Η τελευταία μέρα Χριστοδουλίδη-Μαυρογιάννη πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Η τελευταία μέρα Χριστοδουλίδη-Μαυρογιάννη πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Σε γνωστό καφεστιατόριο στο κέντρο της Λευκωσίας βρέθηκε σήμερα , Σάββατο , ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ βόλτα στο παλιό λιμάνι Λεμεσού έκανε ο  ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Αύριο, πριν να προσέλθουν στην κάλπη ο πρώτος θα παραστεί στην  στο μνημόσυνο της μητέρας του στην Γεροσκήπου και ο δεύτερος στο μνημόσυνο του πατέρα του στον Αγρό. 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα , στις 09:45, στο Α΄ Δημ. Σχολείο Γεροσκήπου, Κέντρο Δ΄, και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης , στις 13:00  στοΓ΄ Δημ. Σχολείο Αγλαντζιάς, Κέντρο Θ΄, Αγλαντζιά.

«Μετά από μια μακρά και κουραστική προεκλογική εκστρατεία, σήμερα συναντιέμαι χαλαρά με την οικογένεια, με φίλους, με αγαπημένους συνεργάτες, να τους ευχαριστήσω που ήταν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα, οι πλείστοι εκ των οποίων είναι εθελοντές και ήταν δίπλα μου από τις πρώτες μέρες.  Είναι σήμερα μια ευκαιρία να τους ευχαριστήσω για όλη αυτή την ανιδιοτελή στήριξη  σε αυτό τον μακρύ προεκλογικό αγώνα», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Για την  αυριανή εκλογική διαδικασία έστειλε το μήνυμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες: «Η αποχή δεν είναι επιλογή και ειδικότερα αναφέρομαι στη νέα γενιά του τόπου μας, στο μέλλον της πατρίδας μας ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία, καθώς όλα αυτά που θα αποφασιστούν την επόμενη πενταετία αφορούν κατά κύριο λόγο τη νέα γενιά του τόπου μας. Άρα η νέα γενιά θα πρέπει να έχει και λόγο και ρόλο στην εκλογική διαδικασία και θα πρέπει να το δείξει μέσα από την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος», δήλωσε.

 

 

 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης σε δηλώσεις του ανέφερε : «είμαστε εδώ για να πάρουμε κι εμείς μια ανάσα μετά από μία μακρά προεκλογική εκστρατεία, αρκετά κουραστική», προσθέτοντας ότι «είμαστε στο σημείο που πρέπει να αρχίσει σιγά-σιγά η αδρεναλίνη να πέφτει, αλλά ξέρετε, η Λεμεσός είναι η πόλη μου, την αγαπώ πάρα πολύ».

Επίσης, σημείωσε: «αυτές οι μέρες είναι και τραγικές. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλους μας να βλέπουμε σορούς νέων ανθρώπων να έρχονται στα κατεχόμενα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία».

Πρόκειται, είπε ,  για μια τραγική κατάσταση και σημείωσε : «πρέπει να έχουμε όλοι συναίσθηση της ανάγκης να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και να εκτιμούμε το μέγεθος του ανθρώπινου πόνου και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε βοηθητικοί σε αυτό το δράμα των οικογενειών που υποδέχονται τα παιδιά τους νεκρά».

Share this post