Η “Μεγάλη Κυρία” μετά την νίκη της στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ -Φωτογραφίες)

Η “Μεγάλη Κυρία” μετά την νίκη της στον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ -Φωτογραφίες)

Την σημερινή  Θεία Λειτουργία , στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,  στο πανηγυρίζον , κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο,  Βατοπεδινό Μετόχι του Αποστόλου Ανδρέα στον Γαλατά της Πόλης , παρακολούθησε  η αποστολή του τμήματος χειροσφαίρισης της “Μεγάλης Κυρίας ” της  Αμμοχώστου. Ήταν ένα ευλαβικό προσκήνυμα για την αποστολή της Ανόρθωσης, πριν μεταβεί στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην Κύπρο. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για την παρουσία της Ανόρθωσης στην Πόλη. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε και τα παριστάμενα μέλη της ομάδος χειροσφαιρίσεως (handball) «Ανόρθωσις», από την Κύπρο, καθώς και τους υπευθύνους της ομάδος,  κυρίους Κωνσταντίνο Φιλαρέτου και Ανδρέα Ανδρέου.

 

Συνηθίζομεν να λέγωμεν εις όσους Ορθοδόξους πιστούς έρχονται εις την Πόλιν μας, ότι δεν είναι απλοί επισκέπται, αλλά προσκυνηταί εις ένα τόπον όπου εγράφη με χρυσά γράμματα η ιστορία της Εκκλησίας και του Γένους, όπου και σήμερα συνεχίζει να κτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας. Σας παρακαλούμεν να μεταφέρετε εις τον Μακαριώτατον και προσφιλέστατον αδελφόν Αρχιεπίσκοπον Κύπρου κύριον Χρυσόστομον την αγάπην και τας εγκαρδίους ευχάς της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και ημών προσωπικώς. Περιβάλλομεν τον Μακαριώτατον με μεγάλην εκτίμησιν και τιμήν”, κατέληξε ο Παναγιώτατος.

ΦΩΤΟ: Ν. ΜΑΓΓΙΝΑΣ

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε αγώνα , στο πλαίσιο του  EHF European Cup,  η ομάδα της Ανόρθωσης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επιβλήθηκε δίκαια της Beykoz BLD SK   με 32 – 28.

 

Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή,  20 Δεκεμβρίου, στο γήπεδο του ΑΤΙ ( 20:00) στην Λευκωσία.  Το  χθεσινό αποτέλεσμα φέρνει την Ανόρθωση  πιο κοντά στην πρόκριση στους  «16» του EHF European Cup. Η ομάδα  θα χάσει την πρόκριση μόνο σε περίπτωση , που ηττηθεί με διαφορά πέντε γκολ. 

 

 

Share this post