και λειτουργίας των θεσμών.

Πρόκειται για ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, που καλύπτει όλα τα φάσματα της κοινωνίας, τα ενδιαφέροντα και τις προκλήσεις της, αντιπροσωπεύοντας τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Συνδυάζει την πολιτική εμπειρία, τη σύγχρονη γνώση και την εξειδίκευση, ενώ παράλληλα αντανακλά τις αξίες και ιδεώδη που πρεσβεύουμε ως Δημοκρατική Παράταξη.

Αποτελείται από δυναμικές προσωπικότητες, με αναγνωρισμένη προσφορά, καταρτισμένους και καταξιωμένους επαγγελματικά και κοινωνικά. Άτομα με σημαντική παρουσία και προσφορά στα κοινά, με αποδεδειγμένες ευαισθησίες.

Τόσο η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, όσο και οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, εργαζόμαστε για μια Ευρώπη που θα βασίζεται στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Οραματιζόμαστε μια Ευρώπη όπου θα υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών και όπου οι Ευρωπαίοι πολίτες θα ζουν με ασφάλεια και θα ευημερούν.

Η πρόταση μας προς την κυπριακή κοινωνία συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά, που θα ωθήσουν τη δημιουργική και παραγωγική συμμετοχή μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Βιογραφικά 

Θέμις Ανθοπούλου

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Κατάγεται από την Αθήνα και την κατεχόμενη Αμμόχωστο και διαμένει μόνιμα στην Λεμεσό.

Ακολούθησε σπουδές Media and Management στο University of Leeds και ξεκίνησε την καριέρα της στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, παρουσιάζοντας δύο καθημερινές εκπομπές οικονομικού περιεχομένου.

Συνέχισε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ενώ παράλληλα το 2002 εντάχθηκε στο Εκλογικό Επιτελείο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Το 2003, με την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, διορίστηκε ως Ειδική Συνεργάτιδα του Προέδρου, διατελώντας ως Επικεφαλής του Γραφείου της τότε Πρώτης Κυρίας, Φωτεινής Παπαδοπούλου.

Το 2008 εντάχθηκε στο δυναμικό του Antenna ως Marketing and Brand Manager, ενώ το 2014 ανέλαβε τις Δημόσιες Σχέσεις της νεοσύστατης τότε Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Είναι άτομο με σοβαρή κινητική αναπηρία μετά από εργατικό ατύχημα το 2015. Πιστεύει στη δυναμική της εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής πολιτικής και ασχολείται ενεργά με τα κοινά για περισσότερο από 20 χρόνια. Είναι Γενική Γραμματέας της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων, έχοντας, μετά το ατύχημά της, αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη και πολυεπίπεδη ακτιβιστική δράση, έχοντας στόχο ζωής να βγει από το περιθώριο η αναπηρία μέσα από τη δόμηση μίας συμπεριληπτικής, χωρίς διακρίσεις, ισότιμης και καθολικά προσβάσιμης κοινωνίας.

Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά ηλικίας 16 και 2 ετών.

Μάριος Χαραλαμπίδης

Ο Μάριος Χαραλαμπίδης κατέχει BSc (hons) Accounting & Finance και MSc Business Management από το University of East Anglia (UEA), Norwich, UK. Είναι επίσης Πιστοποιημένος Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) Κύπρου, με την αναγνώριση και υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο Μάριος Χαραλαμπίδης έχει να επιδείξει μια άκρως επιτυχημένη επαγγελματική πορεία σε γνωστούς και πρωτοπόρους οργανισμούς, διαθέτοντας εκτενή και πολυετή πείρα σε διευθυντικές θέσεις, με έμφαση στους τομείς της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού, του μάρκετινγκ, της στρατηγικής, της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής, ενώ έχει επίσης ηγηθεί και διεκπεραιώσει με μεγάλη επιτυχία σημαντικό αριθμό εξειδικευμένων συμβουλευτικών έργων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε πρωτοπόρους οργανισμούς.

Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών Ανώτερος Λέκτορας διαφόρων επιχειρηματικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων της Επιχειρηματικής Ηθικής και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης/Υπευθυνότητας, τόσο σε κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Κύπρου όσο και σε κορυφαίο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Από το 2021, κατέχει τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της Europa Donna Κύπρου, με πλούσιο έργο και εξαιρετικά αποτελέσματα, προχωρώντας σε σημαντικές τομές για πλήρη αναβάθμιση και ορθολογιστική ανάπτυξη του Οργανισμού. Ο Μάριος Χαραλαμπίδης διατελεί επίσης Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Αλέκος Τρυφωνίδης

Γεννήθηκε στο Σινά Όρος Σολέας το 1968. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολογικής Μηχανικής του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου. Μετά την θητεία του ως Επιλοχίας Πυροβολικού στην ΕΦ εργάστηκε ως Τεχνικός Μηχανικός στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, όπου ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση ως Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ.

Υπήρξε – Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Κυπρίων Φοιτητών «Αναγέννηση» (1986-1989), Οργανωτικός γραμματέας της Νεολαίας Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕ.ΔΗ.Κ.) (1990-1993), Οργανωτικός αντιπρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗ.ΚΟ.) Λευκωσίας (1993-2009), Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗ.ΚΟ. Λευκωσίας (2009-2018) και Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. (2018-2020).

Έχει εκλεγεί Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας με τη ΔΗ.ΠΑ.-Συνεργασία τον Ιούνιο του 2021 και είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Άμυνας, Παιδείας και Πολιτισμού, Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος και συμμετέχει στην αντιπροσωπία της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και την Κοινή Πολιτική Ασφάλεια και Άμυνα. Είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ – Συνεργασία.

Μαρίνος Κλεάνθους

Ο Μαρίνος Κλεάνθους γεννήθηκε στη Λευκωσία.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ.

Είναι δικηγόρος με εξειδίκευση το Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Από το 2014 είναι συνέταιρος του Δικηγορικού Γραφείου  IP CYPRUS.

Το 2014-2015 συνεργάστηκε ως Μέντορας Πνευματικών Δικαιωμάτων και Καινοτομίας στο Entrepreneurship and Innovation Centre (ENTICE) του CIIM  στα πλαίσια του προγράμματος “2014-2015 CIIM New Innovative Venture Competition”.

Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ως βασικός ομιλητής σε σεμινάρια και συνέδρια για θέματα καινοτομίας και προστασίας της επιχειρηματικότητας σε ημερίδες που διοργάνωσαν (ανάμεσα σε άλλους) το Υπουργείο Εμπορίου, η CYTA, το ΕΚΑΤΕ, η Τράπεζα Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ και το Microsoft Innovation Center (Cyprus).

Έγραψε επιστημονικά άρθρα σε σχέση με την νομική κατοχύρωση των προϊόντων ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.) , το δίκαιο εμπορικών σημάτων, τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence), τις δυνατότητες της τεχνολογίας για πράσινη ανάπτυξη και το ρόλο της παιδείας στα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας.

Από το 2005 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας. Επίσης είναι μέλος των οργανισμών IΝΤΑ, IIPLA, Silicon Valley Intellectual Property Law Association, Artificial Intelligence and Law κ.α..

Από το 2011 είναι δημοτικός σύμβουλος Αγλαντζιάς. 

Στα πλαίσια της εθελοντικής του δράσης, βοήθησε στην εισαγωγή του αθλήματος boccia στην Κύπρο: ενός αθλήματος που απευθύνεται σε άτομα με ολική αναπηρία.

Την περίοδο 2020-2023 έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι The Chase.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Β. Λοϊζίδου από την Γιαλούσα και πατέρας 2 παιδιών.

Μάριος Ελευθερίου

Ο Μάριος Ελευθερίου γεννήθηκε το 1985 στα Κάτω Πολεμίδια και κατάγεται από την Πάχνα.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Λοχίας Τεθωρακισμένων.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, επαγγελματικού τίτλου στις Τραπεζικές Εργασίες και Πτυχίου Νομικής από το University of London.

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως τραπεζικός. Σήμερα δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων ως γενικός διευθυντής σε εταιρεία που ασχολείται με συμβουλευτική και επενδύσεις ακινήτων.

Είναι ενεργός πολίτης από τα μαθητικά του χρόνια, έχοντας διατελέσει στέλεχος της ΠΑΕΜ, Πρόεδρος της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης, Γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος της ΝΕΔΗΚ, Αντιπρόεδρος της ΠΟΦΕΝ, Πρόεδρος της Νεολαίας του ΔΗΚΟ Λεμεσού, Πρόεδρος της ΑΕΚ Πολεμιδιών και Μέλος του Συμβουλίου Αποδήμων Πάχνας.

Σήμερα είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΠΑ Λεμεσού και Δημοτικός Σύμβουλος Κάτω Πολεμιδιών.

Παντελής Ποιητής

Ο Παντελής Ποιητής γεννήθηκε το 1994 και μεγάλωσε στη Λάρνακα, γιός του Δρ Ανδρέα Ποιητή από τη Λάρνακα και της αείμνηστης Σύλβιας Γαβριηλίδη από την Αμμόχωστο.

Αποφοίτησε ως Αριστούχος από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο 293 Τάγμα Πεζικού στο Λιοπέτρι.

Σπούδασε Νομική και Διεθνή Πολιτική στο Middlesex University London και στο τελευταίο έτος των σπουδών του, μαθήτευσε στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, όπου ασχολήθηκε με θέματα της Κυπριακής Διασποράς.

Εκτός από τη μητρική του γλώσσα τα Ελληνικά, ομιλεί και γράφει σε επαγγελματικό επίπεδο Αγγλικά και Ισπανικά. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών του χρόνων, ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Εκλέγηκε Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου (ΕΦΕΚ ΗΒ). Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος και Συντονιστής της Ομάδα Λάρνακα (Ο.ΛΑ), μιας τοπικής πρωτοβουλίας για την ανἀπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Στην πορεία δραστηριοποιήθηκε σε σειρά ευρωπαϊκών οργανισμών, όπου και εκλέγηκε για δύο συνεχόμενες θητείες Αντιπρόεδρος των European Democrat Students (EDS), της μεγαλύτερης φοιτητικής νεολαίας στην Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα, εκπροσώπησε τη νεολαία της Κύπρου, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 35 χώρες στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Αποτέλεσε επίσης, ιδρυτικό μέλος της ευρω[1]αμερικανικής πλατφόρμας Caja Politica, που δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των κρατών της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια των Προεδρικών Εκλογών του 2023, υπήρξε στενός συνεργάτης του Νίκου Χριστοδουλίδη, με τομείς δράσεις τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική και το κυπριακό. Επαγγελματικά, είναι Διευθυντής στον Όμιλο Εταιρειών Medici, που ασχολείται με την ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται ως Πολιτικός Ερευνητής και Αναλυτής.

Είναι νυμφευμένος με την Κύπρια Ολυμπιονίκη στη Ρυθμική Γυμναστική, Χρυσταλλένη Τρικωμίτη και έχουν μαζί μια κόρη, τη Σύλβια.

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές του 2024, αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση του Μάριου Καρογιάν, για να συμμετέχει ως Αριστίνδην Υποψήφιος στο συνδυασμό της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία.

Share this post