Η πρόεδρος της Βουλής με αντιπροσωπεία της Π.Ε.Γ.Σ.Α.Α. της κυπριακής τραγωδίας

Η πρόεδρος της Βουλής με αντιπροσωπεία της Π.Ε.Γ.Σ.Α.Α. της κυπριακής τραγωδίας

Η Αννίτα  Δημητρίου υπογράμμισε  την ανάγκη απόδοσης της δέουσας πολιτικής βαρύτητας και δημοσιότητας στο ανθρωπιστικό δράμα των αδηλώτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων, ώστε αυτή η πτυχή να μην ατονίσει στην πορεία του χρόνου

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα θέματα διακρίβωσης της τύχης των αδηλώτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων, καθώς και οι δυσκολίες που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, υπό το φως της θλιβερής τεσσαρακοστής όγδοης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η πρόεδρος της Βουλής, αφού ενημερώθηκε από την αντιπροσωπία αναφορικά με συγκεκριμένα προβλήματα που εξακολουθούν να ανακύπτουν στο πλαίσιο της προσπάθειας διαλεύκανσης της τύχης των εν λόγω προσώπων, διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες με την ελπίδα να προχωρήσει η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των αγνοουμένων για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Η κυρία Δημητρίου υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη απόδοσης της δέουσας πολιτικής βαρύτητας και δημοσιότητας στο ανθρωπιστικό δράμα των αδηλώτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων, ώστε αυτή η πτυχή να μην ατονίσει στην πορεία του χρόνου, δεδομένου ότι αποτελεί μια εκ των τραγικότερων συνεπειών της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο.

Αντιπροσωπία της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από τον βουλευτή Πέλλης κ. Διονύσιο Σταμενίτη (επικεφαλής) και τη βουλεύτρια Β’ Πειραιώς κα Νίνα Κασιμάτη φθάνει σήμερα στην Κύπρο, για να εκπροσωπήσει το Σώμα στις εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.  

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου  Βουλής των Αντιπροσώπων

Share this post